Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΟΝΙΣΕ: « Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ,πρόεδρος του Ποταμιού και εκ των διεκδικητών της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς εξέφρασε από τις Σέρρες την…

 

Αισιοδοξία για  συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για ανάδειξη της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς

 

Την αισιοδοξία του για την συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς , στην εξέφρασε από τις Σέρρες  ο Σταύρος Θεοδωράκης ,πρόεδρος του Ποταμιού και εκ των διεκδικητών της ηγεσία του νέου φορέα .

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο της περιοδείας του για την ηγεσία του νέου κεντρώου φορέα, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 ,βρέθηκε  στις Σέρρες και στο Βόλτα cafe είχε συναντήσει με πολίτες των Σερρών και υπήρξε συνομιλία.

Λίγο πριν την συνάντηση με τους πολίτες ο κ. Θεοδωράκη σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε στην συμμετοχή του κόσμου στις εσωκομματικές εκλογές, για την ενότητα  επίσης και στις μετεκλογικές συνεργασίες.  

«Σε λίγες μέρες οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν τον αρχηγό ενός  νέου κόμματος. Ελπίζω η συμμετοχή να είναι μεγάλη .Νομίζω ότι ο κόσμος θα ψηφίσει το σωστό ,θα ανανεώσει δηλαδή την ηγεσία της παράταξης και να έρθουν άνθρωποι στο τιμόνι, που ξέρουν τι θα πει δουλειά ,που θα σέβονται τον πόνο του πολίτη, και που θα προσπαθήσουν να αλλάξουν ζωή στην πατρίδα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα προσέλθει στις κάλπες πολύς κόσμος ,εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες» δήλωσε.

Αναφορικά με το ενδιαφέρον του κόσμου για τις εκλογές , ανέφερε «Έχει και άλλες έγνοιες  ο κόσμος πέρα από το να ασχολείται με τις πολιτικές εξελίξεις Το κλίμα τώρα έχει αρχίσει να θερμαίνεται για τις εσωκομματικές εκλογές. Το διαπίστωσα και στην επίσκεψη στην αγορά των Σερρών. Θα είναι καλό  να προβληματιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και όσοι φλερτάρουν με την Νέα Δημοκρατία και όσοι έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, να σκεφτούν ότι ίσως πρέπει να ενισχύσουν μια προσπάθεια ενός  νέου κόμματος ,του κέντρου που θα μετέχουν εκσυγχρονιστές, μεταρρυθμιστές, φιλελεύθεροι, κεντροαριστεροί, σοσιαλδημοκράτες, όλος αυτός ο χώρος της μεγάλης αλλαγής».

Εκτιμώντας ότι η ενότητα του νέου πολιτικού φορέα που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή των πολιτών ανέφερε» Αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή και προσέλθουν στην κάλπη 200 χιλιάδες πολίτες, θα υπάρξει ενότητα. Αν ψηφίσουν λιγότεροι θα υπάρξει γκρίνια όπως συμβαίνει συνήθως. Ελπίζω ότι θα υπάρξει η καλή πλευρά του σεναρίου .Ελπίζω τις δέκα τελευταίες μέρες όλοι οι υποψήφιοι να μιλήσουμε και να μαλώσουμε αν χρειαστεί για τις λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα .Να συζητήσουμε ουσιαστικά προβλήματα  πως βλέπουμε το δημόσιο ,την φορολογία, την παιδεία ,την αγροτική ανάπτυξη ,την περιφερειακή ανάπτυξη και να μην μιλάμε γενικώς και αορίστως για την ειρήνη ,την αλληλεγγύη και την δημοκρατία. Να μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα για  αυτά που μας απασχολούν ».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες ,δήλωσε «Δεν θα υπάρχει σωτηρία αν δεν υπάρχουν συνεργασίες. Σημασία έχει όμως  για ποιες συνεργασίες μιλάμε και ποιοι θα είναι μπροστά. Με μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εμείς δεν θέλουμε να έχουμε σχέση .Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε με  τον νικητή των επόμενων εκλογών, για να δώσουμε μια προοδευτική λύση στην χώρα .Αλλά όταν  λέω συνεργασία δεν εννοώ απαραιτήτως συμμετοχή στα  υπουργεία, εννοώ πιθανόν μια ανοχή μια ψήφο εμπιστοσύνης ίσως και μια συμμετοχή. Όλα εξαρτώνται από τις προγραμματικές συμφωνίες ,το συμβόλαιο δηλαδή που θα χρειαστεί να κάνουμε με αυτούς που μπορούν να λύσουν μαζί με μας τα προβλήματα της χώρας .

Στην ερώτηση γιατί να ψηφίσει κάποιος Σταύρο  Θεοδωράκη, απάντησε  «Υπάρχω στην πολιτική χωρίς να κρύβομαι ,τολμάω να λέω τα πράγματα όπως είναι επιμένω στις απόψεις μου και κουβαλώ ένα μεγάλο φορτίο πραγματικής ζωής. Είναι σημαντικό στην χώρα μας να παίρνουν ευθύνη  άνθρωποι που έχουν δουλέψει στην ζωή τους .Νομίζω το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι ότι σε κρίσιμες στιγμές βρέθηκαν στα ηνία της χώρας ,στα υπουργεία αλλά και στην πρωθυπουργία ,άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους αυτό είναι πρόβλημα».  

 

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*