Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Νίκος Παπαϊωάννου, διεκδικητής της θέσης του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, δήλωσε στη «Σ»:

Προτεραιότητές  μου η αντιμετώπιση της  καθημερινότητας κόντρα στην  γραφειοκρατία και την  υποχρηματοδότηση

Προεκλογική περίοδος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς στις 11 Ιουνίου 2019, πρόκειται να διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων πρυτανικών αρχών, για την ανάδειξη του πρύτανη και των τεσσάρων αντιπρυτάνεων.

Τις Σέρρες και συγκεκριμένα στο ΤΕΦΑΑ Σερρών , επισκέφτηκε την Τετάρτη το πρωί ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου, ένας εκ των διεκδικητών της θέσης του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΦΑΑ Σερρών και καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης ,Γιάννη Βράμπα. Ο υποψήφιος πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Παπαϊωάννου   είχε συνάντηση με την διοίκηση του ΤΕΦΑΑ Σερρών και τους καθηγητές του τμήματος.

Ο Νίκος Παπαϊωάννου είναι πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .Η « Σ» συνάντησε τον κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του, τις προτεραιότητες ως πρύτανης του ΑΠΘ, τονίζοντας ότι δεν θέλει να  είναι  ένας πρύτανης λογιστής αλλά ένας πρύτανης με στρατηγικό σχεδιασμό.

«Βρίσκομαι στο ΤΕΦΑΑ Σερρών, για να γίνει μια συζήτηση ανταλλαγή απόψεων με τους συναδέλφους του Τμήματος εδώ .Το γνωρίζω το Τμήμα εκτιμώ έχει παραγάγει πολύ σπουδαίο επιστημονικό έργο ,βρίσκεται στις διεθνείς κατατάξεις πάρα πολύ ψηλά ,αλλά επειδή δεν είναι μόνο η κατάταξη η επιστημονική ή η άμιλλα που έχουμε εμείς την επιστημονική που έχουμε μεταξύ μας, είναι και το αποτύπωμα που πρέπει να έχει ο κάθε επιστημονικός χώρος στην κοινωνία. θεωρώ ότι το αποτύπωμα του Τμήματος στην κοινωνία των Σερρών είναι ιδιαίτερα σημαντικό και προφανώς θα  πρέπει το ΑΠΘ να εγκύψει έτι  περαιτέρω, ακόμη περισσότερο να βοηθήσει το Τμήμα στην ανάπτυξη των κτιριακών υποδομών έτσι ώστε να μπορούν  αναπτυχθούν και άλλες δράσεις προς όφελος της νεολαίας και της κοινωνίας της περιοχής», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου  για την επίσκεψή του στις Σέρρες.

Αναφορικά με τις προτεραιότητές του ως πρύτανης ο κ. Παπαιωάννου ,τόνισε «Οι προτεραιότητες μου αναφορικά με τις θέσεις μου τις έχω επικοινωνήσει σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής  Κοινότητας από τον Ιανουάριο .Το ΑΠΘ είναι ένα μεγάλο πανεπιστήμιο, με πολλά  προβλήματα αλλά είναι και το πρωτοπόρο πανεπιστήμιο σε όλη την Ελλάδα. Αν κάποιος θα έλεγε  ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητές  θα έλεγα οι βασικές προτεραιότητές  είναι η καθημερινότητά μας ,η γραφειοκρατία που μας πνίγει και η υποχρηματοδότηση που υπάρχει στα Πανεπιστήμια, να βρούμε δηλαδή τους τρόπους, υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις,  για να αυξήσουμε τα έσοδά μας. Πάνω από όλα, όπως είπα, είναι η καθημερινότητα των μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ, είναι ένα άσυλο ανομίας το οποίο εξυφαίνεται και εκείνο που πραγματικά θέλω να κάνω είναι με αποτελεσματικότητα με τομές και ρίξεις να προσπαθήσω, αν όχι να εξαλείψω, να μειώσω  τα φαινόμενα αυτά έτσι ώστε το πανεπιστήμιο να γίνει πολύ πιο ασφαλές και φιλικό τόσο στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας όσο και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης που θα ήθελε να χρησιμοποιήσει αυτούς τους  πολύ ωραίους χώρους του Πανεπιστημίου στην καθημερινότητά της». 

Απευθυνόμενος προς όλους αυτούς που θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία ,ανέφερε  «Σκεφτείτε αλλιώς,  μπορούμε να δράσουμε, ας μην κουκουλώνουμε  τα προβλήματα πρέπει να τα δούμε πραγματικά. Οι λύσεις είναι απλές αρκεί να έχουμε βούληση και στρατηγική.Δεν θέλω να είμαι ένας πρύτανης λογιστής ,θέλω να είμαι ένας πρύτανης με στρατηγικό σχεδιασμό για το Πανεπιστήμιο».

Επισημαίνεται ότι η θητεία των νέων πρυτανικών αρχών θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου 2022.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simerini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.