ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ 13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με ομιλία του προέδρου της και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Την Παρασκευή, ξεκινάει το 13ο Συνέδριο της ΝΔ – Σύνθημα «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα»

Με σύνθημα του Συνεδρίου «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα», το 13ο Συνέδριο της ΝΔ έχει στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος. Tο 13ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Περισσότερα από 6.500 στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να φτάσουν απ’ όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν στις συνεδριακές εργασίες. Ήδη μέχρι σήμερα, έχουν δηλώσει συμμετοχή, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Συνεδρίου, 1.733 σύνεδροι και 4.966παρατηρητές. Το 50% μάλιστα ανήκει στις ηλικίες στις ηλικίες 25-44 ετών. Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης απευθύνοντας χαιρετισμό το απόγευμα της Παρασκευής.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα μιλήσουν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργος Στεργίου, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης, και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν διακεκριμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί καθώς και Έλληνες επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων με διεθνή προβολή. Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται διαθέσιμο στην ηλεκτρονική σελίδα του Συνεδρίου: https://synedrio.nd.gr/programma-13oy-synedrioy

Ήδη πάνω από το 10% των συνέδρων έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάρει το λόγο συμπληρώνοντας τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση. Οι τοποθετήσεις θα είναι διάρκειας 3 λεπτών προκειμένου να δοθεί ο λόγος σε όσο το δυνατόν περισσότερους Συνέδρους.

Στην πράξη το σύνθημα του συνεδρίου της ΝΔ «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα»

Κάνοντας πράξη το σύνθημα του Συνεδρίου «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα», για πρώτη φορά όλες οι διαδικασίες του θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένες με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της χρήσης χαρτιού που αγγίζει το 92%. Όσες εκτυπώσεις γίνουν θα είναι σε ανακυκλώσιμο χαρτί χρησιμοποιώντας φιλικά προς το περιβάλλον μελάνια. Κάδοι ανακύκλωσης θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του εκθεσιακού κέντρου ενώ έξω από το Συνέδριο θα έχει τοποθετηθεί κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Όλοι όσοι θα συμμετέχουν στο Συνέδριο καλούνται να περιορίσουν δραστικά τα πλαστικά μιας χρήσης χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά.

Οι παράλληλες δράσεις του συνεδρίου της ΝΔ

Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει καθιερωθεί και στα προηγούμενα συνέδρια, η Νέα Δημοκρατία θα διοργανώσει παράλληλες δράσεις οι οποίες θα πλαισιώσουν το κυρίως πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 θα διεξαχθεί νυχτερινός αγώνας δρόμου με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Ήδη περισσότεροι από 300δρομείς έχουν δηλώσει συμμετοχή συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα συμμετοχής που είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική σελίδα του Συνεδρίου: https://synedrio.nd.gr/night-run.