Ο ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ,ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Για το έργο “Κλειστό κολυμβητήριο αθλητικού πάρκου Ομόνοιας Δήμου Σερρών” ο Πέτρος Αγγελίδης, τέως δήμαρχος Σερρών, τονίζει:

«Το έργο  προϋπολογισμού 5.580.000 ευρώ είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων»

«Το έργο  προϋπολογισμού 5.580.000 ευρώ είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και όχι στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”» τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο τέως δήμαρχος Σερρών Πέτρος  Αγγελίδης, απαντώντας μ΄ αυτό τον τρόπο σε δημοσίευμα σε διαδικτυακό τόπο (serresbomb.gr). Σε ανάρτηση στο serresbomb.gr με τίτλο  αναφερόταν  ότι «Στις 23 Απριλίου  2019  ο τότε δήμαρχος Σερρών κ Πέτρος Αγγελίδης με συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε την  ένταξη του έργου “κλειστό κολυμβητήριο αθλητικού πάρκου Ομόνοιας Δήμου Σερρών” με ενδεικτικό προϋπολογισμό 4.500.000ευρώ, στο πρόγραμμα “ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I ”.Ο Δήμαρχος όμως δεν γνώριζε οτι οι υποσχέσεις που πήρε από τον τότε υφυπουργό αθλητισμού ήταν χωρίς αντίκρυσμα αφού λεφτά δεν υπάρχουν .
Χθες στην συνέλευση των δημάρχων ο υπουργός εσωτερικών κ Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε την κατάργηση   του προγράμματος «Φιλόδημος» .Αφού όπως αποκάλυψε 
 το πρόγραμμα των 2 δισ. που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μόλις 134 εκατ. ευρώ για έργα που έχουν προκηρυχθεί, ύψους 450 εκατ. και ενταγμένα 1,2 δισ. Ο ίδιος αναφορικά με το τι πρέπει να κάνουν οι δήμοι με τα συγκεκριμένα έργα, τόνισε ότι έχουν τρεις δυνατότητες: 
-Να τα εντάξουν στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) του ΈΣΠΑ
-Να τα εντάξουν στα Τομεακά προγράμματα (υπουργεία) του ΕΣΠΑ 

-Να περιμένουν το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα 2020-23 για την Αυτοδιοίκηση, που θα εξαγγείλει η νέα κυβέρνηση» .

Ο τέως δήμαρχος καταρρίπτει με την απάντησή του τους παραπάνω ισχυρισμούς. Το κείμενο της απάντησης του τέως δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη συγκεκριμένα έχει ως εξής:

«Σχετικά με αυτά που γράφετε ότι “όνειρο ήταν και πάει το νέο κολυμβητήριο”, προς αποκατάσταση της αλήθειας έχω να πω τα εξής:

 Το έργο “Κλειστό κολυμβητήριο αθλητικού πάρκου Ομόνοιας Δήμου Σερρών” προϋπολογισμού 5.580.000 ευρώ είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σκι όχι στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, με την απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιαννακίδη Στάθη αρ.πρωτ. 63949/18-06-2019  ΑΔΑ: 6ΚΓ4465ΧΙ8-14Φ. Τα χρήματα υπάρχουν και θα εκταμιεύονται από την Τράπεζα Ελλάδος. Κάθε φορά που θα γίνεται ορισμένο έργο θα εκταμιεύεται και το αντίστοιχο ποσό.  

Την παραπάνω απόφαση του Υφυπουργού την ανακοίνωσα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησα στις 20 Ιουνίου 2019 και υπάρχει καταχωρημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Σερρών.  Στην ίδια απόφαση υπάρχει ενταγμένο και το έργο του Δήμου Εμ. Παππά με τίτλο “Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων της Τ.Κ. Εμ. Παππά και της Δ.Κ. Νέου Σουλίου”.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό θα χαρώ πολύ να τα πούμε πρόσωπο με πρόσωπο. Πιστεύω ότι δεν θα έχετε αντίρρηση. Με τιμή, Πέτρος Αγγελίδης, τέως Δήμαρχος Σερρών».