ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

Τακτική σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Των φρονίμων τα παιδιά… Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων, παγετού και πλημμυρικών φαινομένων κατά την περίοδο 2019-2020, ήταν το θέμα της τακτικής σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ,που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε  υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλου και την παρουσία της τομεάρχη πολιτισμού της Περιφέρειας  Κεντρικής  Μακεδονίας, περιφερειακής συμβούλου Σερρών, Κατερίνας Περιστέρη.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κατέθεσαν για ακόμη μία φορά τις απόψεις τους, δηλώνοντας το βαθμό ετοιμότητας στον οποίο βρίσκονται και θέτοντας ζητήματα τα οποία χρήζουν επίλυσης. Όσον αφορά στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων χιονοπτώσεων, οι συναρμόδιοι φορείς δήλωσαν πως βρίσκονται σε ετοιμότητα με όσα μέσα διαθέτουν.

Οι ποσότητες αλατιού που υπάρχουν σε όλους τους δήμους κρίνονται επαρκείς ενώ όσον αφορά στα μηχανήματα ,τονίστηκε πως η διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών θα διαθέσει και πάλι όσες εκχιονιστικές δυνάμεις διαθέτει, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο. Επισημάνθηκε ωστόσο για ακόμη μία φορά πως λόγω της πενιχρότητας των μέσων που υπάρχουν, τα μηχανήματα θα πρέπει να κινούνται στοχευμένα ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες που θα προκύψουν.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, σε δηλώσεις στη «Σ», αναφερόμενος στην σύσκεψη, τόνισε: «Το πρώτο δείγμα της συνάντησης ήταν θετικό. Φέτος διευρύναμε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Σερρών, έχουμε προσθέσει εθελοντές και άλλες υπηρεσίες, και ανταποκρίθηκαν όλοι οι προσκεκλημένοι. Ακούστηκαν όλοι οι παριστάμενοι. Έγιναν συστάσεις σε κάποιους δήμους που δεν έχουν παρουσιάσει ακόμα τα μηχανήματα και το προσωπικό τους και μας είπαν ότι εντός λίγων ημερών θα τα έχουμε».. 

Αναφορικά με την ετοιμότητα σε περίπτωση χιονιά, δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι, έχουμε 550 τόνους αλάτι. Το πρώτο δείγμα της συνάντησης ήταν θετικό, έχουμε πέντε μηχανήματα δικά μας και του εργολάβου»

Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στην σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Σερρών, Κατερίνα Περιστέρη, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Γιώργος Καραγιαννίδης, ο αντιδήμαρχος Σερρών, Γιώργο Νυχτοπάτης, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, Δημήτρης Μικρός, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, Σωτήρης Δημητράκης, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΣ, Νίκος Σαφαρίκας, ο αντιδήμαρχος Αμφίπολης, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφών Παπασταμόπουλος, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας  Δήμου Σερρών, Γιώργος Σαμαράς, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Δήμου Σιντικής, Γιάννης  Χατζόπουλος, ο εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Σερρών, Σάββας Κεφαλίδης,κ.α.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.