Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ»

Στις επικείμενες εκλογές που πρόκειται να  διεξαχθούν τον Δεκέμβριο

 

Ο Βασίλης Καλαϊτζίδης υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου με την παράταξη «Επιμελείς Σέρρες»

 

Την κάθοδο στις επιμελητηριακές εκλογές και την διεκδίκηση του θώκου του προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών, ανακοίνωσε ο Βασίλης Καλαϊτζίδης, επίσημα χθες το μεσημέρι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

Την κάθοδο στις Επιμελητηριακές εκλογές και την διεκδίκηση του θώκου του προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών, ανακοίνωσε ο Βασίλης Καλαϊτζίδης, επίσημα χθες το μεσημέρι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο Βασίλης Καλαϊτζίδης ως επικεφαλής της παράταξης «ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ» θα διεκδικήσει την προεδρία του Επιμελητηρίου Σερρών στις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο.

Ο Βασίλης Καλαϊτζίδης που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στις Σέρρες με την εταιρεία «ΑΓΡΟΤΟΠΟΣ» και θήτευσε  στην προηγούμενη Καλλικρατική περίοδο στο Δήμο Σερρών ως Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Πολίτη και Διευθύνων Σύμβουλος του Αυτοκινητοδρομίου, αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να συμμετέχει στις Επιμελητηριακές εκλογές, σημειώνοντας πως  μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με έντονο το υγιές πολιτικό κλίμα και ότι συγκαταλέγεται  σε εκείνους τους ανθρώπους που δεν τους  προσιδιάζει ο παθητικός ρόλος σε όσα συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν γύρω τους. « Αυτός ήταν και ο κυρίαρχος λόγος που κατέρχομαι στον εκλογικό στίβο για το Επιμελητήριο Σερρών, ωθούμενος δηλαδή από κίνητρα καθαρά επιχειρηματικά, συναδελφικά, χωρίς αποκλεισμούς και τοίχους» υποστήριξε.  

Η παράταξη «ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ» ,όπως ανέφερε  ο κ. Καλαιτζίδης  είναι μια επιμελητηριακή κίνηση από νέους ανθρώπους, νέες ιδέες, μοντέρνες προτάσεις, σύγχρονους επαγγελματίες αλλά και παλιούς που έχουν δείξει τα διαπιστευτήρια τους και όλοι μαζί μπορούν  και συνεννοούνται , μπορούν  και συνομιλούν στοχευμένα στο στρογγυλό τραπέζι με γνώμονα πάντα το κοινό καλό.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του ίδιου και της παράταξής τους  για το Επιμελητήριο Σερρών, τόνισε,  ότι  εστιάζονται, κυρίως, στη διασύνδεση του πρωτογενή με το δευτερογενή τομέα και στη δημιουργία ενός ισχυρού brand name για το νομό Σερρών και τα προϊόντα του, αξιοποιώντας τη γεωγραφική του θέση. Σημειώνοντας ότι κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης του προγράμματος της παράταξης-που θα γίνει σταδιακά εντός  του επόμενου μήνα όπως και τα ονόματα των υποψηφίων μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτίωσης –  θα ειπωθούν ρεαλιστικά και εφικτά πράγματα τα οποία θα έχουν θα έχουν μεσοπρόθεσμα ανταποδοτικά οφέλη για την περιοχή.
Αναφορικά με την ετοιμότητα της παράταξης «ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ», ανέφερε ότι ή δη το 70% του ψηφοδελτίου, έχει καταρτισθεί, και πως η παράταξη καθημερινά υποδέχεται στην αγκαλιά της ολοένα και περισσότερα μέλη, φίλους και υποψηφίους , ενώ διαβεβαίωσε ότι θα επιδιώξει την επικράτηση ενός πολιτισμένου προεκλογικού αγώνα, μακριά από ακρότητες, που χαρακτήρισαν την εκλογική διαδικασία του 2011.

«Είμαι άνθρωπος της σύνθεσης και των συνεργασιών» τόνισε  και χαρακτηρίζοντας  αξιόλογο το επιχειρηματικό και πολιτικό δυναμικό του νομού, (αλλά που  ποτέ δεν κατόρθωσε ο νομός να έχει  αξιόλογη ομάδα λόγω των κατόπιν ενεργειών μου ), διαβεβαίωσε   ότι θα επιδιώξει να πετύχει  το μέγιστο βαθμό συνεργασίας με όλους τους φορείς ξεπερνώντας  προσωπικούς εγωισμούς.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καλαίττζίδης ανέφερε «. Είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχουν επιχειρηματίες του Νομού Σερρών που ήδη κρίνουν θετικά την πρωτοβουλία που πήραμε και οι οποίοι επιθυμούν να βρουν σε εμάς το αυριανό επιχειρηματικό τους σπίτι, τη νέα τους επιχειρηματική οικογένεια.Για εμάς αυτό πρέπει να είναι το Επιμελητήριο Σερρών, ένα φιλόξενο σπίτι, μια μεγάλη και δίκαια οικογένεια για ΟΛΟΥΣ και όχι για λίγους, χωρίς αποκλεισμούς, ταμπέλες, ετικέτες και κομματικούς διαχωρισμούς, ένα Επιμελητήριο για όλους.Για εμάς αυτό πρέπει να είναι το Επιμελητήριο Σερρών, ένα φιλόξενο σπίτι, μια μεγάλη και δίκαια οικογένεια για ΟΛΟΥΣ και όχι για λίγους, χωρίς αποκλεισμούς, ταμπέλες, ετικέτες και κομματικούς διαχωρισμούς.  

Χρειαζόμαστε τους άξιους τα πιο φρέσκα μυαλά τα πιο ικανά χέρια   Χρειαζόμαστε, νέα πρότυπα, νέα αναπτυξιακή πορεία, νέα συμμαχία με παραγωγικούς φορείς, νέα σκέψη, νέα δράση για μια Νέα Σέρρες . Δημιουργούμε νέα ενιαία ταυτότητα για τον Νομό Σερρών για τους ανθρώπους και τα προϊόντα μας .

Χρειαζόμαστε δυο πράγματα  «και στις Σέρρες και στη χώρα:

Να αυξήσουμε τις δραστηριότητες που ενισχύουν το εισόδημα μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες της επιχειρηματικότητας και της εργασίας. Με άλλα λόγια να προσθέσουμε βιοτεχνία βιομηχανία και ελάχιστες ακόμη υπηρεσίες στο κυρίως αγροτικό προφίλ μας και να αφαιρέσουμε γραφειοκρατικά εμπόδια, αθέμιτο ανταγωνισμό , Μαύρη εργασία και άγνοια από τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες μας,  νέους και παλιότερους.

Δυστυχώς τα νούμερα είναι απογοητευτικά η ανεργία ξεπερνά το 30% , από το 2010 έχουν κλείσει πάνω από 7.000 επιχειρήσεις και το κατακεφαλην ΑΕΠ κατατάσσει το Νόμο Σερρών στις τελευταίες θέσεις.  

Για να το πετύχουμε πρέπει   εργαστούμε σε τρεις  άξονες :

  1. Στήριξη της  πρωτογενούς παραγωγής και  σύνδεση της με δευτερογενή –τριτογενή
  2. Τουριστική  ανάπτυξη  ….

Στοχευόμενες  δράσεις χαμηλού κόστους  σε  συνεργασία με φορείς  Σερρών. Δήμοι, περιφέρεια , σύλλογοι  σωματεία  κ.α   

Λίμνη Κερκίνη, αυτοκινητοδρόμιο, Οχυρά  Ρούπελ, Αμφίπολη, σπήλαιο Αλιστράτης,  αθλητικός , θρησκευτικός , συνεδριακός , κυνηγετικός  τουρισμός .

  1. Ανάδειξη  της περιφερειακής ενότητας Σερρών , αξιοποίηση πλεονεκτημάτων , ταυτότητας ,  γαστρονομίας , τρόπου  ζωής

Στο ερώτημα εάν υπάρχει ελπίδα απαντώ πως ΝΑΙ υπάρχει.

Οι επιχειρηματίες δεν είναι από τους ανθρώπους που κοιτάζουν πίσω. Κοιτούν τις ευκαιρίες και προσαρμόζονται, επανασχεδιάζουν και δημιουργούν νέες επιχειρηματικές προοπτικές. Η στήριξη της Μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας είναι ο μονός δρόμος για τη δημιουργία πραγματικού πλούτου, δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας και συγκράτησης του ανθρώπινου δυναμικού.

ΕΜΕΙΣ ως παράταξη ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ ΣΕΡΡΕΣ και εγώ προσωπικά ως Βασίλης Καλαϊτζίδης οραματιζόμαστε ένα διαφορετικό Επιμελητήριο. Σίγουρα πιο ενεργό και σαφώς πιο προσιτό σε όλους. Το Επιμελητήριο δεν είναι μόνο Αγορά, Επιχειρήσεις, Εξαγωγές, Πωλήσεις και Νούμερα, το Επιμελητήριο είναι ο Φορέαςπου έχει επαφή με την Κοινωνία και όλους τους κλάδους της. Επαφή καθημερινή, ουσιαστική και συνεχιζόμενη σε όλη την πόλη των Σερρών, αλλά και σε όλο το Νομό, από τον Προμαχώνα ως τα Κερδύλλια, και από τη Ροδόπολη εώς την Αλιστράτη.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους στην 3ηSer-Expo που σε λίγες ημέρες ανοίγει τις πύλες της και ελπίζω να πορευτούμε μέχρι το Δεκέμβριο σε ένα πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα με ποιότητα και αξιοπρέπεια».  

Δήμητρα Μετόκη metoki63tmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*