Ο ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της ΝΔ:

 

«Μετράμε τα λόγια στη Νέα Δημοκρατία, λέμε λίγα γιατί θέλουμε να κάνουμε όλα όσα υποσχόμαστε»

 

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια σοβαρή διακυβέρνηση  και αυτή την διακυβέρνηση δεν μπορεί να την προσφέρει η  λαϊκίστικη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και η ψεκασμένη δεξιά του κ. Καμμένου», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

 

«Ελπίδα για τον τόπο μας υπάρχει. Μπορούμε να κτίσουμε την Ελλάδα ,των ευκαιριών  και της προοπτικής, αν κάνουμε καθαρούς λογαριασμούς με τους Έλληνες πολίτες, αν μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε», τόνισε  από τις Σέρρες ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης κατά την χθεσινή του επίσκεψη στην πόλη των Σερρών .

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε χθες, Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, την πόλη των Σερρών, είχε επισκέψεις και συναντήσεις με φορείς της πόλης και συμμετείχε στη σύσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της ΝΟΔΕ Σερρών. Όπως ο ίδιος τόνισε ήταν  μια σύντομη επίσκεψη εργασίας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ , ανέφερε ότι η  Ελλάδα δια της κυβερνήσεως Τσίπρα –Καμμένου, κατακτά ένα αρνητικό παγκόσμιο ρεκόρ,  της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, σημείωσε ότι η στην Νέα Δημοκρατία «μετράμε τα λόγια, λέμε λίγα γιατί θέλουμε να τα α κάνουμε όλα όσα υπόσχονται», ενώ υπογράμμισε ότι «  Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια σοβαρή διακυβέρνηση και αυτή την διακυβέρνηση δεν μπορεί να την προσφέρει η λαϊκίστικη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και οι ψεκασμένοι δεξιά του κ. Καμμένου».

«Για τη Νέα Δημοκρατία οι Σέρρες σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ταυτισμένες με το όνομα του  εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ,επικεφαλής ,αρχηγό, προσπαθούμε να μείνουμε πιστοί στις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή με το να υψώνουμε ε ψηλά την σημαία της αλήθειας . Ελπίδα για τον τόπο μας υπάρχει ,δεν είναι μονόδρομος οι πολιτικές της κυβέρνησης  Τσίπρα –Καμμένου, δεν είναι μονόδρομος η Ελλάδα της μιζέριας ,της στασιμότητας. Μπορούμε να κτίσουμε την Ελλάδα ,των ευκαιριών και της προοπτικής, αλλά για αν το πετύχουμε χρειάζεται η επανάσταση της σοβαρότητας και της κοινής λογικής., Αυτό θα διασφαλίσει την στροφή στην κανονικότητα και στην Ευρώπη αλλά όλο αυτό το εγχείρημα θα πετύχει αν κάνουμε καθαρούς λογαριασμούς με τους Έλληνες πολίτες αν μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην σύλληψη των Ελλήνων αξιωματικών από τις  Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, τόνισε « Βλέπω μια παρατεταμένη αμηχανία της κυβέρνησης ,τους τελευταίους μήνες, θέλω να θυμίσω την επίσκεψη Ερντογάν, η οποία δεν ήταν προετοιμασμένη, δημιούργησε όλες τις παρενέργειες που γνωρίζουμε κατά την διάρκεια της επισκέψεως είχαμε αρνητικές τοποθετήσεις για την συνθήκη της Λωζάνης κ.λ.π ., από τον τούρκο πρόεδρο με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε αμηχανία, θυμίζω τον εμβολισμό του πλοίου Γαύδος στα Ίμια από τούρκικο πλοίο με αμήχανη και πάλι αντίδραση από την κυβέρνηση ,θυμίζω την σύλληψη των δύο ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται τώρα στην Ανδριανούπολη, με εξίσου αμήχανη αντίδραση από την κυβέρνηση . Ο αρχηγός Αμύνης μιλάει για ομηρία αξιωματικών και ο πρωθυπουργός μιλάει για σύνηθες περιστατικό .Εν πάσει περιπτώσει,  η επιθετικότητα της Τουρκίας είναι πανθομολογούμενη, έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα και από την δική μας πλευρά το ζήτημα αυτό δεν θα αντιμετωπιστεί ούτε με μεγάλα λόγια ούτε με στρουθοκαμηλισμό. Απαιτείται ήρεμη αποφασιστικότητα, σταθερότητα, απαιτείται φυσικά στο μέτρο του δυνατού να έχουμε ανοικτούς διαύλους με την Τουρκία αλλά ακόμη περισσότερο ανοικτούς διαύλους με τις Βρυξέλλες και με την Ουάσιγκτον,απαιτείται να συγκροτηθεί αμέσως –το έχει προτείνει η Νέα Δημοκρατία- Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας με τον εκάστοτε πρωθυπουργό ,όπως είναι σε άλλες χώρες και προσθέτω θα πρέπει να υπογραφεί μια πολυετής αμυντικής συμφωνίας-συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι ώστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει καλύτερα την γεωγραφικής της και στρατηγικής της θέση και να ενισχύσει με αυτό τον τρόπο περισσότερο την άμυνά της».  

Για τις μειώσεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές που προτείνει η Νέα Δημοκρατία , ο κ. Χατζηδάκης , ανέφερε «Δεν υποσχόμαστε γεφύρια και ποτάμια ,υποσχόμαστε πράγματα που έχουμε μετρήσει» δήλωσε για τις μειώσεις που προτείνει  η Νέα Δημοκρατίας σε φόρους και ασφαλιστικών εισφορών και συνέχισε « Για όποιες περαιτέρω μειώσεις φόρων, πάνω από αυτές που δεσμευόμαστε ότι θα γίνουν, χρειάζεται ένα άλλο μείγμα πολιτικής δηλαδή να προωθηθεί ένα πακέτο διορθωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην δημόσια διοίκηση στην παιδεία, στην δικαιοσύνη στην απελευθέρωση των επιχειρήσεων από τα γραφειοκρατικά δεσμά έτσι ώστε κάνοντας αυτές τις αλλαγές να πάει η ερχόμενη κυβέρνηση στους πιστωτές και να τους πει κάνουμε αυτά που γίνονται σε Ιρλανδία, Κύπρου,  Πορτογαλία, ελάτε να συμφωνήσουμε στο ίδιο πλαίσιο και στην ίδια λογική .Μετράμε τα λόγια μας ,λέμε λίγα γιατί θέλουμε να τα κάνουμε όλα».

«νομίζω ότι την πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση στη κυβέρνηση την κάνει ο εαυτός της . Οι ψεύτικες υποσχέσεις τη ς, το γεγονός ότι κάνει κάθε μέρα τους φτωχούς φτωχότερους. Είναι η  ίδια η πραγματικότητα να την αντιπολιτεύεται, όπως είπε ο Μιτεράν κάποτε, τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα. Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κάνει μια αντιπολίτευση ουσιαστική, θέλει να αναδεικνύει προφανώς τις αδυναμίες της κυβέρνησης εργάζεται όμως εντατικά γι α την επόμενη μέρα γιατί θεωρούμε ότι δεν φτάνει   να κερδίσουμε τις εκλογές αλλά να κερδίσουμε αυτό που είναι σε εξέλιξη τώρα μπροστά μας και είναι ο πόλεμος της δικής μας γενιάς. Αυτό πρέπει να πετύχουμε, και για να φύγουμε μια και καλή από τον βάλτο της κρίσης και των μνημονίων» τόνισε.

Για το αν οι δημοσκοπήσεις φέρουν πιο κοντά τις εκλογές ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , ανέφερε « Δεν το ξέρω αν οι δημοσκοπήσει φέρουν πιο κοντά τις εκλογές .Ο πρωθυπουργός επί ματαίω προσπαθεί να αλλάξει το πολιτικό κλίμα και για αυτό κάθε λίγο σκαρφίζονται και ένα άλλο τρικ. Την μια θυμούνται το κοινωνικό μέρισμα και το προαναγγέλλουν με έκτατα διαγγέλματα, ο κόσμος όμως ξέρει ότι του πήραν πέντε και του επιστρέφουν ένα, την άλλη θυμούνται τα Σκόπια με σκοπό μέσα σε όλα τα υπόλοιπα να διχάσουν την Νέα Δημοκρατία αλλά αγνόησαν την εθνική ψυχή για αυτό ο κόσμος βρέθηκε απέναντί τους. Πρόσφατα α θυμήθηκαν το θέμα Novartis, φέρνοντας μια τζούφια δικογραφία και οι κατηγορούμενοι έγιναν κατήγοροι. Ο πρωθυπουργός θα πρέπει πρωτίστως να αντιληφθεί ότι και τα τρυκ έχουν κάποια όρια και τα ψέματα έχουν κάποια  όρια. Μπορεί να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο ,λίγους γι α πολύ ,αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια σοβαρή διακυβέρνηση και αυτή την διακυβέρνηση δεν μπορεί να την προσφέρει η λαϊκίστικη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και οι ψεκασμένοι δεξιά του κ. Καμμένου».

« Η κυβέρνηση και η αλήθεια είναι δύο έννοιες ασύμβατες. Αυτή η κυβέρνηση αν μείνει για κάτι στο τέλος θα μείνει γιατί η Ελλάδα δια της κυβερνήσεως αυτής κατακτά ένα αρνητικό παγκόσμιο ρεκόρ της δημαγωγίας και του λαϊκισμού», κατέληξε ο Κωστής Χατζηδάκης.   

 

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα