Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΖΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν. ΖΙΧΝΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

Δήλωσε ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων», που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Παντελής Μπόζης: «Ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει ηλικιωμένους, μοναχικούς κυρίως, απομονωμένους στα χωριά»

Το πρόγραμμα έχει σκοπό να παρέχει σε ηλικιωμένους που χρειάζονται φροντίδα και παρακολούθηση, τηλεφωνικό κέντρο με κατάλληλο εκπαιδευμένο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους κα).

Ο Δήμος Νέας Ζίχνης ενημερώνει τους δημότες άνω των 60 ετών πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί το έργο: «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων» με σκοπό να παρέχει σε ηλικιωμένους που χρειάζονται φροντίδα και παρακολούθηση, τηλεφωνικό κέντρο με κατάλληλο εκπαιδευμένο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους κα).

Πιο συγκεκριμένα η υπηρεσία περιλαμβάνει την 24ωρη παρακολούθηση των ηλικιωμένων μέσω ειδικών συσκευών (συσκευές κατ΄οίκον παρακολούθησης με ανίχνευση πτώσης & κουμπί πανικού, συσκευές παρακολούθησης και εντοπισμού θέσης εκτός σπιτιού) οι οποίες και δίνονται στον ηλικιωμένο.

Ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης, Παντελής Μπόζης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα, σε δηλώσεις στη «Σ», τόνισε: «Και ο δήμος Νέας Ζίχνης είναι μεταξύ των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας σε ένα πρόγραμμα που χειρίζεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ και αφορά την στήριξη των ηλικιωμένων. Ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει ηλικιωμένους κυρίως μοναχικούς, απομονωμένους στα χωριά της επαρχίας και χρειάζονται κάποια βοήθεια. Μέσω του προγράμματος  θα παρέχετε μια συσκευή, και  θα δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας με ένα κεντρικό σημείο όπου θαείναι ψυχολόγοι κ.α., που θα στηρίζουν τους ανθρώπους αυτούς όταν θα  έχουν ανάγκη, θα μπορεί να  ειδοποιείται  το κεντρικό σημείο αν ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια».

«Μέσα από αυτό το πρόγραμμα δίνεται στους ανθρώπους η δυνατότητα να έχουν στήριξη. Οι αιτήσεις που θα γίνουν θα αξιολογηθούν από την Περιφέρεια, ενώ το πρόγραμμα είναι τριετές» κατέληξε ο κ. Μπόζης.

Το πρόγραμμα θα εξυπηρετήσει συνολικά 3.000 πολίτες για τρία έτη. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι έχουν ηλικία 60 ετών και άνω.

Η αίτηση συμμετοχής–Δήλωσης και η Υπεύθυνη Δήλωση υπάρχει αναρτημένη στη διεύθυνση http://www.clickzois.gr  και θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι 28/2/2020.

Οι δημότες Νέας Ζίχνης μπορούν να ενημερώνονται και να υποστηρίζονται για την υποβολή της αίτησης από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στα παρακάτω τηλέφωνα:2324 3 50630,2324 0 24074 (Βοήθεια στο σπίτι).

Δήμητρα Μετόκη. metoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.