ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ Η 17η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙ ΣΕΡΡΕΣ

Είκοσι  δύο πολιτιστικοί σύλλογοι, 13 της πόλης των Σερρών και 9 φιλοξενούμενοι σύλλογοι από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, και περί τους 500 χορευτές  για τέσσερις μέρες  παρουσίασαν χορούς ,τραγούδια και έθιμα της πατρίδας μας στο κατάμεστο Θεατράκι του Δήμου Σερρών, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε συμμετέχοντες και κοινό

Πετυχημένη η 17η Πανελλήνια Χορευτική  Συνάντηση, η γιορτή παράδοσης και πολιτισμού, του δήμου Σερρών

Μια διοργάνωση της ΚΕΔΗΣ σε συνεργασία με το δήμο Σερρών και με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 17η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση, η γιορτή παράδοσης και πολιτισμού, του δήμου Σερρών, η οποία διήρκησε από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019. Για μία ακόμη χρονιά η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. στοχεύοντας πάντα στην προώθηση και διάδοση της πολιτιστικής μας παράδοσης, σε συνεργασία με το δήμο Σερρών και με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης διοργάνωσε μια γιορτή παράδοσης και πολιτισμού, μουσικής και χορού, φιλίας και συνεργασίας, μια «πράξη αδελφοποίησης», μια προσπάθεια για την προβολή και διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Είκοσι δύο πολιτιστικοί σύλλογοι, 13 της πόλης των Σερρών και 9 φιλοξενούμενοι σύλλογοι από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, και περί τους 500 χορευτές για τέσσερις μέρες παρουσίασαν χορούς, τραγούδια και έθιμα της πατρίδας μας στο κατάμεστο Θεατράκι του Δήμου Σερρών, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε συμμετέχοντες και κοινό..

Οι εκδηλώσεις της 17ης Πανελλήνιας Χορευτικής Συνάντησης  πραγματοποιήθηκαν στο Θερινό θεατράκι στο Κεντρικό πάρκο της πόλης των  Σερρών, και η είσοδος ήταν  ελεύθερη. Την Πέμπτη 5 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, παρουσιάστηκαν τα χορευτικά τμήματα των τοπικών συλλόγων ενώ την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου των φιλοξενούμενων συλλόγων.

Την Πέμπτη παρουσιάστηκαν  τα χορευτικά τμήματα των  τοπικών συλλόγων: Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών και Κατοίκων Αγίου Ιωάννη Σερρών «Αλησμόνητες Πατρίδες», Σύλλογος Ποντίων Ν. Σερρών «Εύξεινος Λέσχη», Θρακική Εστία Ν. Σερρών, Λαογραφικός όμιλος Βλάχων και Φίλων «Λαιλιάς» Ν. Σερρών, Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών, και Σύλλογος Βλάχων Ν. Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος».

Την Παρασκευή τα χορευτικά των φιλοξενούμενων συλλόγων: Σύλλογος Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου, Κέντρο Έρευνας και Μελέτης του Παραδοσιακού Χορού και Λαϊκού Πολιτισμού «Διόνυσος» Θεσσαλονίκης, Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης και Σύλλογος Θεσσαλών Ν. Καβάλας.

Το Σάββατο τα χορευτικά των φιλοξενούμενων συλλόγων : Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Αιγινίου Ποερίας «Η Δήμητρα», Πολιτιστικός Σύλλογος «Φανός» Δήμου Παιονίας Ν.Κιλκίς, Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Αμισιανών Καβάλας, Σύλλογος Ποντίων «Αυγή» Θεσσαλονίκης, Παμμικρασιατικός Σύλλογος Δράμας και Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αδενδρου Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με την παρουσία των τοπικών συλλόγων : Κρητική Αδελφότητα Ν. Σερρών «Το Αρκάδι», Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν.Σερρών «Ο Κατσαντώνης», Αδελφότητα Μικρασιατών Ν.Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων «Οι Ακρίτες», Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν.Σερρών, Σύλλογος Θεσσαλών Ν.Σερρών «Παναγία Ξενιά» και Σύλλογος Εβριτών Ν.Σερρών

Στην ολοκλήρωση του προγράμματος της τελευταίας  βραδιάς, κοινό χορευτές και διοργανωτές «μπήκαν στο χορό» στέλνοντας μήνυμα αγάπης και σεβασμού στην παράδοση και τον πολιτισμό.

Η 17η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση πέρασε πλέον στην ιστορία, και αναμφισβήτητα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους θεσμούς στην πόλη των Σερρών καθώς πλήθος Σερραίων παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις και τις τέσσερις μέρες που διήρκησε. Ο θεσμός  χρόνο το χρόνο  γιγαντώνεται  χάρη στην αγάπη και την αφοσίωση των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων που από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασαν» τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο θεσμός, που αναμφισβήτητα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους στην πόλη των Σερρών, γιγαντώνεται χρόνο με το χρόνο, χάρη στην αγάπη και την αφοσίωση των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων που «αγκάλιασαν» τη συγκεκριμένη διοργάνωση από την πρώτη στιγμή. Ευχαριστώντας την διοίκηση της ΚΕΔΗΣ και όλους  τους πολιτιστικούς συλλόγους για όλη αυτή την προσπάθεια που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για την φετινή συνάντηση, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ανέφερε «δηλώνουμε ότι θα λειτουργούμε ως σύμμαχοι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεων. Θα είμαστε κοντά στους πολιτιστικούς συλλόγους γιατί τους θεωρούμε κύτταρα όχι μόνο πολιτισμού αλλά και ανάπτυξης  της περιοχής μας, η ιστορία μας περνάει μέσα από αυτούς τους συλλόγους» .

Μια σημαντική εκδήλωση καθώς περισσότεροι από 500 επισκέπτες (χορευτές και συνοδοί των πολιτιστικών συλλόγων) βρέθηκαν στην πόλη των Σερρών, γνώρισαν τις ομορφιές της περιοχής μας, την αγορά των Σερρών, την φιλοξενία των Σερραίων και θα να γίνουν πρεσβευτές του τόπου μας.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , Σ (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.