Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟς ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΤΑΝΕΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας(ΚΕΔΕ) την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 , σε μια συνεδρίαση με πολλά ενδιαφέροντα και σημαντικά θέματα, συγκροτήθηκαν οι Επιτροπές και ορίστηκαν  τα προεδρεία των  Επιτροπών της ΚΕΔΕ.

Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταναστευτικού και Κρίσεων ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης

Ο δήμαρχος Σερρών ,Αλέξανδρος Χρυσάφης ,σε δηλώσεις στη «Σ»,αναφορικά με την θέση που ανέλαβε, τόνισε:  «Είναι από τις σημαντικότερες επιτροπές της ΚΕΔΕ, αυτή της Επιτροπής Μεταναστευτικού και Κρίσεων… Είναι πολύ δύσκολος ο ρόλος της Επιτροπής αυτής, πολύ κρίσιμος ο ρόλος της, και φυσικά τα αποτελέσματα της  συνεργασίας μας με το Υπουργείο θα είναι καταλυτικά και για τον κάθε πολίτη». 

Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταναστευτικού και Κρίσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ορίστηκε ο δήμαρχος Σερρών .Αλέξανδρος Χρυσάφης. Στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 , σε μια συνεδρίαση με πολλά ενδιαφέροντα και σημαντικά θέματα, συγκροτήθηκαν οι Επιτροπές και ορίστηκαν  τα προεδρεία των Επιτροπών της ΚΕΔΕ.

Το μεταναστευτικό αποτελεί  ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που καλείται να διαχειριστεί η αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με το Υπουργείο, ιδιαιτέρα σημαντική η εκλογή του δημάρχου Σερρών στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Μεταναστευτικού και Κρίσεων.

Ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, σε δηλώσεις στη «Σ», αναφορικά με την θέση που ανέλαβε, τόνισε: «Είναι από τις σημαντικότερες επιτροπές της ΚΕΔΕ, αυτή της Επιτροπής Μεταναστευτικού και Κρίσεων, με τη έννοια ότι οι δήμαρχοι αναλαμβάνουν να διαχειριστούν ουσιαστικά το πρόβλημα του μεταναστευτικού και η πρωτοβάθμια διοίκηση έχοντας ρόλο και λόγο πλέον είναι καθοριστικός. Άρα η επιτροπή αυτή θα κληθεί να διαχειριστεί τα θέματα που προκύπτουν από την κατανομή των ροών αυτών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο. Είναι πολύ δύσκολος ο ρόλος της Επιτροπής αυτής, πολύ κρίσιμος ο ρόλος της και φυσικά τα αποτελέσματα της συνεργασίας μας με το Υπουργείο θα είναι καταλυτικά και για τον κάθε πολίτη».                                                                             Ευχαριστώντας τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, ο κ. Χρυσάφης επισήμανε ότι όλες οι προσπάθειες διαχείρισης του θέματος του μεταναστευτικού, θα γίνουν πάντα με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη. «Πάντως είναι μεγάλη ευθύνη γιατί είναι από τις πιο δύσκολες επιτροπές, που μου εμπιστεύτηκαν οι συνάδελφοι μου και τους ευχαριστώ, από την άλλη είναι μια «καυτή πατάτα» που θα πρέπει να  την διαχειριστούμε με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών», κατέληξε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

 Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο από την ΚΕΔΕ, έκτακτο συνέδριο για τη «νέα αυτοδιοίκηση» και τις αρμοδιότητες που πρέπει να έχει.

 Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.