ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έως τις 15 Ιανουαρίου αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών. Η ίδια ημερομηνία ισχύει και για την κατάθεση πινακίδων. Η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας (αλλά και για τις πινακίδες) έληγε στις 31 Δεκεμβρίου, αύριο δηλαδή, και με την παράταση από το ΥΠΟΙΚ δίνεται ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να τακτοποιήσουν την πληρωμή στην ώρα της.

ΥΠΟΙΚ:Καμία άλλη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει, ωστόσο, ότι «πρέπει να καταστεί σαφές και ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, κάθε πληρωμή θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με πρόστιμο».

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν πληρώσουν το τέλος εντός της νέας προθεσμίας (Τετάρτη 15 Ιανουαρίου) θα επιβαρυνθούν -εκτός του ποσού για τα τέλη- με πρόστιμα ως εξής:  -100% των τελών εάν το όχημα είναι δίκυκλο, τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ.                                                                                     

 -50% των τελών εάν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ, φορτηγό ή λεωφορείο.

 -30 ευρώ εάν τα τέλη κυκλοφορίας είναι μικρότερα των 30 ευρώ.

Παράταση ως τις 15 Ιανουαρίου για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, καθώς και για την κατάθεση πινακίδων, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι «το υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες και να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, παρατείνει την προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, ως τη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020. Πρέπει να καταστεί σαφές και ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, κάθε πληρωμή θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με πρόστιμο”.