ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ 37η ΧΡΟΝΙΑ Ο «ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ» ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Ξεκίνησε στην αίθουσα « Αστέρια» του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ο «Μαθητόκοσμος»  «άνοιξε τα φτερά του» για 37η χρονιά και αγκάλιασε τις προσπάθειες των μαθητών

Πρόκειται για ένα θεσμό που ξεκίνησε από το 1982, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα.

Ο «Μαθητόκοσμος»,το ετήσιο πολιτιστικό πανηγύρι «άνοιξε τα φτερά του», για 37η χρονιά, και  αγκάλιασε  τις προσπάθειες εκατοντάδων μαθητών, Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Νομού Σερρών, οι οποίοι παρουσίασαν τις ατομικές και ομαδικές ικανότητές τους μέσα από το χορό, το θέατρο, τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες και τις νέες τεχνολογίες. Πρόκειται για ένα θεσμό που ξεκίνησε από το 1982, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα.                                                                        Ο 37ος «Μαθητόκοσμος», ξεκίνησε στην αίθουσα « Αστέρια» του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ,την Παρασκευή 10  Μαΐου 2019, και ολοκληρώθηκε την  Τετάρτη  15 Μαΐου 2019. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του παρουσιάστηκαν  μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, σε παραδοσιακό και μοντέρνο χορό ,θεατρικά έργα, μουσικές χορωδίες, τεχνολογίες και ταινίες μικρού μήκους με θέματα καθημερινότητας και κοινωνικού περιεχομένου και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Στο « Μαθητόκοσμο » συμμετείχαν περί τα  50 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία από την πόλη και την Περιφέρεια των Σερρών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, κ. Πασχάλης Στεφάνου, σε δηλώσεις στη «Σ» ,τόνισε «Ο Μαθητόκοσμος, το ετήσιο πολιτιστικό πανηγύρι των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Ν. Σερρών, για 37η χρονιά, ανελλιπώς στα πολιτιστικά δρώμενα των Σερρών, με εργασίες των μαθητών μας που και φέτος κατέπληξαν  και τους γονείς και όλους όσους παρακολουθήσαν τις εκδηλώσεις. Στην γιορτή αυτή , παρουσιάστηκε  μέρος της δουλειάς που γίνεται στο δημόσιο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο και είναι εκπληκτικές ,πιστεύω ότι ο θεσμός ο οποίος έχει στεριώσει να συνεχιστεί γι πολλά- πολλά χρόνια»

«Τα παιδιά είναι χαρούμενα, είναι ενθουσιασμένα, είναι συγκινητικό να βλέπουμε να τα φέρνουν οι γονείς τους.  Συμμετείχαν περίπου 50 σχολεία μεταξύ των οποίων  νηπιαγωγεία από όλο το νομό, η αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ κατακλυζόταν  από παιδιά και γονείς κάθε μέρα», σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης, που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαΐου 2019, βραβεύτηκαν για εξαίρετες πράξεις και διακρίσεις οι μαθητές και εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείου  και Δημοτικών Σχολείων .Σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον Μαθητόκοσμο 2018, απονέμεται δίπλωμα από τον διοργανωτή Σύλλογο προς ανάμνηση της συμμετοχής τους στο πολιτιστικό πανηγύρι των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Ν. Σερρών

Οι μουσικές, χορευτικές παραστάσεις σε παραδοσιακό και μοντέρνο χορό , θεατρικά, χορωδίες τεχνολογίες ,ταινίες μικρού μήκους, ρομποτική με θέματα καθημερινότητας και κοινωνικού περιεχομένου καθώς και περιβαλλοντικών προβλημάτων πραγματοποιούνταν στα Αστέρια,  στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ , ενώ στην είσοδο ,στο φουαγιέ, λειτουργούσε έκθεση έργων  των μαθητών, δημιουργίες καλλιτεχνικές πραγματικά εκπληκτικές.

 Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ, www.e-simerini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.