ΠΡΩΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Με την καθιερωμένη τελετή αγιασμού ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά και τις ευχές και ευλογίες της Εκκλησίας, του Υπουργείου Παιδείας, των εκπαιδευτικών.

 

Επιστροφή στα θρανία… Πρώτο κτύπημα του κουδουνιού για τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018

 

Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των διευθυντών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στα σχολεία ,οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους και τα βιβλία διανεμήθηκαν χθες στους μαθητές και σήμερα ( Τρίτη) ξεκινούν τα μαθήματα.

 

Το πρώτο κτύπημα του κουδουνιού ακούστηκε χθες για την νέα σχολική χρονιά 2017-2018, σε όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της χώρας μετά τις διακοπές του καλοκαιριού

Οι χαρούμενες φωνές των μαθητών πλημμύρισαν τις αυλές των σχολείων σε όλη την χώρα με τα αισθήματα ανάμικτα στους μαθητές, έκδηλα η χαρά και η συγκίνηση επειδή συνάντησαν τους φίλους –συμμαθητές τους και τους δασκάλους τους αλλά και κατήφεια γιατί αφήνουν την ανεμελιά και ξενοιασιά του καλοκαιριού.

Με την καθιερωμένη τελετή αγιασμού ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά και τις ευχές και ευλογίες της Εκκλησίας, του Υπουργείου Παιδείας, των εκπαιδευτικών.

Στις Σέρρες 
Σε όλες της σχολικές μονάδες του νομού Σερρών, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, η τέλεση του αγιασμού παρουσία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων –κηδεμόνων. Τις ευχές του μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου για την καινούρια χρονιά μετέφεραν οι ιερείς στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Ενώ οι διευθυντές μετέφεραν στα παιδιά τα μηνύματα για καλή σχολική χρονιά του Διευθυντή Εκπαίδευσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη,  του δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, των των Διευθυντών Εκπαίδευσης Σερρών, Πρωτοβάθμιας Ξενοφώντα Παπασταθόπουλου και Δευτεροβάθμιας Κωνσταντίνου Τενεκετζή.

Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των διευθυντών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους και τα βιβλία διανεμήθηκαν χθες στους μαθητές και σήμερα ( Τρίτη) ξεκινούν τα μαθήματα.

Ο αγιασμός στο 6ο Γυμνάσιο Σερρών

Την τέλεση του αγιασμού για την να σχολική χρονιά στο 6ο  Γυμνάσιο Σερρών πραγματοποίησε ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Θεολόγος ευχήθηκε στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς καλή χρονιά.

Ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος χαιρετίζοντας τα παιδιά και ευχόμενος καλή και παραγωγική σχολική χρονιά, προέτρεψε να έχουν ιδανικ΄α,να έχουν αρχές,να έχουν πίστη.                                                                    

«Θα ήθελα να σας πω ορισμένα πράγματα ορισμένες συμβουλές οι οποίες προέρχονται αφενός από την αγάπη και το ενδιαφέρον μας για σας αφετέρου από την εμπειρία που έχουμε αποταμιεύσει από τα χρόνια της ζωής μας και κυρίως από το πέρασμα από το σχολείο που τώρα εσείς βρίσκεται. Το πρώτο που θέλω να σας πω είναι ότι δεν τα ξέρετε όλα όπως κανείς δεν τα ξέρει όλα, η ζωή ολόκληρη και όχι μόνο τα χρόνια του σχολείου, είναι μια μαθητεία και έξυπνος είναι ο άνθρωπος εκείνος που ξέρει να μαθαίνει σε ολόκληρη την ζωή του, γιατί έτσι ωριμάζει ο άνθρωπος και γίνεται χρήσιμο μέλος της κοινωνίας. Εσείς που βρίσκεστε σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία έχετε τη ψευδαίσθηση πως τα ξέρετε όλα, αλλά δεν είναι όμως αυτή η αλήθεια, η αλήθεια είναι ότι τώρα μαθαίνετε, τώρα κτίζετε την ζωή σας για αυτό πρέπει να ξεκινήσετε αυτό το κτίσιμο με την παραδοχή και την ταπείνωση   ότι τώρα μαθαίνετε. Δεύτερον θέλω να σας παρακαλέσω στην ζωή σας να μάθετε να ακούτε, συνήθως οι νέοι άνθρωποι  θέλουν να μιλούν αλλά σοφός είναι εκείνος που ξέρει και να ακούει. Να μάθετε να ακούτε και να μάθετε να ρωτάτε γιατί μέσα από την ερώτηση και την απάντηση προάγετε η γνώση και το τρίτο και σημαντικότερο που θα σας ήθελα να σας πω  είναι ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ο εγκέφαλός του, ο άνθρωπος δεν είναι μόνο οι γνώσεις τις οποίες έχει αλλά ο άνθρωπος είναι και η ψυχή του και το πνεύμα του, ο χαρακτήρας και το ήθος του και η ποιότητα της ζωής του.  Εδώ λοιπόν στο σχολείο μαζί με τις γνώσεις είναι απαραίτητες πρέπει να έχετε και ήθος που πάει να πει ψυχή, που πάνα πει ποιότητα, να έχετε ιδανικά, να έχετε δηλαδή αρχές τις οποίες να μην προδίδετε και για τις οποίες να μάθετε να αγωνίζεστε. Να έχετε πίστη στο θεό διότι με την πίστη ο άνθρωπος μπορεί και τις δυσκολίες να ξεπερνά αλλά και να προοδεύει στην αρετή και  στη ζωή του, με την πίστη στον θεό ο άνθρωπος, δυναμώνει, ομορφαίνει, γίνεται πραγματικά άνθρωπος και άνθρωπος είναι αυτός που βλέπει ψηλά» κατέληξε ο σεβασμιότατος κ. Θεολόγος.  

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*