«Ο ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ – Ο ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ» ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. γνωστοποιεί ότι ολοκληρώθηκε το δεύτερο βιβλίο της σειράς εκδόσεων για την ιστορία των Σερρών. Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο…

«Ευριπίδης Μπακιρτζής-Ο Αινιγματικός στρατηγός» του υπ. Δρα ιστορίας Αριστοτέλη Νικ. Σπυριδόπουλου

Η παρουσίαση του βιβλίου στο Σερραϊκό κοινό προγραμματίζεται από την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) για το Σεπτέμβριο του 2019

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. γνωστοποιεί ότι ολοκληρώθηκε το δεύτερο βιβλίο της σειράς εκδόσεων για την ιστορία των Σερρών. Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο «Ευριπίδης Μπακιρτζής – Ο Αινιγματικός στρατηγός» του υπ. διδάκτορα της ιστορίας Αριστοτέλη Νικ. Σπυριδόπουλου.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη μονογραφία για το Σερραίο στρατηγό Ευριπίδη  Μπακιρτζή, με αξιοποίηση από τον συγγραφέα-ερευνητή εγγράφων από τα αρχεία: 1) Γενικό Επιτελείο Στρατού/ Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού (ΓΕΣ/ΔΙΣ), 2) Υπηρεσία Στρατιωτικών Αρχείων (ΥΣΑ), 3) Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), 4) Ιστορικό Αρχείο Υπουργείου των Εξωτερικών (ΙΑΥΕ),5) Μουσείο Μπενάκη, 6) Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ), 7) Αρχεία Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, 8) Archív Ministerstva Zahraničních Věci Republiky Československé κ.α.

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) για την ευγενική χορηγία του στην έκδοση του βιβλίου, που με την πληρέστατη έρευνα της ζωής του Σερραίου στρατηγού φωτίζονται πτυχές της προσωπικότητάς του και προβάλει την προσφορά του στην πατρίδα, που πέρασε στη λήθη ή υποβαθμίστηκε λόγω της μετεμφυλιακής πολιτικής καταστάσεως της Ελλάδας. Η παρουσίαση του βιβλίου στο Σερραϊκό κοινό προγραμματίζεται από την ΕΜΕΙΣ για το Σεπτέμβριο του 2019.