Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ «ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ»

Όπως γνωστοποιήθηκε από το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών εγκαταλείπει με αιχμές τη «Διάβαση πεζών»- Θα υποστηρίξει νέο αυτοδιοικητικό σχήμα

 

Στην υποστήριξη ενός νέου αυτοδιοικητικού σχήματος στις Σέρρες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου 2019 στρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ Ν.Σερρών. Όπως γνωστοποίησε με δελτίο Τύπου το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, χωρίς να λείπουν οι αιχμές, «το παλιό σχήμα  (Διάβαση Πεζών) δεν μπορεί να απαντήσει στα νέα αιτήματα , με την πορεία που έχει πάρει». Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Θ.Ε. της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών έχει ως εξής:

 

Επειδή γράφονται ανακρίβειες  και διατυπώνονται εικασίες  σχετικά με τη στάση  μας  ,σε σχέση με το αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο του Δήμου Σερρών ,το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών ,κάνει γνωστά τα εξής:

Ήδη  η  Ο.Μ. Σερρών στη Γενική Συνέλευση  της 5ης Νοέμβρη 2018, ύστερα από  συζήτηση και με βάση όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες που τηρούνται  στα Όργανα του Κόμματος ,με
βασικό στόχο  να υπηρετήσουμε  με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των Σερραίων δημοτών , αποφασίστηκε η  υποστήριξη ενός νέου αυτόνομου αυτοδιοικητικού σχήματος .

Η απόφαση εγκρίθηκε από τη Ν.Ε. και αποτελεί  στο εξής  την κατεύθυνση προς την οποία εργαζόμαστε. Για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο βάζουμε ψηλότερα τον πήχη, θέλουμε να πετύχουμε ευρύτερες συγκλίσεις ,ενσωματώνοντας στη νέα προσπάθεια όλον αυτό τον κόσμο  που έχει μια εμπειρία  από τα προηγούμενα σχήματα ,συλλογικότητες, ενεργούς πολίτες,ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Μαζί μας κουβαλάμε όλο το κεφάλαιο αξιοπιστίας  που χτίσαμε ως τώρα  σε μια κοινή δράση με πολλούς φίλους ,γιατί μας συνέπαιρνε το ίδιο όνειρο  για την Πόλη και
τα χωριά του Δήμου μας.  

Μαζί μας και η ατζέντα  του πρωτοπόρου Προγράμματος   για τις υποδομές ,για τις αναπλάσεις , για τις δομές πολιτισμού ,που μπόλιασε με καινούριες ιδέες και διαπέρασε και άλλες δημοτικές παρατάξεις.
Γιατί όμως μια νέα προσπάθεια ;

Γιατί το παλιό σχήμα  (Διάβαση Πεζών) δεν μπορεί να απαντήσει στα νέα αιτήματα , με την πορεία που έχει πάρει.

Ένα σχήμα που έχασε το δυναμισμό τούτη δυνατότητα παρέμβασης ,ανάδειξης νέων ζητημάτων ,ένα σχήμα που διολίσθησε  από τη συλλογικότητα  στα  αρχηγικά πρότυπα.
Και το πιο απογοητευτικό  η συνεχής κριτική απέναντι στην Κυβέρνηση
με μια βάση επιχειρημάτων στην οποία είναι εμφανής η επιρροή της ΛΑΕ, εργαλειοποιούν  οιονεί  την παράταξη προς αυτή την κατεύθυνση.
Έτσι λοιπόν προβάλει μονόδρομος   η επιλογή μας για την υποστήριξη
ενός νέου σχήματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν ετεροκαθορίζεται ,δεν φοβάται από προπετείς ανακοινώσεις, ούτε δια πλέκεται με ΜΜΕ. Θα υποστηρίξουμε ένα νέο σχήμα που θα το αφήσουμε όπως πάντα σε μια
αυτόνομη και συνεργατική πορεία , που εκεί μέσα λόγο θα έχουν  οι πολιτικές και προγραμματικές συμφωνίες, πάντα για το συμφέρον των Δημοτών μας.