Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ

 Πλήθος κόσμους παραβρέθηκε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Σερραίων» στο Σκούταρι.

Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης ανακοίνωσε τους υποψηφίους στον πρώην δήμο Σκουτάρεως

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και ο αγιασμός του εκλογικού κέντρου της «Συμμαχίας Σερραίων» στο Σκούταρι Σερρών, το βράδυ της Τετάρτης 26 Μαρτίου 2019. Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης υποψήφιος δήμαρχος Σερρών και  επικεφαλής του συνδυασμού, στην ομιλία του ανέπτυξε τις προγραμματικές θέσεις της παράταξής του, που αποβλέπουν, στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των τοπικών κοινοτήτων και τη δημιουργία ενός σύγχρονου, έξυπνου και πρωτοπόρου Δήμου Σερρών.

Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης ιδιαίτερα συγκινημένος από την συμμετοχή του κόσμου, τόνισε: «Το να εισπράττεις τέτοια αγάπη και εκτίμηση από τους συνδημότες σου είναι η μεγαλύτερη ευλογία που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος που με ειλικρίνεια, καθαρότητα και ταπεινότητα βρίσκεται μπροστά σας»

Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο κ. Χρυσάφης δίνει μεγάλη έμφαση και προτεραιότητα σε όλα τα χωριά του Δήμου Σερρών και το εκλογικό κέντρο στο Σκούταρι σηματοδοτεί την θέση αυτή. «Στο ξεκίνημα της επίσημης προεκλογικής περιόδου, επιλέξαμε συνειδητά η αφετηρία αυτού του υπέροχου αυτοδιοικητικού ταξιδιού με τους συνδημότες μας να γίνει από αυτό εδώ το σημείο, από το μεγαλύτερο μετά τις Σέρρες Δημοτικό μας Διαμέρισμα», επεσήμανε.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ανέπτυξε τις προγραμματικές θέσεις της «Συμμαχίας Σερραίων» για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των τοπικών κοινοτήτων και τη δημιουργία ενός σύγχρονου, έξυπνου και πρωτοπόρου Δήμου Σερρών.

Στις προτεραιότητες της παράταξης, όπως τόνισε ο κ. Χρυσάφης, είναι: Η επέκταση και ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης στο Σκούταρι, οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για αντιπλημμυρική προστασία στην Κουμαριά, στην Πεπονιά, στην Κ. Καμήλα, στο Σκούταρι, η δημιουργία Γραφείου Στήριξης και Ενημέρωσης Αγροτών, η δημοπράτηση βιολογικού καθαρισμού στην Κ.  Καμήλα, η δημιουργία νέου νηπιαγωγείου στο Σκούταρι, η ανάπλαση της εισόδου στο Σκούταρι, με τη δημιουργία πάρκου αναψυχής, η τοποθέτηση οδοφωτισμού LED  σε όλες τις τοπικές κοινότητες, η βελτίωση της οδοποιΐας και της σήμανσης, η βελτίωση των υποδομών στην λαϊκή αγορά Σκουτάρεως, η αναβάθμιση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και η μετατροπή τους σε θεσμούς όπως το πανηγύρι Σκουτάρεως, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Κ. Καμήλα, το έθιμο της πυροβασίας στην Αγία Ελένη, η βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε σε ζητήματα καθαριότητας.

Αναφερόμενος στο θέμα της τιμολόγηση του νερού τόνισε : «Ένα μείζον θέμα που απασχολεί όχι μόνο την περιοχή σας αλλά και όλα τα χωριά στις Σέρρες, είναι η τιμολόγηση του νερού. Μια τιμολόγηση άδικη, υπέρμετρη και αναποτελεσματική. Η πρόταση μας περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες και θα έχει σαν αποτέλεσμα την δραστική μείωση των άδικων τιμολογίων τα οποία αυτή τη στιγμή πληρώνετε. Η μείωση στα τιμολόγια του νερού θα είναι τέτοια που και θα σας ανακουφίσει αλλά και θα κρατήσει τη ΔΕΥΑΣ όρθια για να αντιμετωπίζει τις ανάγκες σας».

Καλώντας  τους πολίτες να μην παρασύρονται από λαϊκιστές που υπόσχονται τα πάντα στους πάντες, ανέφερε: «Καλά τα λόγια και οι οριζόντιες μειώσεις αλλά όταν η αδυσώπητη πραγματικότητα χτυπάει την πόρτα της λογικής, κρύβονται όλοι αυτοί που συνειδητά υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να τα υλοποιήσουν. Και επειδή σαν λαός έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά τον άκρατο λαϊκισμό, σας καλώ να μην παρασυρθείτε από τις σειρήνες μιας εικονικής πραγματικότητας που θα σας προδώσει. Αντισταθείτε στο λαϊκισμό και στα συνειδητά ψέματα, αντισταθείτε στην υποτίμηση της νοημοσύνης σας, αντισταθείτε στη συνειδητή παραπλάνηση. Εμείς θέλουμε να σας κοιτάμε στα μάτια και να υποσχεθούμε αυτά που μπορούμε να κάνουμε τεκμηριωμένα, κοστολογημένα και υλοποιήσιμα. Γιατί το Δήμο δεν το βλέπουμε σαν τρόπαιο, που κατακτιέται με κάθε τίμημα αλλά σαν μια θέση ευθύνης απέναντι σε όλους εσάς. Ευθύνη απέναντι στην εντιμότητα, στην αξιοπρέπεια, στην αλήθεια».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αλέξανδρος Χρυσάφης, υποψήφιος δήμαρχος Σερρών και  επικεφαλήςτης « Συμμαχίας Σερραίων» παρουσίασε τους υποψηφίους συμβούλους της παράταξης, δημοτικούς και τοπικούς, που προέρχονται από τον πρώην Δήμο Σκουτάρεως.

Αυτοί είναι :

Αναστασιάδης Ηλίας – σ. Εκπαιδευτικός, Καρακολίδης Παναγιώτης –Επιχ/τιας, Καδής Γιώργος – Ελεύθερος Επαγγελματίας, Κερέζη Ιωάννα –Νοσηλεύτρια, Λάντζος Γιάννης – Μηχανολόγος Μηχανικός, Σαρή- Γκεντσούδη Ελισάβετ– Δικηγόρος, Σουπίδης Βασίλης – Επιχειρηματίας, Ασσανακίδου Σταυρούλα – Ελεύθερη Επαγγελματίας, Κοτζαμπασίδης Μανώλης – Ελεύθερος Επαγγελματίας, Κρυστάλλης Δημήτριος – Συνταξιούχος, Ταυλαρίδης Ζαφείρης – Απόστρατος Αντισυνταγματάρχης του Πυροβολικού, Βαφειάδης Μιχάλης – Ελευθ. Επαγγελματιας, Πίτκα Δήμητρα – Ιδιωτική Υπάλληλος, Τατούδης Βασίλειος – Ιδιωτικός Υπάλληλος, Τσεπελίδης Δημήτρης –Αστυνομικός, Στοϊκούδης Χρήστος -Στρατιωτικός

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com