ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕ ΣΕΡΡΩΝ

Με στόχο την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Συλλόγου  Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-Τοπικό Τμήμα Σερρών

 

Εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων στην Π.Ε. Σερρών-Έμπρακτη αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο

 

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπό τους έδειξαν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Σερρών, καθώς θερμή ήταν η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του συλλόγου τους για εθελοντική αιμοδοσία. Πρόκειται για την 5η κατά σειρά αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-Τοπικό Τμήμα Σερρών, με στόχο την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Συλλόγου.

Από τις 9.00 το πρωί έως και το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου  2017, το συνεργείο αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών με την Διευθύντρια Κατερίνα Τζιούρα, βρίσκονταν στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» όπου εργαζόμενοι της Περιφέρειας αλλά και του δήμου και της Αποκεντρωμένης ,έσπευσαν να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, στέλνοντας μήνυμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Βράβευση της Διευθύντριας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Κατερίνας Τζιούρα

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-Τοπικό Τμήμα Σερρών,    στο πλαίσιο της 5ης  εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε προς ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Συλλόγου,  προχώρησε στην βράβευση της Διευθύντριας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Κατερίνας Τζιούρα .

Ο πρόεδρος του Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ. ΤΟ.Τ. Σερρών Σωκράτης Κοτζάογλου, ανέφερε ότι  η απόφαση για την βράβευση ελήφθη ως μία ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στην προσπάθεια που καταβάλει η κ. Τζιούρα, όλα αυτά τα χρόνια για την ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος αιμοδοσίας, μια προσπάθεια που όπως φαίνεται από τα στοιχεία αποδίδει καρπούς, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα  Σερρών είναι αυτάρκης σε αίμα.

«Έχω την τύχη να γνωρίζω την κ. Τζιούρα ως άνθρωπος του πολιτισμού 25 χρόνια, η οποία με αυταπάρνηση έχει βοηθήσει στην διάδοση του εθελοντισμού, της εθελοντικής αιμοδοσίας στο νομό Σερρών. Επίσης πριν λίγους μήνες  είχαμε την χαρά να διοργανώσουμε μια ημερίδα με την διεύθυνση Υγείας της Περιφερικής Ενότητας που αφορούσε την δημιουργία τράπεζας για την δωρεάς του μυελού των οστών, σε συνεργασία με το ίδρυμα «Όνειρο Ελπίδας» και το πανεπιστήμιο Πατρών. Ήταν μια πολύ πετυχημένη ημερίδα που έγινε για την ευαισθητοποίηση των Σερραίων ώστε να γίνουν εθελοντές δότες  του μυελού των οστών, κάτι το οποίο έχει πολύ μεγάλη ανάγκη η πατρίδας μας . Την κ. Τζιούρα την γνωρίζω από το κίνημα του εθελοντισμού, γιατί εδώ και πολλά χρόνια με τον σύλλογο Τερπνιωτών και τις  λαμπαδηδρομίες, πρωτοστατεί στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας στο νομό Σερρών. Πιστεύω ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει ευαισθητοποιήσει πολύ κόσμο στο νομό Σερρών, όσο αφορά τα ιατρικά, κοινωνικά, και πολιτιστικά δρώμενα», δήλωσε στη « Σ» ο κ. Κοτζάογλου.

Την τιμητική πλακέτα απέδωσε στην Κατερίνα Τζιούρα ο Αντιπεριφερειάρχης  Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης, ο οποίος εξήρε το έργο της Διευθύντριας αιμοδοσίας και την ευχαρίστησε για την πλούσια δράση της.

Η  Κατερίνα Τζιούρα ευχαρίστησε τον Σύλλογο εργαζομένων και τον Αντιπεριφερειάρχη για την τιμή που της έκαναν και  τόνισε για ακόμη μία φορά τη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, επισημαίνοντας  πως παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών δεν θα πρέπει να υπάρχει επανάπαυση αλλά το εθελοντικό κίνημα αιμοδοσίας να ενισχύεται διαρκώς , καθώς και οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται συνεχώς. «Ευχαριστώ από καρδιάς ,ήταν κάτι που δεν περίμενα. Η προσπάθεια όλων μας είναι να κάνουμε το  Νοσοκομείο μας  αυτάρκης σε αίμα, σε πλάσμα και αιμοπετάλια  και φυσικά να μάθουν όλοι για την προσφορά του μυελού των οστών και γενικά την εθελοντική προσφορά. Και για αυτό πασχίζουμε και στα σχολεία, στα δημοτικά και στα Γυμνάσια με ομιλίες και διάφορες δράσεις,  να γίνουμε όλοι εθελοντές αιμοδότες» δήλωσε στη «Σ» , η Κατερίνα Τζιούρα

Εκτός από την κ. Τζιούρα βραβεύτηκαν και υπάλληλοι της Περιφέρειας και του δήμου, οι οποίοι είναι εθελοντές αιμοδότες εδώ και χρόνια και στέλνουν με την προσφορά τους ένα ηχηρό μήνυμα φιλαλληλίας και αλληλεγγύης

«Επίσης βραβεύσαμε τους εθελοντές αιμοδότες συναδέλφους από την Περιφερειακή Ενότητα ,και το δήμο και την αποκεντρωμένη,  όλους αυτούς που βοηθούν και προσέρχονται  στην εθελοντική αιμοδοσία με ένα τιμητικό δίπλωμα αναγνωρίζοντας την ευαισθησία που έχουν ως αναφορά τον συνάνθρωπο» σημείωσε ο κ.Κοτζάογλου .

Ο κ. Μωυσιάδης,  συνεχάρη τους εργαζόμενους για την ευαισθησία που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια. «Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την πράξη ζωής στην οποία προβαίνετε. Αποτελείτε πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση για όλους» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης.  

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία του Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ. ΤΟ.Τ. Σερρών

Η  πέμπτη εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου στέφθηκε για ακόμη μία φορά με επιτυχία καθώς η ανταπόκριση όλων των εργαζομένων ήταν θερμή.

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ. ΤΟ.Τ. Σερρών , Σωκράτης Κοτζάογλου, αναφερόμενος στην διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας , τόνισε «Για μας η  εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός, είναι δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης. Οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους υπαλλήλους της Π.Ε. Σερρών, του Δήμου Σερρών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που για ακόμη μία φορά συμμετείχαν με θέρμη στην προσπάθεια για ενίσχυση της τράπεζας αίματος του συλλόγου»

«Μια αιμοδοσία που ακολουθείτε τα τελευταία χρόνια με πολύ μεγάλη προσέλευση και των εργαζομένων εδώ αλλά και του κόσμου που είδε τις αφίσες και είχαν την ενημέρωση. Μια πολύ καλή προσφορά για το Νοσοκομείο μας, για τους ασθενείς, τους Σερραίους πολίτες έτσι ώστε να έχουμε επάρκεια σε αίμα, που τα τελευταία χρόνια πραγματικά έχουμε στο Νοσοκομείο μας και μπορούμε να βοηθήσουμε όλους τους ασθενείς και στο δικό μας Νοσοκομείο και στους όμορους νομούς» ανέφερε η Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών,  Κατερίνα Τζιούρα.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*