ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΣΕΡΑΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Τι δήλωσε ο  Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών , Στέλιος Ρίζος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα

Πολύ υψηλά τα ποσοστά επιτυχίας  Σερραίων υποψηφίων. Από τους 1036 πέτυχαν στην εισαγωγή τους στα ΑΕΙ οι 936

Εξαιρετική υπήρξε για μια ακόμη χρονιά η επίδοση των Σερραίων υποψηφίων, που κατόρθωσαν να πετύχουν την εισαγωγή στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει μεγάλο ποσοστό Σερραίων υποψηφίων να πετυχαίνει την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σημαντικό ποσοστό επιτυχίας, κατάφεραν να πετύχουν οι μαθητές των σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με την εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα ιδρύματα της χώρας. Οι Σερραίοι υποψήφιοι με τις επιδόσεις τους στις πανελλήνιες εξετάσεις κατόρθωσαν να πετύχουν την εισαγωγή τους σε υψηλόβαθμες σχολές των ΑΕΙ ,όπως ιατρική, νομική, φαρμακευτική, πανεπιστημιακές σχολές  κ.α και μάλιστα με πολλές πρωτιές.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών από τα  Γενικά Λύκεια συνολικά υποψήφιοι ήταν 1036 και πέτυχαν στην εισαγωγή τους στα ΑΕΙ οι 936, αναλυτικά με το νέο σύστημα ήταν υποψήφιοι 925 και σημείωσαν επιτυχία οι 848 ,ποσοστό 91,7%,με το παλαιό σύστημα οι υποψήφιοι ήταν 111,πέτυχαν οι 88 με ποσοστό επιτυχίας 79,3%. Στα Επαγγελματικά Λύκεια οι υποψήφιοι ήταν 277 και οι επιτυχόντες 130 ,ποσοστό 47%.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών , Στέλιος Ρίζος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα τόνισε « Είναι η μέρα που έχουν βγει τα αποτελέσματα, οι μαθητές και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου και κάποιοι παλαιοτέρων ετών, ένα χρόνο πριν ήταν στην τελική ευθεία ενός δύσκολου αγώνα .Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν πλέον για αυτά τα παιδιά ανάμνηση σκληρής δουλειάς, έντασης, προσπάθειας και ατελείωτων ωρών πάνω από τα βιβλία και τις σημειώσεις τους. Σήμερα το νήμα του τερματισμού αυτού του αγώνα ,αποτελεί και αφετηρία ενός νέου ταξιδιού ,που έχει δικιά του γοητεία, ενός ταξιδιού γνώσεων εμπειριών, γνώσης της επιστήμης που έχουν επιλέξει. Όλα αυτά θα είναι εφόδια στην μετέπειτα ζωή τους»

«Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς πρώτα τους μαθητές και τις μαθήτριες μας πρώτα για τον αγώνα τους ,την προσπάθειά τους για την επιτυχία τους. Θέλω να συγχαρώ τις οικογένειες τους για την συμπαράσταση που είχαν προς τα παιδιά τους. Οι οικογένειες έχουν τον πρώτο λόγο και μαζί με την εκπαίδευση, είμαστε  εμείς που έχουμε τον πιο σοβαρό λόγο στο να πλάσουμε καλούς ανθρώπους, χρήσιμους  πραγματικά στην κοινωνία. Θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς για την καθοδήγησή τους, όλα αυτά τα χρόνια, επίσης θέλω να συγχαρώ και τους συναδέλφους προγυμναστές αυτών των παιδιών. Η πατρίδα μας παίρνει δύναμη από τα παιδιά μας, τα παιδιά μας είναι η ελπίδα μας. Θα ευχηθώ να είναι ευλογημένα και να τους ξαναπώ θερμά συγχαρητήρια  σε όλους».

Για τις εξαιρετικές επιδόσεις των Σερραίων μαθητών, ο κ. Ρίζος, σημείωσε:« Τα αποτελέσματα ήταν να ΄ρθουν στις 9:00το πρωί, της Παρασκευής 28 Αργόσυρτου, αλλά έπεσε το σύστημα και έτσι  ήρθαν σε μας στις 11:25 και έπρεπε να τα στείλουμε πρώτα στα σχολεία για να γίνει η ανάρτηση . Αυτό μας καθυστέρησε . Οι διοικητικοί μας έχουν βγάλει κάποια ποσοστά επιτυχίας ,πάρα πολύ σημαντικά ποσοστά πάνω από 80% επιτυχία. Είναι  εξαιρετική η επίδοση των παιδιών μα. Τις επόμενες ώρες θα έχουμε αρκετά στατιστικά στοιχεία για να μιλήσουμε με αριθμούς»

Απευθυνόμενος στα παιδιά που δεν πέτυχαν τους στόχους τους, ο κ. Ρίζος, τόνισε « Υπήρξαν μερικά παιδιά που δεν κατόρθωσαν να πετύχουν τον στόχο τους . Προτροπή προς αυτούς να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, δεν χάνεται κανείς, να επιμένουν στον αγώνα τους και στο τέλος θα έχουν επιτυχία. Κάποιοι  πετυχαίνουν κάποιοι όχι ,το ζητούμενο είναι να είμαστε καλοί άνθρωποι . Να επισημάνω ότι είχαμε πάρα πολλές επιτυχίες  από τα παιδιά των προηγούμενων ετών».

 Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.

MHNYMA ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων, επιθυμώ να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες, καθώς και στις οικογένειες και τους καθηγητές τους για την ανταμοιβή των κόπων τους, ιδιαίτερα σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία, λόγω της πανδημίας, που έπληξε καίρια όλους τους τομείς της ζωής μας.

Εύχομαι, παράλληλα, καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία σε κάθε μία και καθένα από τους νέους φοιτητές μας, προς όφελος της κοινωνίας μας και των ιδίων προσωπικά.

Σε όσα από τα  παιδιά μας, που φέτος δεν κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους, θέλω να πω ότι η ζωή προσφέρει σε όλους μας νέες ευκαιρίες, που στο χέρι μας είναι να αξιοποιήσουμε και να ανοίξουμε νέους δρόμους στην πορεία μας μέσα στην κοινωνία.

Εύχομαι κάθε καλό σε όλους, με υγεία και υπομονή.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών            

    Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη για τους επιτυχόντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Σήμερα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων τελειώνει η αγωνία για χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους. Μέσα από την καρδιά μου θέλω να συγχαρώ τον καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά για την επιτυχία της εισαγωγής σας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και την επιβράβευση των προσπαθειών σας ιδιαίτερα εφέτος που βιώσαμε πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στις σπουδές σας και στη νέα σελίδα που ανοίγεται στη ζωή σας!

Θερμά συγχαρητήρια στους γονείς και τους καθηγητές, που σας στήριξαν και σας βοήθησαν σε αυτό τον μεγάλο αγώνα.

Θέλω, όμως, να συγχαρώ και τους μαθητές που αγωνίστηκαν αλλά δεν είχαν τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Μην αποθαρρύνεστε από αυτή την εξέλιξη. Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν αποτελεί μονόδρομο για την επαγγελματική και για την προσωπική πορεία και επιτυχία. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες στο μέλλον για την επίτευξη των στόχων και των ονείρων σας.

Εύχομαι καλή πρόοδο σε όλους!

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

H ζωή είναι μια συνεχής δοκιμασία. Φουρτούνα και μπουνάτσα, το καράβι ο καθένας , η εκπαίδευση το καταφύγιο , Η παιδεία το λιμάνι . Πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες ! Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες ! Αυτοί που δεν πέτυχαν το στόχο τους ,  με πείσμα και δύναμη να συνεχίσουν. H Ιθάκη δεν είναι το παν . Το ταξίδι είναι αυτό που μένει και αξίζει . AΛΛO ΠAIΔEIA AΛΛO EKΠAIΔEYΣH. Kρατήστε την αγωγή και την αρετή μέσα σας . H  επιτυχία έρχεται με υπομονή και επιμονή!! ΣYNEXIΣTE!!! H παιδεία είναι το μόνο που μένει όταν όλα όσα έχουμε διδαχθεί ενδεχομένως να τα ξεχάσουμε.

Μην ξεχνάτε ότι στο σχολείο πρώτα παρακολουθούμε το μάθημα και μετά δίνουμε το τεστ ενώ στη ζωή πρώτα δίνουμε το τεστ και μετά μας υποδεικνύει ποιο μάθημα να διαβάσουμε! Μπράβο σε όλα τα Ελληνόπουλα!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΟΕΒΕΣ Σερρών εύχονται ολόθερμα συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων, που κατάφεραν με την εισαγωγή τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη μακρόχρονη πορεία και τον αγώνα τους με στόχο την κατάκτηση επιστημονικών γνώσεων . Συγχαίρουμε και επικροτούμε την επίμονη προσπάθειά τους και ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία.