ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Πραγματοποίησαν Ιερείς και πιστοί της Ιεράς Μητρόπολης Σιδηροκάστρου από 2 έως 22 Σεπτεμβρίου 2017

 

Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίου Τόπους και στο Θεοβάδιστο Όρος Σινά

 

Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους πραγματοποίησε από 2 έως 11 Σεπτεμβρίου η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου με επικεφαλής τον π. Παύλο εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου και ομάδα προσκυνητών από την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Οι συμμετέχοντες γνώρισαν, προσκύνησαν και συμμετείχαν σε θεία λειτουργία στα άγια προσκυνήματα της παλαιάς πόλεως των Ιεροσολύμων. Στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου προσκύνησαν τον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και στη συνέχεια τον Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και τα παρεκκλήσια που υπάρχουν μέσα στον Ναό.

Στο δρόμο για τη Γαλιλαία σταμάτησαν στην Σαμάρεια και επισκέφθηκαν το Ναό της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος. Εκεί βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το σκήνωμα του νέου ιερομάρτυρος Φιλουμένου. Φθάνοντας στην Γαλιλαία επισκέφθηκαν το Θαβώρ και έπειτα στην Ναζαρέτ προσκύνησαν στο Ναό του Ευαγγελισμού. Από εκεί πήγαν στην Κανά και μετά στην περιοχή της Καπερναούμ, όπου επισκέφθηκαν τον Ναό των αγίων Αποστόλων και την Μονή των αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα. τη Γεθσημανή ώστε να προσκυνήσουν τον τάφο της Παναγίας. Είδαν τον κήπο των Ελαιών, το Ναό των Εθνών και την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην περιοχή της Ιεριχούς. Πρώτα πέρασαν από τη Βηθανία προσκυνώντας την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και τον τάφο του Λαζάρου. Από εκεί συνέχισαν για την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά και τον Ιορδάνη ποταμό. Στον τόπο της βαπτίσεως του Κυρίου τέλεσαν την ακολουθία του Αγιασμού. Πέρασαν στην πόλη της Ιεριχούς για να δουν την συκομωρέα επάνω στην οποία ανέβηκε ο Ζακχαίος για να δει τον Ιησού και επίσης προσκύνησαν την Ιερά Μονή του προφήτου Ελισσαίου. Ανέβηκαν στο Σαραντάριο Όρος και το τελευταίο προσκύνημα πραγματοποίησαν στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του εν Ιορδάνη.

Στο δρόμο για τη Βηθλεέμ σταμάτησαν στο Ναό της Γεννήσεως και το σπήλαιο των Νηπίων. Επισκέφθηκαν τη Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, την Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, το χωριό των Ποιμένων, την Μονή του Τιμίου Σταυρού, την Μονή του Αγίου Συμεών του Καταμόνας, το Όρος των Ελαιών και την Μονή της Αναλήψεως. Επίσης επισκεφθήκαν το Θεοβάδιστο Όρος Σινά, στην κορυφή του οποίου παρέλαβε κατά την Αγία Γραφή τις Δέκα Εντολές ο Μωυσής και όπου υπάρχει σήμερα μια μικρή Εκκλησία της Αγίας Τριάδος. Εκείνο που χρήζει ιδιαίτερης μνείας είναι το γεγονός ότι όλοι οι προσκυνητές βαπτίστηκαν στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο εκείνο που βαπτίστηκε ο Ιησούς Χριστός από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο και από όπου, κατά την Αγία Γραφή, “ηρπάγη διά πυρίνου άρματος” και ανέβη ζωντανός στον ουρανό ο Προφήτης Ηλίας.

Την επιτυχημένη εκδρομή διοργάνωσε το ταξιδιωτικό γραφείο της κ. Ευαγγελίας Θωμόγλου την οποία και ευχαρίστησαν θερμά όλοι οι συμμετέχοντες.

Δέσποινα Νικολάκη

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*