ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ

Πρότεινε ο δήμος Σερρών προς το Υπουργείο Παιδείας

Δημιουργία σχολικής μονάδας εντός της Δομής που λειτουργεί πλησίον της Ορεινής Σερρών 

«Επειδή υπάρχουν οι προϋποθέσεις έχουμε την αλληλογραφία με το υπουργείο και στο πλαίσιο το θεσμικό να βρεθεί αυτή η λύση που προτείνουμε, είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλη την Ελλάδα  και πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα θέματα με μια ελαστικότητα και ευρύτητα», δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Την πρόταση να δημιουργηθεί σχολική μονάδα εντός του ξενοδοχείου που διαβιούν οι μετανάστες –πρόσφυγες πλησίον της Τοπικής Κοινότητας Ορεινής του δήμου Σερρών, έκανε ο δήμος Σερρών προς το  υπουργείο Παιδείας μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής . 

Την αντίδρασή τους εξέφρασαν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Ορεινής και δη οι γονείς των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου, όταν ενημερώθηκαν ότι  έχουν γίνει αιτήσεις γονέων μεταναστών -προσφύγων που διαβιούν σε ξενοδοχείο της περιοχής, για να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο σχολείου της Τοπικής Κοινότητας Ορεινής.

Οι γονείς εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους στον διευθυντή πρωτοβάθμια εκπαίδευσης Ν. Σερρών, κ. Ξενοφώντα Παπασταμόπουλο, ανέφεραν ότι δεν έχουν πρόβλημα με τα παιδιά αλλά ανησυχούν γιατί οι αιτήσεις που έγιναν από τους γονείς για να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο είναι περισσότερα από τα παιδιά τα δικά τους. Επισημαίνεται ότι τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο είναι 21 ενώ έγιναν αιτήσεις για 26 παιδιά εκ μέρους των γονέων προσφύγων. 

Ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, αναφερόμενος στο θέμα, δήλωσε: «Έχουμε ενημερωθεί για το θέμα που έχει δημιουργηθεί στην Ορεινή και με τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Σιαμάγκα, έχουμε στείλει ήδη μια επιστολή προς το υπουργείο ώστε να λύσουμε το θέμα, δημιουργώντας σχολείο και εντός της δομής. Υπάρχει η δυνατότητα ώστε να μην διαταραχθεί η κατάσταση στο χωριό και να έχουν την εκπαίδευση που η πολιτεία θέλει να δώσει στους μετανάστες. Περιμένουμε την απάντηση, ούτως ή άλλως η φοίτηση των παιδιών θα ξεκινούσε από την επόμενη σχολική χρονιά, δεν μιλάμε για την τρέχουσα σχολική χρονιά. Νομίζω ότι θα ετοιμαστεί μια κατάσταση χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα».

«Επειδή υπάρχουν οι προϋποθέσεις έχουμε την αλληλογραφία με το υπουργείο και στο πλαίσιο το θεσμικό να βρεθεί αυτή η λύση που προτείνουμε. Έχω την αίσθηση ότι μπορεί να προχωρήσει αυτή η λύση τουλάχιστον στην τηλεφωνική επικοινωνία που έχουμε και δεν υπήρξε αρνητική άποψη, το βλέπουν το συζητάμε, καταλαβαίνετε ότι είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλη την Ελλάδα και πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα θέματα με μια ελαστικότητα και ευρύτητα».

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.