ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ 2020

Δράσεις  ευαισθητοποίησης, με στόχο την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου

Συμμετοχή Ακαδημιών  Πανσερραίκού στην Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου 2020

Κάθε χρόνο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η Πράξις σε συνεργασία με τον Όμιλο Ουνέσκο Σερρών, πραγματοποιεί δράσεις  ευαισθητοποίησης, με στόχο να ενημερώσει την τοπική κοινωνίας σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου.

Την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, οι ευρωπαίοι εθελοντές της Πράξις, πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση, στα γήπεδα των ακαδημιών των Πανσερραϊκού, στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά των ακαδημιών και οι συνοδοί τους.

Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, οι εθελοντές μας μοίρασαν αυτοκόλλητα, έντυπο υλικό και μίλησαν για στοιχεία που παρουσιάζονται από διεθνείς οργανισμούς, μιας και ο καρκίνος καταγράφεται ως η δεύτερη σημαντικότερη αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως. Επιπλέον, οι εθελοντές μας μίλησαν για το πόσο κρίσιμης σημασίας είναι η αναγνώριση των συμπτωμάτων και για τους τρόπους προστασίας από επιβλαβείς παράγοντες και πρόληψης.                               

 Μέσα από αυτή την εκδήλωση, το ραδιόφωνο και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης του οργανισμού, οι εθελοντές μας, έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης προς τα παιδιά και τους ενήλικες που δίνουν καθημερινό αγώνα.