«ΟΛΓΑ» ΣΤΑ «ΑΣΤΕΡΙΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ . ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Μια παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών . Πρεμιέρα την  Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 στην Μικρή Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

 

«Όλγα» του Μιχάλη Κοβανίδη στα «Αστέρια» με την Καλλιόπη Ευαγγελίδου

 

 Ένας γυναικείος μονόλογος για την ενδοοικογενειακή βία που τιμήθηκε

με έπαινο από τον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός” ( Έπαινος 2017)

 

Η « Όλγα» το έργο του Μιχάλη Κοβανίδη, με την Καλλιόπη Ευαγγελίδου  στην σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών . Το έργο κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή  2 Φεβρουαρίου 2018,είχε προηγηθεί  η παρουσίαση του,  στις 25 Νοεμβρίου 2017 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Πρόκειται για έναν  γυναικείο μονόλογο για την ενδοοικογενειακή βία,  που τιμήθηκε με έπαινο από τον Φιλολογικό Σύλλογο  “Παρνασσός” ( Έπαινος 2017) .

” Όλγα “ είναι η γυναίκα που περιμένει τον γιο της από το νηπιαγωγείο, η  γυναίκα που πίνει βιαστικά τον καφέ της και  κρύβει τα μάτια της. Έχει φως και σκοτάδι στη ματιά της, παλεύει με σκιές και την τρομάζει το έντονο φως. Ψάχνει τις λέξεις που “πεταρίζουν” σαν μικροσκοπικές νυχτερίδες στο μυαλό της.  Κείμενο που “διαβάζει” ανθρώπινες καταστάσεις, με χιούμορ και ανατροπές.              
Η ” Όλγα” γράφτηκε το 2017.    Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 2017-2018 (θεατρικά αναλόγια)

Χθες το πρωί οι συντελεστές της παράστασης και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου καλώντας τους Σερραίους να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ,Δημήτρης Τσαλίκογλου ανέφερε ότι η «Όλγα» είναι μια θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.  « Μι α πάρα πολύ δυνατή παραγωγή που άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις από την «πρόβα τζενεράλε» του Νοεμβρίου» σημείωσε  ο κ. Τσαλίκογλου

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου, ηθοποιός και σκηνοθέτης της παράστασης,   δηλώνοντας  ότι η η παράσταση είναι έργο καρδιάς, ανέφερε ότι «Το κείμενο του Μιχάλη Κοβανίδη είναι εξαιρετικό .Δεν ξέρω αν το αποδίδω. Έχει γοητεία ,είναι παραγωγή καρδιάς . Η Όλγα είναι μια δοκιμασία .Διαπραγματεύεται δύσκολες καταστάσεις».

« Είναι μια δοκιμασία για μένα η παράσταση»  σημείωσε η κ. Ευαγγελίδου

Ο Μιχάλης Κοβανίδης, συγγραφέας της Όλγας,  δήλωσε ότι είναι ένα δύσκολο κείμενο για την ηθοποιό , έως άθλος . « Η Καλλιόπη ήταν συγκλονιστική στην παράσταση του Νοεμβρίου ,ήταν από τις καλύτερες ερμηνείες .Ο κόσμος μας λέει ακόμα ωραία πράγματα .Καλούμε να ρθουν να δουν το έργο και άνδρες και γυναίκες».   

Συντελεστές : ηθοποιός ,σκηνοθέτης  Καλλιόπη Ευαγγελίδου. Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης

Το έργο κάνει πρεμιέρα την  Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018στην Μικρή Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών/  Ώρα έναρξης : 21.15. Επόμενες παραστάσεις: 3, 4, 9 & 10 Φεβρουαρίου 2018

Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια».Ώρες λειτουργίας ταμείου : 11.00΄π.μ. – 13.00΄μ.μ. και 18.00΄- 21.00΄. Γενική Είσοδος: 8,00 €. Τηλέφωνο κρατήσεων και επικοινωνίας: 2321054755 (ώρες ταμείου)

Δήμητρα Mετόκη metoki63@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*