Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΊΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών επισκέφτηκε την Παρασκευή 22 Μάρτη 2019, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

Νίκος Χουντής: «Με όρους εθνικών εκλογών οι ευρωεκλογές… Είναι κρίσιμες και θα στείλουν μηνύματα»

Την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών επισκέφτηκε την Παρασκευή 22 Μάρτη 2019, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκος Χουντής, όπου είχε σειρά συναντήσεων με φορείς και εκπροσώπους κοινωνικών κινημάτων. Το πρωί, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη της ΛΑΕ, συναντήθηκε στο Διοικητήριο Σερρών με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωϋσιάδη και είχε επαφές με εργαζόμενους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Σερρών 

Το μεσημέρι συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, το Δ. Σ.της και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Σερρών ενώ το απόγευμα συναντήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου  Εμμανουήλ Παππά (Χρυσό), με τον Δήμαρχο, Δημήτρη Νότα, Αντιδημάρχους και Προέδρους δημοτικών επιχειρήσεων και τέλος Η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε με συναντήσεις εκπροσώπους φορέων κινημάτων και ενεργούς πολίτες στα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ενάντια στα ΔΙΟΔΙΑ, ΑΝΤΙ-ΤΑΡ, ΑΝΤΙ- GOLD, ΓΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  του νομού Σερρών.

Ο κ. Χουντής σε δηλώσεις τόνισε:« Η επίσκεψή μου στην περιοχή σα είναι για να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις θέσεις μας. Ο νομός Σερρών έχει κατά κανόνα κάποια γενικά περιβλήματα που οφείλονται από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και άποψή μας είναι ότι πρέπει να ανατραπούν αυτές οι μνημονιακές πολιτικές για να λυθούν. Μερικά προβλήματα είναι αυτά που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, το πρόβλημα της αξιοποίησης και μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων, το θέμα της ανεργίας κ.α. ενώ χαρακτήρισε ως« αντιαγροτικές πολιτικές της νέας ΚΑΠ»

«Με όρους εθνικών εκλογών οι ευρωεκλογές»

«Με όρους εθνικών θα γίνουν οι ευρωεκλογές, δεν ξέρω αν είναι κακό ή καλό, δηλαδή αν μιλάς με όρους εθνικής πολιτικής και πας στις ευρωεκλογές ή το χρησιμοποιείς ως άλλοθι για να μην βάλεις τα μεγάλα ζητήματα των ευρωεκλογών και τα μεταθέτεις.Ο ψηφοφόρος αυτές τιε ευρωεκλογές θα πάει και με κριτήρια εθνικά όχι γιατί υπάρχει μια αβεβαιότητα επειδή ο πρωθυπουργός τα «μπλέκει», αλλά γιατί τα λεγόμενα ευρωπαϊκά έχουν συνδεθεί τόσο πολύ με τα εθνικά και που να θέλεις να τα αποφύγεις έρχονται μόνα τους», δήλωσε ο κ. Χουντής και συνέχισε « Εκτός από τα προβλήματα υπάρχουν και πολιτικά διακυβευμένα, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, δηλαδή τι θα γίνει με την οργή ,αγανάκτηση, την απογοήτευση που έχουν διοχετεύσει οι μνημονιακές πολιτικές, με τις πολιτικές λιτότητας, της εποπτείας και του αυταρχισμού που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις εκάστοτε μνημονιακές κυβερνήσεις όπου ο λαός με ποιο τρόπο θα εκφράσει την διαμαρτυρία, την οργή του, την τιμωρία του και θα υποστηρίξει τις δυνάμεις που με συνέπεια θα ήθελαν την ανατροπή αυτών των πολιτικών, Αυτό είναι το διακύβευμα και στις εθνικές και στις ευρωεκλογές».

«Είναι κρίσιμες οι ευρωεκλογές και θα στείλουν μηνύματα»

«Θα στείλουν μηνύματα τα αποτελέσματα των εκλογών και για τις εθνικές εκλογές .Και αν ήθελε να παρακάμψει κανείς λέγοντας ότι οι εκλογές είναι ελαφριές μην βγάζετε συμπεράσματα ,αλλά βλέπουμε τα μεγάλα κόμματα να λένε ότι οι εκλογές έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Τα μεγάλα κόμματα θέλουν να το τοξινώσουν ώστε να μην αφήσουν κάποιον να ψηφίσει με κριτήρια τι του συμφέρει αλλά με κριτήρια ποιος θα κερδίσει γενικώς για να μετατοπίσουν την ουσία από τα προβλήματα που είναι κρίσιμα. Θέλουν να αποφύγουν την αμείλικτη ετυμηγορία των Ελλήνων και των ευρωπαίων να τιμωρήσει αυτές τις μνημονιακές πολιτικές . Είναι κρίσιμες οι ευρωεκλογές και θα στείλουν «

«Να επιβραβευθεί η ειλικρινής ανιδιοτελής ,συνεπής στάση, να έχει παρουσία η ΛΑΕ και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή»

Γιατί ο λαός να ψηφίζει ΛΑΕ ; Ο κ. Χουντής απάντησε «Θα θέλαμε ο ελληνικός λαός εκτιμώντας ότι οι δυνάμεις της ΛΑΕ, οι δυνάμεις αυτές που διαφωνήσαμε,αυτές που δεν θελήσαμε να συμβιβαστούμε, οι δυνάμεις, ηθικά θα έλεγα, δεν θέλαμε να προδώσουμε τον κόσμο που μας είχε ψηφίσει και παραιτηθήκαμε, να επιβραβευθεί η ειλικρινής ανιδιοτελής ,συνεπής στάσης να έχει παρουσία η ΛΑΕ και στην Βουλή και Ευρωβουλή, προκειμένου να υπάρχει μια πραγματική δύναμη τέτοιας αντιμνημονιακής συνεπούς πολιτικής, έτσι ώστε στο μετεκλογικό τοπίο που διαμορφώνει με μια υπεροχή μνημονιακού πια δεδομένου, ώστε απέναντι σε αυτές τις πολιτικές να μπορέσουμε με την βοήθεια του κόσμου να βάλουμε ένα φρένο και δεύτερον να υποστηριχθεί η ΛΑΕγιατί πρωτοστατεί στη συσπείρωση των δυνάμεων που θα μεγαλώσουν αυτό το μέτωπο και θα τον κάνουν αποτελεσματικό, μια ενισχυμένη παρουσία της ΛΑΕ θα δώσει το μήνυμα ότι μπορούμε μαζί ν α καταφέρουμε περισσότερα ,και τρίτον έχουμε αποδείξει ότι αγωνιζόμαστε να φέρουμε τα προβλήματα του κόσμου και να είμαστε αποτελεσματικοί. Ας μας δώσει δύναμη ο λαός. Τέταρτον έχουμε μια εναλλακτική πρόταση για όλο το περιβάλλον που ζούμε της εποπτείας και ελέγχου»

Καταλήγοντας ο Ο κ. Χούντης κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές και να στηρίξουν την ΛΑΕ

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com