ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ 105η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 105ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών

 

Οι μαθητές των σχολείων της πόλης των Σερρών δαφνοστεφάνωσαν τους ήρωες

 

Χθες παραμονή της 105ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών, Πέμπτη  28 Ιουνίου 2018, το πρωί στις 9:30, οι μαθητές των σχολείων της πόλης των Σερρών και οι σπουδαστές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τίμησαν του ήρωες των Σερρών καταθέτοντας στέφανα στους ανδριάντες, προτομές και μνημεία της πόλης των Σερρών .

Η μαθητιώσα νεολαία τίμησε αυτός που πολέμησαν , αγωνίστηκαν για να ζούμε σήμερα ελεύθεροι.

«Αυτές οι μέρες είναι μέρες μνήμης. Υπήρχαν πολλοί αγώνες για να φτάσουμε στο σημείο να απελευθερωθεί η πόλη. Αύριο γιορτάζουμε την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών. Σήμερα τιμούμε όλους τους μεγάλους έλληνες στα μνημεία που ουσιαστικά μας θυμίζουνε αυτούς τους άντρες που υπήρξαν για  αυτό το τόπο, καταθέσαμε στεφάνι για την μνήμη των Σερραίων που πέσανε γι α την απελευθέρωσή μας. Τα παιδιά βεβαίως μαθαίνουν για την τοπική ιστορία ,υπάρχει συγκεκριμένο μάθημα. Στην εποχή μας τα παιδιά ενδιαφέρονται περισσότερο για την τεχνολογία, δυστυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει στον τόπο η ιστορία έχει περάσει σε δεύτερη φάση, αλλά οι καιροί είναι πολύ δύσκολη και οι καιροί τους θυμίζουν την κατάσταση. Τα παιδιά έχουν γνώση για την ιστορία και από μας και από τους γονείς τους», δήλωσε  στη «Σ» , ο κ. Χρήστος Τριανταφύλλου, διευθυντής Εσπερινού Σχολείου Σερρών.

«Τιμούμε τους ήρωες που πολέμησαν για να απελευθερωθεί η πόλη μας από τους Βουλγάρους το 1913, τιμούμε  αυτούς που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθερα. Μετά από 105 χρόνια τους τιμούμε σήμερα με την κατάθεση στεφάνων και αύριο συμμετέχοντας στην  παρέλαση» ανέφερε η μαθήτρια του 4ου Γυμνάσιου Σερρών, Αθανασία Αικατερίνη Δασκάλου.  

Στις φωτογραφίες μαθητές του 4ου Γυμνάσιου Σερρών , του 4ου Γενικού Λυκείου Σερρών, του Μουσικού Σχολείου Σερρών, του 8ου Δημοτικού Σχολείου, του 25ου Δημοτικού Σχολείου και του Εσπερινού Σχολείου Σερρών

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com