ΞΕΦΡΕΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στα παιδιά, ένα απόγευμα γεμάτο χαρά, ξεγνοιασιά και ξέφρενο χορό πρόσφερε το διοικητικό συμβούλιο της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών» Ο Άγιος Πολύκαρπος», στον αποκριάτικο παιδικό χορό που διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα της Εστίας της Αδελφότητας.

Ξέφρενος χορός και ξεγνοιασιά στον παιδικό αποκριάτικο χορό της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών.

Στο τρελό ρυθμό του καρναβαλιού, με ευφάνταστες μεταμφιέσεις οι μασκαράδες χόρεψαν, τραγούδησαν, διασκέδασαν. Τους καρναβαλιστές περίμενε ένας μπουφές με λιχουδιές που ετοίμασε η Έφορος χορευτικού της Αδελφότητας, Κλαίρη Κοτζάογλου.

Γιορτινές μέρες, μέρες ξεγνοιασιάς, διασκέδασης και χαράς αυτές που διανύουμε καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του Τριώδιου, και καθημερινά διοργανώνονται αποκριάτικα πάρτι, μικροί και μεγάλοι μεταμφιέζονται και διασκεδάζουν.

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στα παιδιά, ένα απόγευμα γεμάτο χαρά, ξεγνοιασιά και ξέφρενο χορό πρόσφερε το διοικητικό συμβούλιο της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών “Ο Άγιος Πολύκαρπος”, στον αποκριάτικο παιδικό χορό που διοργάνωσε το απόγευμα της  Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα της Εστίας της Αδελφότητας.

Όμορφα αποκριάτικα στολισμένη η αίθουσα της εκδήλωσης, πλημμύρησε από μασκαράδες καθώς η ανταπόκριση των παιδιών ήταν μεγάλη στο κάλεσμα του δ.σ. της Αδελφοτητας.

Στο τρελό ρυθμό του καρναβαλιού, με ευφάνταστες μεταμφιέσεις οι μασκαράδες χόρεψαν, τραγούδησαν, διασκέδασαν. Τους καρναβαλιστές περίμενε ένας μπουφές με λιχουδιές που ετοίμασε η Έφορος χορευτικού της Αδελφότητας, Κλαίρη Κοτζάογλου.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών κ. Σωκράτης Κοτζάογλου σε δηλώσεις στη «Σ» αναφερόμενος στην εκδήλωση , τόνισε «Διανύουμε τις μέρες του Τριωδίου, είναι μέρες χαράς και ξεγνοιασιάς και όπως κάθε χρόνο διοργανώσαμε ένα αποκριάτικο χορό για τα παιδιά των χορευτικών μας αλλά και τα παιδιά των μελών και φίλων μας. Τα παιδιά συμμετέχουν με πολύ χαρά και το χαίρονται. Διασκεδάζουν, χορεύουν παίζουν παιχνίδια, χαίρονται. Αυτό θέλουμε να βλέπουμε χαμογελαστά παιδικά πρόσωπα».

« Η Αδελφότητα θα συμμετέχει και στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Σερρών. Συγκεκριμένα το Σάββατο το πρωί τα μέλη των χορευτικών τμημάτων των Παραστάσεων και των Ενηλίκων θα παρουσιάσουν μικρασιάτικους να γνωρίσουν τα έθιμα και τους χορούς της αποκριάς της Μικράς Ασίας. Καλές και χαρούμενες Αποκριές», σημείωσε ο κ. Κοτζάογλου.

«Υποδεχτήκαμε τα παιδιά μας, τα καρναβαλάκια μας εδώ στην Εστία μας και διασκεδάζουμε μαζί τους. Διοργανώσαμε τν παιδικό αυτό αποκριάτικο χορό για τα παιδιά μας. Τα παιδιά περνάνε ωραία, χορεύουν κάνουν σκετς, χαίρονται,ξεφαντώνουν. Μαζί με αυτά χαιρόμαστε και εμεις. Γινόμαστε και εμεις παιδιά. Ευχόμαστε καλές αποκριές και καλή Σαρακοστή», δήλωσε η Έφορος Χορευτικού κ. Κλαίρη Κοτζάογλου .

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας αναφέρθηκε και στην εκδήλωση «Πολυκάρπεια 2020», που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020, τις εκδηλώσεις της Αδελφότητας στην μνήμη του προστάτη Αγίου της Αδελφότητας Αγίου Π[ολυκάρπου. Το πρωί στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού θα πραγματοποιηθεί αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του μητροπολίτη κ. Θεολόγου και στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Επιμελητηρίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονία κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και θα τιμηθεί ο τέως αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Ιωάννης Μωυσιάδης.

Δήμητρα Mετόκη metoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.