ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Η πρώτη εκδήλωση  της χρονιάς του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Πανηγυρική και με επιτυχία η εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών

Την εκδήλωση άνοιξαν τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του ΛΕΣ,τραγουδώντας «Πάει ο παλιός ο χρόνος…»

Πανηγυρική και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής Βασιλόπιτας του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών, το μεσημέρι της Κυριακής 12 Ιανουαρίου 2020, στο ξενοδοχείο Elpida Resort.

Κατάμεστη η αίθουσα του ξενοδοχείου αφού πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των κυριών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΛΕΣ ,να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Μεταξύ αυτών ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Λευτέρης Αβραμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης,  ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, κ. Δημήτρης Μικρός, η αντιδήμαρχος Σερρών, κ. Ελευθερία Πάνου, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, κ. Νεκτάριος Κανακάρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σερρών, κ. Αριάδνη Παπαφωτίου, κ. Δημήτρης Σιαμάγκας και κ. Δέσποινα Ιλανίδου, ο σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Σερρών, Κώστας Δρόντσας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μέγκλας, η συνιδιοκτήτρια της «Σημερινής των Σερρών» – δημοσιογράφος, μέλος του ΛΕΣ και έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών, κ. Δήμητρα Μετόκη, πρόεδροι και  εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων, μέλη του ΛΕΣ, παλιοί χορευτές του ΛΕΣ, παιδιά των χορευτικών τμημάτων και γονείς των παιδιών.

Την εκδήλωση άνοιξαν τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του ΛΕΣ, τραγουδώντας « Πάει ο παλιός ο χρόνος…».                   

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος δίνοντας τις ευχές σε όλους όσους παρευρισκόταν στην εκδήλωση.                                     

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ευλογώντας την Βασιλόπιτα, τόνισε: Εύχομαι η νέα χρονιά που ανέτειλε πριν από λίγο καιρό να είναι μια χρονιά κατά πάντα ευλογημένη, ειρηνική, δημιουργική στην διάρκεια της οποίας θα ανακαλύψουμε την ομορφιά  της παράδοσης, της ελληνικής παράδοσης που με ένα ωραίο και δυνατό τρόπο υπηρετεί το Λύκειο των Ελληνίδων. Μια παράδοση που είναι στενά συνδεδεμένη με την ορθόδοξη πίστη μας αλλά και με την φυσιογνωμία αυτού του λαού. Άρα η παράδοση δεν είναι κάτι παρωχημένο, δεν είναι κάτι που αναφέρεται σε μακρινούς καιρούς αλλά είναι κάτι που κρύβει δύναμη. Και έχουμε χρέος αυτή την δύναμη, αυτή την έμπνευση να την καλλιεργήσουμε και να την αξιοποιήσουμε. Πρέπει να στηρίξουμε το έργο του Λυκείου των Ελληνίδων αλλά και άλλων πολιτιστικών φορέων. Ας είναι η νέα χρονιά 2020, μια χρονιά ευλογημένη και κατά την διάρκεια της οποία όλοι μας μικροί και μεγάλοι την κακίαν να αρνηθούμε, με αρετάς να στολιστούμε».

Στέλλα Ελευθεριάδου, πρόεδρος του ΛΕΣ: «Ξεκινάμε με δύναμη  την καινούρια χρονιά»

Η κ. Στέλλα Ελευθεριάδου, πρόεδρος του ΛΕΣ, κάνοντας δηλώσεις στη «Σ» για την εκδήλωση τόνισε: « Πανηγυρική όπως κάθε χρόνο η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας μας και ξεκινάμε με δύναμη  την καινούρια χρονιά. Να ευχηθώ υγεία ,να πετάξουμε από πάνω μας ότι παραπανίσιο είχαμε που μας δυσκόλεψε στην ζωή μας και να γυρίσουμε στην απλότητα και την σεμνότητα χαρακτηριστικά της ελληνικής παραδοσιακής κοινωνίας. Η παράδοση είναι η ιστορία μας, σήμερα στην αυγή της νέας χρονιάς ας θυμηθούμε τις αρετές, τα ήθη και τις φιλοσοφίες των αρχαίων Ελλήνων, ας πατήσουμε γερά στα πόδια μας και ας προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά. Το ΛΕΣ δεν είναι ένας χορευτικός σύλλογος είναι ένας ζωντανός πολιτιστικός χώρος. Να ευχηθώ στα παιδιά μας πρόοδο, φώτιση, ψυχική ηρεμία, στους γονείς υπομονή για το μεγάλωμα των παιδιών γιατί οι εποχές είναι δύσκολες, στα μέλη της χορευτικής ομάδας, που είναι μεγάλα τα παιδιά και εργαζόμενοι και επαγγελματίες, καλές δουλειές. Στα μέλη μας υγεία, ευλογία στα σπίτια τους και στήριξη στο Λύκειο των Ελληνίδων που και φέτος θα διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Εύχομαι μόνο χαρές να δούμε και όλες οι δύσκολες στιγμές με μιας να ξεχαστούνε»

Η κ. Ελευθεριάδου ευχαρίστησε τους φορείς και την κοινωνία των Σερρών, που εδώ και περισσότερα από εξήντα χρόνια κρατούν το Λύκειο στην πρώτη γραμμή και συμπορεύονται μαζί του στους στόχους και στις επιδιώξεις του. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον όμιλο Κάντζα για την προσφορά στο Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών .

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν χορευτές του Λυκείου των Ελληνίδων Σερρών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ της χώρας κατά το έτος 2019.

Το τυχερό νόμισμα της βασιλόπιτας που ευλόγησε ο Σεβασμιότατος έτυχε στο κομμάτι της ιματιοθήκης. Το μεσημέρι κύλησε ευχάριστα και με πολύ χορό από μικρούς και μεγάλους μέχρι αργά το απόγευμα.

Βασίλης Μετόκης

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.