ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΕΡΡΩΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες στις 3:μ.μ. μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών τα μέλη της Επιτροπής Σερρών  κατά των πλειστηριασμών

 

Με το σύνθημα «Κανένα λαϊκό σπίτι, χωράφι, μαγαζί στα χέρια  κράτους –τραπεζίτη»

 

«Κανένα λαϊκό σπίτι, χωράφι, μαγαζί στα χέρια κράτους –τραπεζίτη» το σύνθημα των μελών της Επιτροπής Σερρών  κατά των πλειστηριασμών, στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες στις 3:μ.μ. μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών.

Πρεμιέρα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ήταν η χθεσινή, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, και τα μέλη της Επιτροπής Σερρών  ενάντια στους πλειστηριασμού πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, εκφράζοντας την αντίδρασή τους  πλειστηριασμούς. Η συμμετοχή των Σερραίων ήταν μηδαμινή .

Ο Γιάννης Γιάντσιος, δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής κατά των πλειστηριασμών, αναφορικά με την παράσταση διαμαρτυρίας, τόνισε «Σήμερα είναι μια συμβολική κίνηση γιατί σήμερα ξεκινάν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Ελλάδα. Δεν έχουμε πλειστηριασμούς στις Σέρρες, παρά ένα μόνο και πρόκειται για ένα ισόγειο κατάστημα 20τ.μ. για 1ο χιλιάδες ευρώ και η τράπεζα το βγάζει. Από ότι φαίνεται δεν θα γίνει και αυτό σήμερα γιατί δεν είναι οργανωμένα τα πράγματα»

«Χθες οι συμβολαιογράφοι πήραν την απόφαση για την αποχή από τους πλειστηριασμούς και η κυβέρνηση τους έκανε ένα «δωράκι» καθώς σήμερα κατατέθηκε μια διάταξη η οποία λέει ότι τα συναινετικά διαζύγια θα τα βγάζουν οι συμβολαιογράφοι. Πήραν δωράκι, τους επιβράβευσαν» ανέφερε ο κ. Γιάντσιος .

«Εμείς θα προσέχουμε κάθε πλειστηριασμό που θα γίνονται στις Σέρρες ο οποίος θα πρόκειται για πρώτη κατοικία, για μικρές ιδιοκτησίες ανθρώπων στις οποίες θα είμαστε αρωγοί και τα μέτρα που θα πάρουμε θα είναι πιο δραστικά. Σήμερα ήταν τελείως αυθόρμητη η παράσταση διαμαρτυρίας», σημείωσε ο κ. Γιάντσιος .

Σχολιάζοντας το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, πριν δύο χρόνια, τόνισε «Ποιοι ξεκίνησαν τους πλειστηριασμούς σήμερα; Αυτοί που βγήκαν με σύνθημα κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, καπηλεύτηκαν τότε όλες τις κινήσεις που κάναμε ενάντια στα χαράτσια ,στους πλειστηριασμούς κ.λπ.. Βγήκε με αυτά τα συνθήματα με αποτέλεσμα να κοροϊδέψει έναν ολόκληρο λαό και σήμερα να ξεκινήσει το πιο βάρβαρο μέτρο που θα παρθεί και αυτό θα το δούμε σταδιακά να αυξηθεί. Σήμερα σε όλη την Ελλάδα γίνονται οκτώ πλειστηριασμοί, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά σε λίγες μέρες ,εβδομάδες, μήνες που θα φουντώσει ,18 χιλιάδες ακίνητα είναι να βγούνε σε πλειστηριασμό το 2018 και θα βγούνε πρώτες κατοικίες».

«Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων ξεκάθαρα, ότι μόνο ο νόμος Κατσέλη μπορεί να προστατεύσει τον κόσμο από τους πλειστηριασμούς. Από κει και πέρα αφού δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, δεν υπάρχει δικαστική απόφαση ότι τους φέρνουν και δέκα χιλιάδες και πέντε χιλιάδες, θα βγάζουν πλειστηριασμό» συμπλήρωσε .

Αναφορικά με την μικρή συμμετοχή του κόσμου στην παράσταση διαμαρτυρίας ο κ. Γιαντσιος δήλωσε ότι δεν είχαν κινητοποιηθεί για να γίνει γνωστό και να συγκεντρωθεί κόσμος και συμπλήρωσε «Ο κόσμος φοβάται είναι μουδιασμένος , πέρασαν τον φόβο στον κόσμο. Εμείς τους λέμε ότι είμαστε εδώ και όλοι μαζί τους περιμένουμε να κάνουμε τις παρεμβάσεις μας»

Ο Μιχάλης Καρπουχτσής, μέλος της Επιτροπής ενάντια στους πλειστηριασμούς δήλωσε «μετά την λεηλασία των μισθών και των συντάξεων, σήμερα ξεκινά και η λεηλασία της κατοικίας. Ο κόσμος να μην πιστεύει στα κυβερνητικά παπαγαλάκια που λεν ότι δεν θα γίνει κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι ,έχουν συμφωνήσει μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους τραπεζίτες να δοθεί η πρώτη κατοικία στις τράπεζες και στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η πρώτη κατοικία θα είναι προνόμιο μόνο των πλουσίων, θα είμαστε πλέον ενοικιαστές των σπιτιών που αυτοί θα μας πάρουν»

«Οι πολίτες θα πρέπει να ανησυχούν όλο και περισσότερο. Πρέπει να δυναμώσουν αυτό το κίνημα .Η κυβέρνηση βγήκε με το σύνθημα» κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» , είναι αποδεδειγμένο ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση πολιτικών απατεώνων και αυτό το έχει αποδείξει ,όταν ο κόσμος στο δημοψήφισμα ψήφισε ΟΧΙ και το μετέτρεψε σε ΝΑΙ ,όταν έλεγε ότι θα σχίσει τα μνημόνια και τελικά επιβλήθηκε χειρότερο μνημόνιο, όταν έλεγε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και έγινε χειρότερος φόρος ,όταν έλεγε ότι θα καταργήσει το φόρο πετρελαίου .Είναι μια κυβέρνηση που έχει πάρει βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πολιτική απατεωνιά τους. Ο κόσμος πρέπει να βγει στους δρόμους, να το πάρει απόφαση» κατέληξε ο κ Καρπουχτσής.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*