ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΑΥΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Ο πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Γεώργιος Ματθαίου και ο πρόεδρος της ΛΑΜΣ, Μάριος Ζίχναλης, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, χθες το πρωί και αναφέρθηκαν στην διοργάνωση.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross και τιμητική ονομασία Πίστας Moto Cross, «Δημήτριος Ξανθόπουλος.

Τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Moto Cross διοργανώνουν το ερχόμενο σαββατοκύριακο 15 & 16 Φεβρουαρίου 2020, η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Σερρών (Λ.Α.Μ.Σ.) και το Serres of Road Premio Club.

Αγώνας αλλά και έκφραση τιμής σε έναν άνθρωπο που τίμησε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην πρώτη διοργάνωση του 2020 στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Moto Cross διοργανώνουν το ερχόμενο σαββατοκύριακο 15 & 16 Φεβρουαρίου 2020, η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Σερρών (Λ.Α.Μ.Σ.) και το Serres of Road Premio Club. Tο πανελλήνιο πρωτάθλημα ξεκινά από τις Σέρρες (με τον πρώτο προγραμματισθέντα αγώνα) στην απαιτητική πίστα του αυτοκινητοδρομίου, όπου δίνουν το πρώτο ραντεβού της χρονιάς οι καλύτεροι αναβάτες του αθλήματος. Με τη διεξαγωγή του 1ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στη πίστα Moto Cross του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, η διοίκησή του -αφουγκραζόμενη το κοινό αίσθημα των ανθρώπων του χώρου- αποφάσισε την τιμητική ονοματοδοσία της… Έτσι η πίστα Moto Cross, του Αυτοκινητοδρομίου, θα λάβει το όνομα του πρωτοπόρου Σερραίου του αθλήματος και των αγώνων αυτοκινήτων Δημητρίου Ξανθόπουλου, του θρυλικού “Μπούλη”, όπως τον γνώριζαν όλοι στην τοπική κοινωνία και στο χώρο του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, κι ενώ το πρωτάθλημα MotoCross θα βρίσκεται σε εξέλιξη, θα πραγματοποιηθεί σεμνή τελετή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποκαλυφθεί και η σχετική πινακίδα, ως ελάχιστη αναγνώριση για την συνεισφορά του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό…

Το πρόγραμμα ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου στις 11 και ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής στις 5.

Πίστα MotoCross « Δημήτριος Ξανθόπουλος»                        

Ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου, Γιώργος Ματθαίου, τόνισε «Ξεκινάμε την αγωνιστική χρονιά για φέτος, πρώτος αγώνας, ο αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Moto Cross, που διοργανώνει η ΛΑΜΣ, η οποία είναι σερραϊκή λέσχη και είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και θέλουμε να ευχηθούμε μια καλή συνεργασία και να έχουμε μια καλή αγωνιστική χρονιά. Στο πλαίσιο του αγώνα θα τελεστεί μια σεμνή τελετή που θα τιμήσουμε τον θρυλικό «Μπούλη», τον Δημήτρη Ξανθόπουλο, ο οποίος ήταν ένας άνθρωπος που τίμησε το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και ήταν πρωτεργάτης και είναι καλό τέτοιους ανθρώπους να τιμούμε. Έχουμε ετοιμάσει μια πινακίδα προς τιμήν του και με την έναρξη του αγώνα την Κυριακή θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτόν τον άνθρωπο».

«Το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών κάθε χρόνο αναβαθμίζεται, φέτος εκτός από τους αγώνες του πρωταθλήματος drift το οποίο διεξάγεται με πολύ επιτυχία, θα διοργανώσουμε για πρώτη φορά πανευρωπαϊκό αγώνα time attack. Οπότε όπως βλέπουμε στο αυτοκινητοδρόμιο οι διοργανώσεις αυξάνονται και το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών πάει κάθε χρόνο και καλύτερα», σημείωσε ο κ. Ματθαίου αναφορικά με τις διοργανώσεις εντός του 2020.                                             

Ο κ. Ζίχναλης, δήλωσε: «Σε μια σεμνή τελετή θα τιμήσουμε έναν εκλιπόντα αθλητή, πρωταθλητή και πρωτοπόρου του Moto Cross και των αγώνων αυτοκινήτων, του Δημητρίου Ξανθόπουλου, του θρυλικού «Μπούλη», όπως τον γνώριζαν όλοι στην τοπική κοινωνία και στο χώρο του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού».

«Ο άνθρωπος αυτός τίμησε την σημαία των Σερρών σε διεθνείς αγώνες υπήρξε πολλές φορές πολυνίκης στο Moto Cross, έδειξε ότι οι Σέρρες πριν πολλά χρόνια μπορούσε να πρωτοστατήσει και να παίξει ρόλο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για το λόγο αυτό και γιατί ήταν από τους πρωτοπόρους που έβαλαν το λιθαράκι τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμού στις Σέρρες τον τιμούμε δίνοντας στην πίστα Moto Cross του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών το όνομά του», ανέφερε ο κ. Ζίχναλης.

Η πίστα motocross του Αυτοκινητοδρομίου

Καλύπτει πλήρως τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας (F.I.M.), για Διεξαγωγή διεθνών αγώνων και πρωταθλημάτων.

Η χωροθέτηση της πίστας είναι εντός του χώρου του αυτοκινητοδρομίου Σερρών ώστε να χρησιμοποιούνται από κοινού κάποια έργα υποδομής, μέτρα προστασίας χρηστών και περιβάλλοντος, όπως τα paddocks και η μεγαφωνική εγκατάσταση σε αυτά, η λουτήρες ατομικής υγιεινής και τα WC αγωνιζομένων, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, το εξοπλισμένο ιατρείο, ο χώρος στάθμευσης οχημάτων και η προστασία του χώρου.

Τηρήθηκαν οι προδιαγραφές για πίστες Moto Cross όπως διατυπώνονται στον διεθνή κανονισμό 048.1 της F.I.M., ώστε να εξυπηρετούνται αγώνες του Εθνικού αλλά και Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων. Το μήκος της πίστας ανέρχεται στα 1762 μ. και το πλάτος διαδρομής στα 8-9 μ. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της πίστας είναι επιλεγμένο χώμα (χωρίς πέτρες) αναμεμειγμένο με άμμο και άργιλο για την ασφάλεια των αναβατών.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.