Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΠΗΡΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν.Σερρών (Σ.Κ.Α.ΣΕ.) σε ανακοίνωσή του με αφορμή την καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος και στους ΑμεΑ τονίζει:

«Η φετινή καταβολή του κοινωνικού μερίσματος και στους Ανθρώπους με Αναπηρία (ΑμεΑ) είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη»

Ταυτόχρονα επισημαίνει: «Ωστόσο είναι γεγονός ότι η καταβολή του μερίσματος σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, σε μια εποχή μάλιστα όπου η ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, της κοινωνικής εργασίας, αλλά και το μέγεθος του πλούτου που διαθέτει η χώρα μας, καθιστούν δυνατή την ικανοποίηση τους».

«Η φετινή καταβολή του κοινωνικού μερίσματος και στους Ανθρώπους με Αναπηρία (ΑμεΑ) είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν.Σερρών (Σ.Κ.Α.ΣΕ.). Υαυτόχρονα επισημαίνει: «Ωστόσο είναι γεγονός ότι η καταβολή του μερίσματος σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, σε μια εποχή μάλιστα όπου η ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, της κοινωνικής εργασίας, αλλά και το μέγεθος του πλούτου που διαθέτει η χώρα μας, καθιστούν δυνατή την ικανοποίηση τους». Συγκεκριμένα το σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΚ.Α.ΣΕ. έχει ως εξής:

Η φετινή καταβολή του κοινωνικού μερίσματος και στους Ανθρώπους με Αναπηρία (ΑμεΑ) είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη. Συνεπώς σημειώνουμε την ανάγκη η καταβολή του να αφορά το σύνολο των ΑμεΑ που διαβιούν σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Αντίστοιχα επισημαίνουμε την άποψη μας ότι πρέπει να καταβληθεί και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες στην προσπάθεια που καταβάλουν για αξιοπρεπή διαβίωση.                                                                                                Ωστόσο είναι γεγονός ότι η καταβολή του μερίσματος σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, σε μια εποχή μάλιστα όπου η ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, της κοινωνικής εργασίας, αλλά και το μέγεθος του πλούτου που διαθέτει η χώρα μας, καθιστούν δυνατή την ικανοποίηση τους. Αντίστοιχα δε μπορεί να ισοσκελίσει ούτε τις νέες «ζημιές» που θα υποστούν συνολικά οι ΑμεΑ, τόσο από την προωθούμενη μεγάλη περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα και την επικείμενη αντιδραστική αναδιάρθρωση στον τομέα της πρόνοιας, όσο και από την περεταίρω υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση της υγείας, της κοινωνικής ασφάλειας κ.α. υπηρεσιών.                     

Τέλος διαφωνούμε με την άποψη που μας καλεί να περιορίσουμε τις απαιτήσεις μας για την ποιότητα της ζωής μας στα πλαίσια του «υπάρχοντος δημοσιονομικού χώρου». Η παραπάνω άποψη παρουσιάζει ως αντικειμενικό-αυτονόητο γεγονός τους εξαιρετικά ανεπαρκείς πόρους που δαπανά η σύγχρονη πολιτεία για την υποστήριξη των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, αποκρύπτοντας ότι είναι επιλογή της να ιεραρχεί άλλες προτεραιότητες, όπως αποκαλύπτουν και οι νέες προκλητικές φοροελαφρύνσεις της κυβέρνησης προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τους πλούσιους μεγαλομετόχους τους.