Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ “ΣΕΡΡ.Α.Σ”

Σε ανοικτή εκδήλωση την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Ο Στέφανος Φωτιάδης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και τους υποψήφιους του συνδυασμού του «ΣΕΡΡ.Α.Σ»

Η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και του προγράμματος της δημοτικής κίνησης «ΣΕΡΡ.Α.Σ» πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε ανοικτή εκδήλωση την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, στις 20:00,στο ξενοδοχείοElpida Resort & Spaστην κοιλάδα Αγίων Αναργύρων .

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΣΕΡΡ.Α.Σ», Στέφανος Φωτιάδης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής ,22 Μαρτίου 2019, αναφέρθηκε στην εκδήλωση ανακοίνωσης του προγράμματος και της παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης που ηγείται

«Καλώ όλους τους συνδημότες μας να παρευρεθούν σε αυτή την κεντρική κορυφαία εκδήλωση της παράταξης όπου εκεί θα αναπτύξουμε το πρόγραμμα αλλά θα έχουμε την δυνατότητα ως παράταξη να εμφανιστούμε στους συνδημότες μας», δήλωσε ο κ. Φωτιάδης καλώντας τους Σερραίους στην εκδήλωση.

Ο κ. Φωτιάδης έκανε αναφορά στην πρόταση που είχε κάνει προς του συνυποψηφίους του, πρόταση στην οποία τους καλούσε σε δημόσια συζήτηση, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για πολιτισμένη προεκλογική περίοδο, χωρίς ακρότητες και κιτρινισμούς, αλλά με διάλογο και διάθεση για συνεργασία, καλώντας τους επικεφαλής όλων των συνδυασμών σε δημόσια συζήτηση, αλλά επί των προγραμμάτων και θέσεων που ο καθένας πρεσβεύει και όχι για λόγους επικοινωνιακούς, καθώς όπως τόνισε αυτό δεν εξυπηρετεί τον Σερραίο πολίτη. « Να δεσμευτούμε όλες οι παρατάξεις σε μια διαδικασία διαλόγου ,που την θέλουμε ζωντανή, με απόψεις αλλά την θέλουμε ποιοτική. Την θέλουμε με κανόνες ,την θέλουμε με αξιοπρέπεια χωρίς χτυπήματα κάτω από την μέση και βεβαίως θα επιθυμούσαμε μέσα από αυτό τον γόνιμο διάλογο να υπάρξει η συγκριτική εντέλει εξέλιξη και επιλογή από τους συνδημότες. Δεν ακούσαμε τίποτα επ΄ αυτού από τις άλλες παρατάξεις θα ήθελα την άποψή τους .Να μην δημιουργείται ένα κλίμα πόλωσης».

Επεσήμανε ότι το κύριο χαρακτηριστικό του συνδυασμού είναι ο αυτοδιοικητικός του χαρακτήρας και η πολυσυλλεκτική του σύνθεση.«Υποδέχομαι με χαρά ανθρώπους που υπηρέτησαν την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους νεότερους, με γνώσεις και διάθεση για προσφορά. Όλοι τους όμως μακριά από κομματικές ταυτότητες και άλλα πολιτικά συμφέροντα συνθέτουν την παράταξη μας», σημείωσε και δήλωσε πιο ώριμος πολιτικά και έτοιμος για τις απαιτήσεις του νέου εκλογικού νόμου, εφόσον το αποτέλεσμα των εκλογών τον φέρει στην ηγεσία του Δήμου.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη που είχε κάνει νωρίτερα συνοδευόμενος από μέλη της παράταξης στην ΔΕΥΑΣ, συμβολικά την ημέρα που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, δήλωσε: «Επισκεφτήκαμε συμβολικά και ουσιαστικά, σήμερα Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό την ΔΕΥΑΣ, την οποία στηρίζουμε και θέλουμε να ενδυναμώσουμε ,την θέλουμε παρεμβατική, την θέλουμε να αναπτύξει ακριβώς όλες τις δράσεις που μπορεί σύμφωνα με τον νόμο και το καινούριο πλαίσιο να αναπτύξει σε όλα τα δίκτυα και θέλουμε στην ουσία στους συνδημότες μας αυτό το αγαθό ζωής, το νερό. Εξηγήσαμε ότι για μας το νερό είναι ένα αγαθό που πρέπει να σεβόμαστε είναι κοινωνικό αγαθό και βεβαίως είναι αγαθό ανάπτυξης. Επαναφέρουμε την άποψη της παράταξης μας ότι πρέπει να γίνει εξοικονόμηση στα χρήματα που πληρώνουν οι καταναλωτές μας ούτως ώστε να πιάσουν τόπι και εντέλει όπως εξηγήσαμε μετά από την εξειδικευμένη δουλειά που κάναμε να έχουμε την ποθητή μείωση. Την μείωση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΣ. Είναι πρόταση μείωσης λογαριασμού οριζόντια, δηλαδή παντού στην πόλη, στα χωριά ,μείωση σε ποσοστό 30%.Θεωρούμε ότι η ΔΕΥΑΣ έχει διαχρονικά ένα καθοριστικό ρόλο την πιστεύουμε την στηρίζουμε και στο μέλλον αν οι Σερραίοι αποφασίσουν να έχουμε εμείς την ευθύνη θα υπάρξει μια καλή συνεργασία για να προχωρήσουμε περαιτέρω την προσφορά του αυτού αγαθού και να αναπτύξουμε ,την ανάπτυξη των υποδομών και άλλες δράσεις.

«Εάν είναι πολιτικά μεμπτό, αν είναι κατακριτέο, εάν ένας πρόεδρος μιας επιχείρησης παραμένει στην θέση του και αυτό να θεωρείται ψηφοθηρία, αυτό ισχύει και για όσους έχουν θέσεις ευθύνης. Εμείς λέμε ότι αυτό το δίμηνο σε όλες τις δομές του δήμου μας είναι διεκπεραιωτικό, δεν έχουμε αποφάσεις παραγωγικές και επί της ουσίας το τεχνικό πρόγραμμα και ότι άλλο έπρεπε να προκύψει για να τρέξει αυτή την περίοδο, έχει ψηφιστεί, συνεπώς ο κ. Τερζής δεν έκανε τίποτα άλλο από το να είναι σωστός στις αποφάσεις, διεκπεραιώνει τις αποφάσεις. Δεν έχει δικαίωμα να οραματισθεί κάτι καλύτερο; », δήλωσε για όσα έχουν ειπωθεί για τον Βασίλη Τερζή από τον δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεόδωρο Αραμπατζή.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com