ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗΣ «

Διοργανώθηκε από το Δήμο Σερρών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

 

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις Σέρρες το Διεθνές Συνέδριο Αγροδιατροφής

 

Πέτρος Αγγελίδης-Δήμαρχος Σερρών: «O Δήμος Σερρών επενδύει στη γνώση και στην εξειδίκευση ως σημαντικά εφόδια για την τοπική ανάπτυξη»

 

Οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Αγροδιατροφής ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 26 Μαΐου 2018 στις Σέρρες.   Το Διεθνές Συνέδριο οργανώθηκε από το Δήμο Σερρών και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οι καταξιωμένοι εισηγητές του συνεδρίου, που προέρχονται από τον επιστημονικό, ερευνητικό, ακαδημαϊκό αλλά και τον παραγωγικό χώρο, τόσο από τη χώρα μας όσο και από το διεθνή χώρο, ακόμα και από την Αμερική, με τις πρωτοποριακές τους ανακοινώσεις  φώτισαν πολλές πλευρές του σερραϊκού αγροδιατροφικού τομέα καθώς και των προοπτικών της τοπικής ανάπτυξης.

“ Στο Διεθνές Συνέδριο Αγροδιατροφής παρουσιάστηκαν σημαντικές εισηγήσεις από καταξιωμένους επιστήμονες. Φωτίστηκαν πολλές πλευρές του σερραικού αγροδιατροφικού τομέα και των προοπτικών της τοπικής ανάπτυξης. Ο Δήμος Σερρών επενδύει στη γνώση και στην κατάρτιση των πολιτών του. Στο σημερινό ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον η γνώση και η εξειδίκευση αποτελούν σημαντικά εφόδια για την επιχειρηματικότητα.”, δήλωσε ο κ. Αγγελίδης κατά την ολοκλήρωση των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου.

Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο 2018 στις Σέρρες.

Υπενθυμίζεται ότι την έναρξη του Διεθνούς Αγροδιατροφικού Συνεδρίου κήρυξε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στο ξενοδοχείο Phillipos Xenia.

O Δήμαρχος στον χαιρετισμό του είπε τα εξής:

“ Το 4ήμερο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Αγροδιατροφικός τομέας, νέες τεχνολογίες, επιχειρηματικότητα, τοπική ανάπτυξη», του οποίου την επίσημη έναρξη τελούμε σήμερα, εντάσσεται στις διαρκείς επιδιώξεις του Δήμου Σερρών, για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Είναι δε καρπός του συμφώνου συνεργασίας που έχει συνάψει ο Δήμος μας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.  Το συνέδριό μας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι σκοποί του θεματικού αυτού συνεδρίου  είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Αποβλέπουν στη διερεύνηση και αποτύπωση των δυνατοτήτων και ευκαιριών του Αγροδιατροφικού Τομέα της Σερραϊκής οικονομίας. Επίσης, αποβλέπουν στην παρουσίαση των δυνατοτήτων  ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών και σύγχρονης επιχειρηματικότητας στον τομέα αυτό. Τέλος, το συνέδριο αποβλέπει να αποτυπώσει τη σχέση του αγροδιατροφικού τομέα με τις νέες τεχνολογίες και τη συμβολή αυτών των δύο συνιστωσών στην τοπική ανάπτυξη.”

Ο κ. Αγγελίδης ευχαρίστησε   όλους τους συντελεστές που προετοίμασαν και οργάνωσαν το  συνέδριο, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, καθώς και τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας κ. Αχιλλέα Ζαπράνη.

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν  στις 25 και 26 Μαΐου και ολοκληρώθηκαν με ομιλίες καταξιωμένων επιστημόνων, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σερρών.