Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΚΜ

Δήλωσε στη «Σ» ο πρόεδρος του  Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΣΕΠΕΚΕΜ)

Δημήτρης Βαζούρας: «Προβλήματα  στις Περιφέρειες, πολλά από τα οποία είναι απόρροια της μείωσης του προσωπικού»

  «Ο αριθμός των εργαζομένων έχει περιορισθεί κατά 50% από το 2010. Υπάρχουν κενά και αδυναμίες. Ζητούμε τη στελέχωση του προσωπικού με μόνιμο προσωπικό και όχι με οκτάμηνα», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος

«Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και των άλλων Περιφερειών, που πολλά  ξεκινούν από την μείωση του προσωπικού», δήλωσε στη «Σ» ο κ. Δημήτρης Βαζούρας, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΣΕΠΕΚΕΜ).

 «Σειρά προβλημάτων αντιμετωπίζουμε, που πολλά  ξεκινούν από την μείωση του προσωπικού, όχι μόνο στην δική μας Περιφέρεια αλλά και σε όλες τις Περιφέρειας. Έχουμε τα 2/3 του προσωπικού από αυτό που υπήρχε περίπου πριν 7-8 χρόνια.Βασικό πρόβλημα η έλλειψη του προσωπικού. Οι συνταξιούχοι – αποχωρήσεις κάθε χρόνο και περισσότερες και προσπαθούμε να δούμε να γίνουν προσλήψεις αλλά δυστυχώς γίνονται με το σταγονόμετρο», τόνισε ο κ. Βαζούρας .

‘’Υπάρχει μια προσπάθεια σε εξέλιξη αυτό τον καιρό με αιτήματα  προσλήψεων, οι οποίες ζητούμε να δρομολογηθούν για το προγραμματισμό του 2020. Αλλά και με την κινητικότητα η οποία επιτέλους, έστω και με κάποια μικρή καθυστέρηση θα μπει και η Περιφέρεια μας στο β΄εξάμηνο του 2020 και σίγουρα κάποια κενά θα καλυφθούν», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕΚΕΜ.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις των μηχανικών και στα προβλήματα των οικονομικών υπηρεσιών, σημείωσε: « Εμφανίζονται επιμέρους προβλήματα που  πολλά από αυτά είναι από την απόρροια της μείωσης προσωπικού ,όπως στους μηχανικούς καθώς έχουν έρθει πολλές αρμοδιότητες από άλλες υπηρεσίες στην Περιφέρεια, όπως ο ΤΟΕΒ, η  Αποκεντρωμένη κ.α. .Το προσωπικό όχι μόνο παρέμεινε το ίδιο αλλά και μειώθηκε, επομένως οι ευθύνες και τα ποινικά προς τους μηχανικούς να είναι το ένα πίσω από το άλλο .Επίσης έχουμε προβλήματα στις οικονομικές υπηρεσίες, στις οποίες έχει πάει ο έλεγχος δαπανών, χωρίς  να υπάρχει η κάλυψη που υπήρχε όταν γινόταν ο έλεγχος δαπανών από  το ελεγκτικό συνέδριο»

Καταλήγοντας ο κ. Βαζούρας, επισήμανε: «Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο τους στην λειτουργία. Παρ΄όλα αυτά προσπαθούμε το καλύτερο για την εξυπηρέτηση των πολιτών».

 O αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, αναφερόμενος στην έλλειψη του προσωπικού στην Περιφερειακή ενότητα Σερρών, δήλωσε: « Ο αριθμός των εργαζομένων έχει περιορισθεί κατά 50% από το 2010. Υπάρχουν κενά και αδυναμίες. Ζητούμε τη στελέχωση του προσωπικού με μόνιμο προσωπικό και όχι με οκτάμηνα. Έχουμε καταθέσει ήδη τις αναφορές μας για το προσωπικό που χρειαζόμαστε, ένα αριθμό 70- 80 περίπου ατόμων τουλάχιστον και αν έρθουν περισσότερα θα είναι χαρά μας»

Αναφορικά με το  σημαντικό έργο των εργαζομένων τόνισε: « Οφείλουμε να συνεχίσουμε με το υπάρχον προσωπικό. Να ευχαριστήσω το προσωπικό γιατί εργαζόμενος μαζί τους βλέπω πραγματικά να τιμούν την θέση που βρίσκονται, υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται και προσφέρουν και είναι  σημαντικό το έργο των υπαλλήλων».

«Είμαστε στην διάθεση του πολίτη, το εννοώ και αυτό προσπαθώ να περάσω στους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Εντολή  του Περιφερειάρχη μας είναι να είμαστε στην διάθεση του πολίτη, οι άνθρωποι που θα δώσουμε πρώτοι το παράδειγμα όσο αφορά το θέμα της μιζέριας ώστε ο πολίτης να  νοιώσει ευρωπαίος πολίτης» κατέληξε ο κ. Σπυρόπουλος  

 Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.