Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 13Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Το Μέλλον αρχίζει Τώρα», το  σύνθημα του 13ου  Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που έχει στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος.

Θεόδωρος Καμπούρης, πρόεδρος ΝΟΔΕ Σερρών της ΝΔ: «Το 13o Συνέδριο της ΝΔ συνέδριο θέσεων και αρχών»

Το 13ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ξεκινά σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Περισσότερα από 6.500 στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας απ’ όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στις συνεδριακές εργασίες.

«Το Μέλλον αρχίζει Τώρα», το  σύνθημα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που έχει στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος. Tο 13ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ξεκινά σήμερα  Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Περισσότερα από 6.500 στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας απ’ όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στις συνεδριακές εργασίες. Μεταξύ αυτών και σύνεδροι από τις Σέρρες .

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σερρών, Θεόδωρος Καμπούρης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα από την Τετάρτη σε δηλώσεις στη «Σ» αναφορικά με το 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε «Το 13o Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα συνέδριο θέσεων και αρχών. Δύο είναι οι θεματικές ενότητες που θα απασχολήσουν το Συνέδριο»

 Αναφερόμενος στους συνέδρους που συμμετέχουν στο συνέδριο από τις Σέρρες ο κ. Καμπούρης, δήλωσε «Από τις Σέρρες ως σύνεδροι συμμετέχουν οι βουλευτές, οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών που είναι γραμμένοι στους καταλόγους της Νέας Δημοκρατίας, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, αυτοί που είναι μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., συνδικαλιστές εκλεγμένοι από τα όργανα τους και οι 17 σύνεδροι που εκλέχθηκαν στις εσωκομματικές εκλογές».

Δύο είναι οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου. H πρώτη έχει τίτλο «Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον λαϊκισμό» και η δεύτερη τον τίτλο «Πολιτική για τους πολίτες: Δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας».

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης απευθύνοντας χαιρετισμό σήμερα το απόγευμα. Επίσης θ υπάρξει ομιλία  του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκου Μητσοτάκη

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα μιλήσουν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης, και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης. Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν διακεκριμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί καθώς και Έλληνες επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων με διεθνή προβολή.

Κάνοντας πράξη το σύνθημα του Συνεδρίου «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα», για πρώτη φορά όλες οι διαδικασίες του θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένες με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της χρήσης χαρτιού που αγγίζει το 92%. Όσες εκτυπώσεις γίνουν θα είναι σε ανακυκλώσιμο χαρτί χρησιμοποιώντας φιλικά προς το περιβάλλον μελάνια. Κάδοι ανακύκλωσης θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του εκθεσιακού κέντρου ενώ έξω από το Συνέδριο θα έχει τοποθετηθεί κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Όλοι όσοι θα συμμετέχουν στο Συνέδριο καλούνται να περιορίσουν δραστικά τα πλαστικά μιας χρήσης χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά.                                                                                     Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει καθιερωθεί και στα προηγούμενα συνέδρια, η Νέα Δημοκρατία θα διοργανώσει παράλληλες δράσεις οι οποίες θα πλαισιώσουν το κυρίως πρόγραμμα του Συνεδρίου όπως:

– Νυχτερινός αγώνας δρόμου το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

– Διεθνής Έκθεση Σκίτσου με θέμα «Ισότητα των Φύλων – Έμφυλη Βία», υπό την αιγίδα της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του κόμματος

Παράλληλα, το μεσημέρι του Σαββάτου θα λειτουργήσει «Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες», με την υποστήριξη της νεοσυσταθείσας Γραμματείας του κόμματος για τα Άτομα με Αναπηρία, με στόχο την ενθάρρυνση της συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κλείσει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Κυριακής.

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Παρασκευή 29/11

16:00 Εγγραφή-Ταυτοποίηση Συνέδρων

19:00 Έναρξη Εργασιών από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Επικύρωση Αποφάσεων/Κανονισμού Συνεδρίου.

19:10 Χαιρετισμός Antonio LopezIsturiz White, Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

19:15 Χαιρετισμός Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Ευρωβουλευτή, Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

19:30 Ομιλία Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σάββατο 30/11

10:00 Ομιλία Γιάννη Μπρατάκου, Γενικού Διευθυντή Νέας Δημοκρατίας.

10:10 Ομιλίες εκπροσώπων άλλων κομμάτων.

10:50 Ομιλία Σταύρου Καλαφάτη, Γενικού Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης.

11:00 Ομιλία Γιώργου Στεργίου, Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής.

11:10-15:00  Συνεδρίαση με θέμα: «Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον λαϊκισμό».

11:10-12:30 Πάνελ με θέμα: «Ο λαϊκισμός μπορεί να νικηθεί. Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο»

Antonio Tajani, πρώην Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Paulo Rangel, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Mairead McGuinness, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στέλλα Κυριακίδου, προτεινόμενη Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Υγείας

12:30-13:15  Εισηγήσεις Προσκεκλημένων Ομιλητών

«Λαϊκισμός: Τι μας διδάσκει η εμπειρία της Ελλάδας»
Τάκης Παππάς, πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας.

«Κοινωνικά στερεότυπα και λαϊκισμός:  Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος»
Ισμήνη Κριάρη, Πρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

«Μπορεί ο λαϊκισμός να αντεπιτεθεί;»
Άγγελος Χρυσόγελος, λέκτορας διεθνούς πολιτικής στο London Metropolitan University και συνεργαζόμενος εταίρος της δεξαμενής σκέψης Chatham House.

13:15-15:00 Τοποθετήσεις Συνέδρων

Συνεδρίαση με θέμα: «Πολιτική για τους πολίτες: Δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας»

15:00-19:00 Εισηγήσεις Προσκεκλημένων Ομιλητών

«Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και καθορίζει τη ζωή μας»
Ιόλη Χριστοπούλου, συν-ιδρύτρια, εταίρος και διευθύντρια πολιτικής της δεξαμενής σκέψης για το περιβάλλον The Green Tank.

«Η σημασία της αποφυγής των πλαστικών μιας χρήσης για την προστασία και το μέλλον των θαλασσών μας»
Κατερίνα Τοπούζογλου, ιδρύτρια της All For Blue.

«Πράσινη τεχνολογία και βιώσιμή ανάπτυξη»
Diana Kinnert, πολιτικός, ανεξάρτητη επιχειρηματίας, σύμβουλος και συγγραφέας.

«Το εργασιακό περιβάλλον στην ψηφιακή εποχή»
Πάνος Παχατουρίδης, υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Facebook API σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

«Νέες τεχνολογίες και ίσες ευκαιρίες»
Μυλαίδη Στούμπου, διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύου Συνεργατών πολυεθνικής εταιρίας σε 24 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

«Ψηφιακές δεξιότητες: Προκλήσεις και νέες προοπτικές»
Γιώργος Δουκίδης, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN).

16:30-19:00 Τοποθετήσεις Συνέδρων

20:00 Διεξαγωγή νυχτερινού αγώνα δρόμου

Κυριακή 1/12

10:30Προβολή Βίντεο

10:40Ομιλία Παύλου Μαρινάκη, Προέδρου ΟΝΝΕΔ

10:50Ομιλία Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

11:10Ομιλία Δημήτρη Αβραμόπουλου, Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας

11:30Ομιλία Αντώνη Σαμαρά, πρώην Πρωθυπουργού

12:00Ομιλία Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Ευρωβουλευτή, Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

12:30Κλείσιμο εργασιών Συνεδρίου από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.