ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Από το βιβλιοπωλείο «Σωκράτης», Γεωργίου Παπανδρέου 22, Σέρρες… Τρία βιβλία για να διαβάσετε ή να κάνετε δώρο αυτές τις γιορτές

Τρεις υπέροχες προτάσεις της τελευταίας στιγμής με ποιοτικά βιβλία για ευχάριστες γιορτές

Κάναμε μια βόλτα στην αγορά της πόλης των Σερρών, μπήκαμε στο βιβλιοπωλείο «Σωκράτης», επί της Γεωργίου Παπανδρέου 20, και εκεί στο «βασίλειο» του καλού βιβλίου, ο πάντα ενημερωμένος-δεύτερης γενιάς- βιβλιοπώλης , Μανόλης Δογάνογλου, αφού μας βοήθησε με μεγάλη διάθεση προσφοράς να ξεφυλλίσουμε τα πολλά βιβλία που βρίσκονται στους πάγκους και στις προθήκες στο πάντα ενημερωμένο βιβλιοπωλείο μας πρότεινε τρεις τίτλους βιβλίων για να διαβάσουμε αυτή την περίοδο των γιορτών ή να κάνουμε δώρο. Οι τίτλοι είναι οι εξής: 1). «Οι ρετσίνες του βασιλιά», του Ισίδωρου Ζουργού, Εκδόσεις Πατάκη, 2). «Όσοι αγαπιούνται», της Victoria Hislop, Εκδόσεις Ψυχογιός και 3). «Αθήνα εναντίον Σπάρτης, Ο πόλεμος που κατέστρεψε την Ελλάδα», της Τζένιφερ Τ. Ρόμπερτς, Εκδόσεις Ψυχογιός. Ο κ. Δογάνογλου βοήθησε στην επιλογή των βιβλίων παραθέτοντας και σύντομες περιλήψεις ή πληροφορίες για τα βιβλία. Καλό διάβασμα!

Περίληψη

Κάποιο απόγευμα του φθινοπώρου, ένας ηλικιωμένος άντρας κάνει την εμφάνισή του στο χωριό. Μερικοί τον αναγνωρίζουν και ισχυρίζονται πως τον είχαν δει τον προηγούμενο χειμώνα να επιθεωρεί τις εργασίες στον πύργο, αυτόν που στέκεται στο τέρμα της μεγάλης ανηφόρας. Οι Ρετσίνες του βασιλιά είναι ένα μυθιστόρημα νόμισμα. Στη µια του όψη ένας αναμαλλιασμένος γέροντας που κάποτε ήταν βασιλιάς. Στην άλλη ένας κοιλαράς που μοιάζει να είναι ο Γαργαντούας ή ένας γεωργός που χαμογελάει βαστώντας στο χέρι ένα κρασοπότηρο.

Περίληψη

 Αθήνα, 1941. Στην κατοχική Ελλάδα, η δεκαπεντάχρονη Θέμις βλέπει την οικογένειά της να ταλανίζεται από βαθιές πολιτικές διαφορές. Και το χάσμα ανάμεσα σ’ αυτούς που αγαπά βαθαίνει, όσο η χώρα βυθίζεται στην ανέχεια. Καθώς η δυστυχία μεγαλώνει γύρω της, και φίλοι της χάνονται από τον μεγάλο λιμό, η Θέμις μπαίνει στην Αντίσταση.

Πληροφορίες

Η πλούσια αφήγηση της Τζένιφερ Τ. Ρόμπερτς ρίχνει φως σε αυτή τη διάσημη σύρραξη, ξεκινώντας από τα αίτια του πολέμου και φτάνοντας στη νίκη της Θήβας στα Λεύκτρα. Το 431 π.Χ. η αντιπαλότητα μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης που σιγόβραζε από καιρό ξέσπασε και οι δύο πόλεις-κράτη συγκρούστηκαν σε μια πάλη ζωής και θανάτου.