ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΚΡΙ

αναγνωρισιμότητας και μεριδίου σε όγκο στην παραδοσιακή ελληνική αγορά από 13% το 2015 στο 18% το 2016.

Αναφορικά με την παρουσία της εταιρείας στο εξωτερικό, οι πωλήσεις γιαουρτιού παρουσίασαν αλματώδη αύξηση κατά 34%, με αποτέλεσμα η συμμετοχή των εξαγωγών να ξεπεράσει το 23% επί του συνολικού τζίρου. Στην ευρωπαϊκή αγορά η ΚΡΙ-ΚΡΙ συνεργάζεται πλέον με όλες τις μεγάλες αλυσίδες super market στη Μ. Βρετανία, ενώ πρόσφατα διευρύνθηκε η γκάμα των διαθέσιμων προϊόντων με το λανσάρισμα της πετυχημένης σειράς SUPER SPOON, τόσο στη Μ. Βρετανία όσο και στο Βέλγιο και σύντομα θα ακολουθήσει η διάθεσή του στις αγορές της Ολλανδίας και της Ιταλίας.

Στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, ο κος Τσινάβος, αναφέρθηκε εκτενώς και στα επενδυτικά προγράμματα που υλοποιεί ήδη η ΚΡΙ-ΚΡΙ με έμφαση στο τριετές επενδυτικό σχέδιο ύψους €10 εκ. που έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση της παραγωγικής υποδομής. Παράλληλα, έχει καταρτιστεί και νέο επενδυτικό σχέδιο ύψους €8εκ. που θα συμβάλλει καθοριστικά στην υποστήριξη της αναπτυξιακής πορείας της επιχείρησης.

Η Γενική Συνέλευση, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη διανομή των κερδών της χρήσης 2016, αποφάσισε επίσης τη διανομή αυξημένου μερίσματος μικτού ποσού €0,09 ανά μετοχή (2015: €0,06 ανά μετοχή).

Κρι Κρι Α.Ε.

Στη Βόρεια Ελλάδα, στο μέσο της εύφορης κοιλάδας του Στρυμόνα και μόλις 3 χλμ από την πόλη των Σερρών, βρίσκεται το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι ΑΕ. Με ιστορία από το 1954, η Κρι Κρι ΑΕ σήμερα παράγει παγωτά και γιαούρτια από 100% ελληνικό γάλα και έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές των Ελλήνων και ξένων καταναλωτών.

Περισσότερες πληροφορίες:

www.krikri.gr, https://www.facebook.com/krikri.gr?fref=ts, https://www.instagram.com/krikri.gr/Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία σημείωσε αύξηση 11,4% στα επώνυμα προϊόντα γιαουρτιού και 10% στα επώνυμα προϊόντα παγωτού. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €8,16 εκ. έναντι €4,29 εκ. το 2015.

Ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της και της συνολικής παρουσίας και θέσης της στην ελληνική αγορά γιαουρτιού και παγωτού σημείωσε το 2016 η ελληνική γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ, όπως αποτυπώθηκε στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 προς τους μετόχους και τους θεσμικούς επενδυτές της εταιρείας κατά τη διάρκεια της 22ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Ο κος Παναγιώτης Τσινάβος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΡΙ-ΚΡΙ, αναφέρθηκε στις υψηλές επιδόσεις που πέτυχε η εταιρεία το 2016, δραστηριοποιούμενη μάλιστα σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις. Ειδικότερα τα βασικά μεγέθη κερδοφορίας της χρήσης 2016 διαμορφώθηκαν ως εξής:

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε €10,99 εκ. έναντι €7,31 εκ. το 2015

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €8,16 εκ. έναντι €4,29 εκ. το 2015.

Όσον αφορά τη θέση της στην ελληνική αγορά γιαουρτιού, η ΚΡΙ-ΚΡΙ κατέκτησε τη 2η θέση με μερίδιο 14,2% και την 1η θέση στην κατηγορία παιδικών γιαουρτιών με μερίδιο 29,5%. Παράλληλα, το SUPER SPOON, η νέα καινοτόμα σειρά γιαουρτιών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και super fruits, κατέλαβε μερίδιο αγοράς 15%, μέσα σε λίγους μόνο μήνες κυκλοφορίας.

Στην κατηγορία παγωτού, η ΚΡΙ-ΚΡΙ κατέγραψε αύξηση πωλήσεων +10% πανελλαδικά στα επώνυμα προϊόντα, αύξηση διανομής με 800 νέα σημεία και επιτυχημένα λανσαρίσματα με συμμετοχή 11% στο συνολικό τζίρο παγωτού, γεγονός που οδήγησε και σε αύξησηΤακτική Γενική Συνέλευση ΚΡΙ-ΚΡΙ.Ενισχυμένα οικονομικά αποτελέσματα για το 2016.Νέο επενδυτικό πλάνο € 8 εκ.

Σε θετική τροχιά το 2016 με αύξηση η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*