ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥΣ

Που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στις 3:00μ.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου Elpida Resort & Spa στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων.

 

Με χορό,  τραγούδι και πολύ κέφι αλλά και βραβεύσεις ο ετήσιος χορός των εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες   

 

«Φέτος έχουμε μια ιδιαιτερότητα τιμούμε τον συνάδελφο Σάκη Δροσίδη, χειριστή χωματουργικών μηχανημάτων, ο οποίος συνεργαζόμενος με τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην φωτιά στις 22 Σεπτεμβρίου 2017, με την δική του αυτοθυσία και αυταπάρνηση σώθηκαν τα Λουτρά Σιδηροκάστρου από βέβαιη πυρκαγιά» δήλωσε στη «Σ» ο πρόεδρος του Τ.Τ. Σερρών του Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ., Σωκράτης Κοτζάογλου.

 

Με χορό, τραγούδι και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός των εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες. Το Τοπικό Τμήμα Σερρών του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ.), διοργάνωσε τον ετήσιο χορό του Συλλόγου την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στις 3:00μ.μ., ετήσιο χορό του Συλλόγου την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στις 3:00μ.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου Elpida Resort &Spa στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων.

Οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου τους. Την πετυχημένη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος του ΣΕΠΕΚΕΜ, Έφη Παπαλεξίου, ο Α΄ αντιπρόεδρος Σταύρος Σαπουντζάκης, ο Β΄αντιπροεδρος Δημήτρης Βαζούρας,  ο γραμματέας οργανωτικού Παναγιώτης Καφαντάρης και  ο ταμίας Γιάννης  Παπαϊωάννου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κεντρικής Μακεδονίας και περιφερειακός σύμβουλος Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος  και ο περιφερειακός  σύμβουλος Σερρών  Αθανάσιος Μασλαρινός  που πέρασαν λίγες ώρες χαλαρές με τους εργαζομένους που συνεργάζονται .

«Είναι ο ετήσιος χορός των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Την εκδήλωσή μας τιμούν η πρόεδρος και μέλη του Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ, από Θεσσαλονίκη» δήλωσε στη «Σ» ο πρόεδρος του Τ.Τ. Σερρών του Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ., Σωκράτης Κοτζάογλου. Συνεχίζοντας ο κ. Κοτζάογλου δήλωσε «Πιστεύω ότι θα είναι μια ζεστή εκδήλωση. Φέτος έχουμε μια ιδιαιτερότητα  τιμούμε τον συνάδελφο Σάκη Δροσίδη, χειριστή χωματουργικών μηχανημάτων  ο οποίος με αυτοθυσία συνεργαζόμενος με τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην φωτιά στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 με την δική του αυτοθυσία και αυταπάρνηση σώθηκαν τα Λουτρά Σιδηροκάστρου από βέβαιη πυρκαγιά. Για αυτό και ΄μεις εκτιμώντας το έγγραφο που μας έστειλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καλέσαμε τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, Σωτήρη Δημητράκη για να βραβεύσει μαζί με τον κ. Μωυσιάδη τον συνάδελφο»

«Επειδή μιλάμε ενδεχομένως για το δημόσιο με κάποια κριτική υπάρχουν και τα θετικά παραδείγματα τα οποία είναι πάρα πολλά όπως η αυτοθυσία του συναδέλφων για την περιουσία των κατοίκων της ΠΕΣ. Εύχομαι να λιγοστέψουν τα προβλήματα που είχαμε πέρυσι, υπήρχε μεγάλος φόρτος εργασίας. Βέβαια τα καταφέραμε και η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στους συναδέλφους είναι η υποστελέχωση. Μας λείπουν πάνω από το 50% των οργανικών θέσεων και δεν ξέρουμε πώς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε με αυτό το υπάρχον προσωπικό αν δεν γίνουν προσλήψεις», επεσήμανε ο κ.Κοτζάογλου

Ο κ. Μωυσιάδης αναφερόμενος στο σημαντικό έργο των εργαζομένων τόνισε «Το σημαντικό έργο των υπαλλήλων είναι αναμφισβήτητο, με την έννοια του ότι οι υπάλληλοι κάνουν όποια δουλειά γίνεται και η όποια δουλειά έχει το ένα γραφειοκρατικό τυπικό σκέλος της εξυπηρέτησης των πολιτών στο πλαίσιο ικανοποίησης των αιτημάτων τους και το δεύτερο σκέλος είναι όλη η δουλειά που γίνεται για την υποδομή και την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για μια καλύτερη ζωή στους πολίτες. Φροντίζουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις με την μόνη διαφορά ότι για να τα πετύχουμε αυτά χρειάζονται δύο πράγματα,  χρήματα και περιορισμό της γραφειοκρατίας. Δυστυχώς είμαστε σε μια περίοδο που και τα δύο, το μεν ένα είναι στην χειρότερη κατάστασή του το δε άλλο ευδοκιμεί ιδιαιτέρως. Κάνουμε προσπάθεια και κάθε χρονιά , ελπίζουμε να είμαστε καλύτερα από πέρυσι»

«Ας ελπίσουμε η καινούρια χρονιά να είναι καλύτερη με την συμπαράσταση των υπαλλήλων οι οποίοι πραγματικά προσφέρουν ανεξάρτητα αν συνεχίζεται πολλές φορές μερικοί να κάνουν πικρόχολα σχόλια, η αλήθεια είναι όπως γνωρίζω από κοντά, προσφέρουν ειλικρινά με όλη την δύναμη τους με όλη την διάθεσή τους’ σημείωσε ο κ. Μωυσιάδης δίνοντας  ευχές για καλή χρονιά .

Ο κ. Μασλαρινός, ευχήθηκε  «Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο. Χρόνια πολλά στους υπαλλήλους που έχουν σήμερα αυτή την γιορτή. Υγεία ,αγάπη ,προκοπή , δημιουργία σε όλους. Να συγχαρούμε τα παιδιά που πέρασαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και να ζητήσουμε από όλο τον κόσμο κατανόηση και συγκατάβαση γιατί η περιφέρει αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα έχει λίγο προσωπικό και λίγα χρήματα. Αλλά με αυτά τα λίγα θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε»

Η  πρόεδρος του ΣΕΠΕΚΕΜ, Έφη Παπαλεξίου, ανέφερε «ήρθαμε στην γιορτή των συναδέλφων να τους ευχηθούμε καλή χρονιά δημιουργική. Δύσκολες οι χρονιές που διανύουμε γι α όλο το δημόσιο αλλά και για όλη την χώρα γενικά , δύναμη κουράγιο και υγεία πάνω από όλα»

«Συνεχίζουμε να έχουμε μεγάλη υποστελέχωση από προσωπικό, δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο, προσπαθούμε ότι μπορούμε» σημείωσε η κ. Παπαλεξίου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε, ο πρόεδρος του Τ.Τ. Σερρών του Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ., Σωκράτης Κοτζάογλου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκαν τα παιδιά των εργαζομένων που πέτυχαν την χρονιά που πέρασε την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας,τους δόθηκε ένα χρηματικό ποσό ως δώρο, προσφορά του Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ. και ένα δίπλωμα.

Η φετινή γιορτή ήταν ιδιαίτερη καθώς τιμήθηκε ο εργαζόμενος της ΠΕΣ Αθανάσιος Δροσίδης ,για την πολύτιμη προσφορά του στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τον Σεπτέμβριο στα Λουτρά Σιδηροκάστρου. Την βράβευση έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, Σωτήρης Δημητράκης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με λαχειοφόρο αγορά και κλήρωση των λαχείων καθώς και με πολύ χορό μέχρι αργά το απόγευμα. Ήταν ομολογουμένως μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση που την χάρηκαν οι εργαζόμενοι.

Δήμητρα Mετόκη metoki63@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*