Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Ο Πέτρος Κόκκαλης υποψήφιος ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τις Σέρρες, το απόγευμα της Τετάρτης, 15 Μαΐου 201,  και συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών με θέμα « Για την Ελλάδα των πολλών για την Ευρώπη των λαών».

Πέτρος Κόκκαλης: «Η κλιματική αλλαγή επιβάλλει την ανάληψη δράσης απ’ όλους. Κανένας άνθρωπος δεν αλλάζει μόνος του την Ευρώπη»

Στην ομιλία του ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις που έχει στους ανθρώπους και την ζωή μας .

«Η κλιματική αλλαγή επιβάλλει την ανάληψη δράσης απ’ όλους», τόνισε ο Πέτρος Κόκκαλης , υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από τις Σέρρες κατά την διάρκεια της ομιλίας του .Ο Πέτρος Κόκκαλης υποψήφιος ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τις Σέρρες, το απόγευμα της Τετάρτης15 Μαΐου 2019, και συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών με θέμα « Για την Ελλάδα των πολλών για την Ευρώπη των λαών».

Σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Κόκκαλης αναφερόμενος στην παρουσία του στις Σέρρες ,τόνισε’ « Να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για την συμμετοχή στις εκλογές .Εγώ θα μιλήσω κυρίως για τα θέματα της κλιματικής κρίσης και πως αυτά  θα μας επηρεάσουν και πως θα τα αντιμετωπίσουμε ξεκινώντας από τι ς ευρωεκλογές για μια Ευρώπη πιο δίκαια και πιο καθαρή»

« Κανένας άνθρωπος δεν αλλάζει μόνος του την Ευρώπη. Εγώ ζητάω από τους πολίτες να μου δώσουν την ευκαιρία να τους εκπροσωπήσω στο ευρωκοινοβούλιο και μαζί με τους  συναδέλφους μου Ευρωκοινοβουλίου να δημιουργήσουμε το πλαίσιο της νομοθεσία που θα μας οδηγήσει στην δίκαια μετάβαση» δήλωσε.

Ενώ για τα μηνύματα που λαμβάνει από την περιοδεία  που κάνει ανά την Ελλάδα και τις δημοσκοπήσεις, δήλωσε «Σε όλη την Ελλάδα που γυρνάω βλέπω ότι ο κόσμος συσπειρώνεται, δεν βλέπω αυτό που βλέπουν οι δημοσκοπήσεις .Για αυτό είναι οι κάλπες για να έχουμε την λαϊκή ετυμηγορία και όχι την δημοσκοπική». 

Στην ομιλία του ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις που έχει στους ανθρώπους και την ζωή μας .

« Σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία και βρίσκεται αντιμέτωπος με  την κλιματική αλλαγή και την εξάντληση των φυσικών πόρων, την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων και την ύπαρξη ακραίων ανισοτήτων, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να αναλάβουμε δράση.  Δεν είναι πολυτέλεια πλέον. Η έννοια ότι είναι ξεκομμένα τα κλιματικά προβλήματα από την πολιτική και οικονομική και σύσταση είναι ένα μέρος της παραπληροφόρησης που καλλιεργείται από συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα

« Η κίνηση πολιτών « ΚΟΣΜΟΣ», την οποία εκπροσωπώ εστιάζει το ενδιαφέρον στη νέα γενιά καθώς κινείται με πυξίδα τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών ,τους οποίους αν ακολουθήσουμε ,το 2030 θα έχουμε ένα κόσμο που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κλιματική αλλαγή και τις ακραίες ανισότητες», σημείωσε

Κάνοντας κάλεσμα στους νέους να συμμετέχουν στις εκλο9γές για να καθορίσουν το μέλλον τους έτσι ώστε η κλιματική διάσταση των πραγμάτων να αποκτήσει πολιτική φωνή»

Ο κ. Κόκκαλης σημείωσε ότι η κλιματική αλλαγή είναι αλληλένδετη με το ζήτημα του προσφυγικού, λέγοντας« Προσπαθούμε να χρίσουμε έναν κόσμο στον οποίο χωράνε όλοι , δεν πιστεύουμε σε ένα κόσμο που ξεφορτώνεται ανθρώπους. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο  καταναλώνουμε ενέργεια το πώς αντιμετωπίζουμε τη φτώχεια, τις ανισότητες και την ποιότητα της εκπαίδευσης».

 Αναφορικά με το διακύβευμα των ευρωεκλογών τόνισε ότι αφορά τον αγώνα ενάντια στην νεοφιλελεύθερη και τη σκοταδιστική δεξιά. «Μια ακροδεξιά η οποία αρνείται τα επιστημονικά δεδομένα ,επιβάλει δωδεκάωρα εργασίας και δεν διστάζει να λεηλατήσει ανθρώπους και φυσικούς πόρους», ανέφερε.  Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.Στην εκδήλωση επρόκειτο να είναι ομιλητής ο Βλάσης Τσιόγκας, επίσης υποψήφιος Ευρωβουλευτής , αλλά δεν κατόρθωσε  να έρθει στις Σέρρες, από την Βέροια καθώς, σύμφωνα με τους οργανωτές «έχασε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ»

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simerini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.