ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΕΝΩ Ο ΠΕΜΠΤΟΣ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

Μετά την απολογία τους, 4 από τους 5 κατηγορούμενους, στις Σέρρες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, για εμπλοκή στο κύκλωμα που πουλούσε προστασία και έστηνε αγώνες

Ο πέμπτος από τους συλληφθέντες για το κύκλωμα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους, 4 από τους 5 κατηγορούμενους για εμπλοκή στο κύκλωμα που πουλούσε προστασία σε νυχτερινά καταστήματα και έστηνε αγώνες στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, στις Σέρρες.

Τον δρόμο για τις φυλακές, μετά την απολογία στην ανακρίτρια Σερρών πήρε ο 43χρονος αστυνομικός που εμπλέκεται στο κύκλωμα, όπως και οι δύο ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, που θεωρείται ότι είχαν αρχηγικό ρόλο. Σε βάρος αυτών, όπως και ενός ακόμη που προφυλακίστηκε, ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη. Αντίθετα, ο πέμπτος από τους συλληφθέντες για το κύκλωμα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους.

Στις απολογίες τους, οι 4 που κρίθηκαν προφυλακιστέοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τις πράξεις του κατηγορητηρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Όμως, όπως φάνηκε, δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, που με σύμφωνη γνωμοδότηση αποφάσισαν την προσωρινή τους κράτηση.

Κύκλωμα Σερρών: Προστασία, εκβιασμοί και στήσιμο αγώνων

Το κύκλωμα είχε πολυποίκιλη δραστηριότητα. Από τις αρχές του 2019 τα μέλη του είχαν εκβιάσει 11 ιδιοκτήτες καταστημάτων, εισπράττοντας, με το πρόσχημα της «προστασίας», ποσά από 200 έως 1.000 ευρώ τον μήνα, για κάθε επιχείρηση.

Επίσης το κύκλωμα αναλάμβανε να εισπράξει εκβιαστικά οφειλές προς τρίτους, παίρνοντας το μισό ποσό ως αμοιβή. Όμως, τα μέλη του κυκλώματος είχαν εμπλοκή τόσο στον χώρο του διαδικτυακού τζόγου, όσο και στο στήσιμο αγώνων του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.