ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟ

Από σήμερα, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 , ξεκινάει η εφαρμογή της είσπραξης τελών διέλευσης των οχημάτων.

Πρεμιέρα για την έναρξη  λειτουργίας του Σταθμού Διοδίων στο Στρυμονικό Σερρών

Πρεμιέρα σήμερα, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 ,για την έναρξη της λειτουργίας των  διοδίων στο σταθμό Στρυμονικού .Σήμερα η διέλευση των οχημάτων στην εθνική οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης  δεν θα είναι δωρεάν καθώς ξεκινάει η εφαρμογή της είσπραξης τελών διέλευσης των οχημάτων. Το κόστος των τελών διέλευσης ανέρχεται στο ποσό των 0,70 Ευρώ για τα δίκυκλα, 1,00Ευρώ για τα Ι.Χ.αυτοκίνητα,2,50Ευρώ  και 3,5 Ευρώ για τα φορτηγά.

Ο αντιπρόεδρος της « ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», κ. Γιάννης Χατζόπουλος, σε δηλώσεις στη «Σ» αναφερόμενος στην λειτουργία των διοδίων στο Σταθμό Στρυμονικού , τόνισε «Ξεκινάνε τα διόδια στις 15 Ιανουαρίου που εδώ και χρόνια είχαν προαποφασιστεί και μάλιστα ήταν κατασκευασμένα . Σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ που έχει την υπογραφή του Σερραίου Υπουργού Κώστα Καραμανλή τα νέα κόστη διέλευσης θα αισθητά μειωμένα από αυτά που είχαν αποφασιστεί»

Αναφορικά με το κόστος της διέλευσης των οχημάτων ο κ. Χατζόπουλος ,δήλωσε «Όπως προανέφερα το κόστος διέλευσης των οχημάτων θα είναι αισθητά μειωμένα από αυτά που είχαν αποφασισθεί . Συγκεκριμένα τα κόστη είναι : 0,70 ευρώ τα δίκυκλα, 1,00€ για τα ελαφρά οχήματα – I.X. αυτοκίνητα,  2,50€ για φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες και  3,50€ για φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες. Να θυμίσω ότι η προηγούμενη απόφαση του 2018 καθόριζε τις ακόλουθες τιμές : 2,40€ για τα ελαφρά οχήματα – I.X. αυτοκίνητα, 6,00€ για φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες και  8,40€ για φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες» και συνεχίζοντας. συμπλήρωσε « Επίσης να διευκρινιστεί ότι μπορεί τα εισπραττόμενα τέλη Διοδίων στους σταθμούς διοδίων Στρυμονικού και Προμαχώνα του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά- Μεθοριακός Σταθμός Προμαχώνα να καταβάλλονται σε περιοδική βάση σε πίστωση του προβλεπόμενου, από το άρθρο 2 του Ν. 3986/2011, τραπεζικού λογαριασμού που τηρείται στο όνομα του Ελληνικού Δημοσίου για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους , οι δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης των Σταθμών θα καλύπτονται πλήρως από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε εγκεκριμένου προϋπολογισμού του Π.Δ.Ε. του ΥΜΕ και από πόρους που θα διατίθενται ειδικά για το σκοπό αυτό. Συνεπώς η συντήρηση και η λειτουργία τους δεν θα εγκαταλειφθούν αλλά θα καλύπτεται πλήρως από χρηματοδότηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών»

«Χρήσιμο είναι να γνωρίζουμε ότι απαλλάσσονται από την καταβολή των ειδικών τελών κυκλοφορίας (διόδια) και τα: Επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρία (Α.Μ.Α.) και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από αυτά ή για την μεταφορά των ατόμων αυτών, Επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε αναπήρους πολέμου βαρείας αναπηρίας, εφόσον, μετά από γνωμοδότηση της Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής του Στρατού, κρίνονται απαραίτητα για την μετακίνησή τους και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνον από αυτούς, Επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν κατά κυριότητα σε ανέργους και χρησιμοποιούνται από αυτούς. Οι άνεργοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ κατά τη διέλευση από το Σταθμό Διοδίων», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Εγνατίας Οδού.

Καταλήγοντας ο Γιάννης Χατζόπουλος, τόνισε : «Ευελπιστούμε λοιπόν σε καλούς και ασφαλείς δρόμους για τις μετακινήσεις μας με μια λελογισμένη τιμή με τα σημερινά και πραγματικά οικονομικά δεδομένα της χώρας και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ . Να υπενθυμίσω ότι το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων των διοδίων τα τελευταία χρόνια πηγαίνει σε εξόφληση δανείου, που είχε ληφθεί, με τη δικαιολογία ότι μέσα στην τετραετία της περιόδου χάριτος του δανείου δεν είχαν γίνει οι σταθμοί διοδίων που θα κατασκευάζονταν με το δάνειο με αποτέλεσμα να μην υπήρχαν κεφάλια για την συντήρηση του αυτοκινητόδρομου. Σύντομα θα επιστρέψει στην κανονική ροή και το σύνολο των εισπράξεων θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά, για τη συντήρηση και τη λειτουργία γενικά του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού και των καθέτων προς αυτήν οδικών αξόνων με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας».

Δήμητρα Μετόκη. metoki63@hotmail.com