Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ, ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος στο Δήμο Νέας Ζίχνης

Ικανοποίηση  από την επίσκεψη  στο Δήμο Νέας Ζίχνης  του υφυπουργού Εσωτερικών

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης, Παντελής Μπόζης, έθεσε στον υφυπουργό Εσωτερικών τα θέματα που απασχολούν το δήμο ,όπως ανέφερε χαρακτηριστικά  «τα θέματα που μπόρεσε να καταγράψει τις τρεις μέρες που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή». 

Επίσκεψη στο δήμο Νέας Ζίχνης πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, το πρωί της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου 2019. Τον κ. Λιβάνιο υποδέχθηκε ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης, κ. Παντελής Μπόζης και σύσσωμο το  δημοτικό συμβούλιο Νέας Ζίχνης. Στην αίθουσα  συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των κυβερνητικού αξιωματούχου του δημάρχου, των μελών του δημοτικού συμβουλίου και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων  της περιοχής. Τον κ. Λιβάνιο συνόδευε ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο οποίος και συμμετείχε στην σύσκεψη .

Στη συνάντηση ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης, Παντελής Μπόζης, έθεσε στον υφυπουργό Εσωτερικών τα θέματα που απασχολούν το δήμο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά  «τα θέματα που μπόρεσε να καταγράψει τις τρεις μέρες που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή». 

Μεταξύ των θεμάτων  που έθεσε ο κ.Μπόζης  είναι η χρηματοδότηση για μελέτη πυρασφάλειας των δημοτικών και σχολικών κτιρίων, χρηματοδότηση για συντήρηση κτιρίων , στελέχωση προσωπικού , την ανάγκη δημιουργίας υδρευτικών γεωτρήσεων και πόρους για την αγροτική οδοποιία, μελέτη και χρηματοδότηση για τον βιολογικό λυμάτων στην Αλιστράτη. Στο θέμα με τις συντηρήσεις των σχολικών μονάδων ο κ.Μπόζης ανέφερε ότι θα βοηθήσει ο υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Λιβάνιος δεσμεύτηκε ότι από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, θα προσπαθήσει να δει τι υπάρχει για να βοηθήσει και να δοθούν λύσεις. Για τις υδρευτικές γεωτρήσεις είπε ότι είναι κάτι που θα εξετάσει άμεσα .Για το θέμα του βιολογικού στην Αλιστράτη, όπως είπε είναι θέμα που άπτεται της δημόσιας υγείας και για αυτό θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα. Ενώ για το ζήτημα της Πυρασφάλειας δεσμεύτηκε ότι θα χρηματοδοτήσει την μελέτη της πρώτης φάσης του έργου. Αναφορικά με την στελέχωση του προσωπικού ζήτησε να του αποσταλεί πίνακας με τις ειδικότητες που χρειάζεται ο δήμος Νέας Ζίχνης, επισημαίνοντας ότι σε πολλούς ΟΤΑ δεν υπάρχει το επιστημονικό προσωπικό και χάνονται πολλές χρηματοδοτήσεις. «Είναι κρίμα να μας δίνουν χρήματα και να μην έχουμε έτοιμες μελέτες για να τα αξιοποιήσουμε επειδή δεν υπάρχουν οι σχετικές ειδικότητες στους δήμους για να συντάξουν μελέτες» σημείωσε ο κ. Λιβάνιος.

Ο κ. Λεονταρίδης δήλωσε ότι θα βοηθήσει και θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματα του δήμου λέγοντας ότι έχει την εμπειρία στα θέματα καθώς υπήρξε αναπληρωτής υπουργός .

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ζήτησαν από τον υφυπουργό να στηρίξει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, με τον δήμαρχο να αναφέρει ότι οι σχέσεις με τους φορείς είναι άριστες και συνεργάζονται και ζήτησε τα δημόσια κτίρια να συντηρηθούν και να δοθούν στους πολιτιστικούς συλλόγους και ο δήμος θα είναι αρωγός.

Επίσης οι εκπρόσωποι των φορέων του δήμου και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ζήτησαν να έχουν επικοινωνία συνεχή μαζί του, κάτι που δέχθηκε ο κ. Λιβάνιος λέγοντας ότι ταυτό επιζητεί και ο ίδιος

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, αμέσως μετά την σύσκεψη σε δηλώσεις,τόνισε:

«Ενημερώθηκα γι α τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί μέχρι αυτή τη στιγμή από τον δήμαρχο. Θα εργαστούμε και θα επανέλθουμε ώστε να επιλυθούν. Το σημαντικό είναι να γίνει από το δήμο με την συνδρομή της πολιτείας ένα σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης, ώστε να ζωντανέψει η επαρχία, η αγροτική παραγωγή και να γυρίσει ο κόσμος πίσω στα χωριά» ενώ αναφερόμενος στο προσφυγικό, δήλωσε «Το προσφυγικό είναι πολύ σημαντικό θέμα για να το επωμιστούν μόνοι τους οι δήμοι και γι αυτό χρειάζεται η συνδρομή της πολιτείας».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επίσκεψη του κ. Λιβάνιου στο δήμο Νέας  Ζίχνης, ο δήμαρχος Παντελής Μπόζης , δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη μέρα η σημερινή για το Δήμο Ν. Ζίχνης, καθώς, είχαμε την τιμή, να υποδεχτούμε, στο Δημαρχείο μας τον υφυπουργό εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, συνοδεία του βουλευτή Σερρών, κ. Θεόφιλου Λεονταριδη. Συζητήθηκαν θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου του και μπήκαν οι βάσεις, για μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία στο μέλλον» και πρόσθεσε «Καταγράψαμε όσο μπορούσαμε, σε αυτές τις τρεις μέρες που αναλάβαμε, τα προβλήματα απασχολούν τον δήμο, τα ιεραρχήσαμε και τα θέσαμε. Θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες επισκέψεις και ευχόμαστε σε αγαστή συνεργασία για το καλό των δημοτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους».

Δήμητρα Mετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.