ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ: «ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ…»

Το Τμήμα Παιδείας  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών για τον ορισμό δήμων εφαρμογής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2019-2020:

«Χαιρετίζουμε τη συνέπεια λόγων και έργων του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου…»

Στο ΦΕΚ 623/26-2-2019 (στο οποίο ορίζονται επιπλέον 114 Δήμοι που θα εφαρμόσουν τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση από το σχολικό έτος 2019-2020) συμπεριλαμβάνονται και οι επτά  Δήμοι του νομού Σερρών, Δήμος Σερρών, Σιντικής, Ηράκλειας, Εμμ. Παππά, Βισαλτίας, Ν. Ζίχνης και Αμφίπολης!

Το Τμήμα Παιδείας  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών αναφορικά με  τον ορισμό δήμων εφαρμογής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2019-2020 με δελτίο Τύπου επισημαίνει τα παρακάτω:

Χαιρετίζουμε τη συνέπεια λόγων και έργων του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στο θέμα της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στα Νηπιαγωγεία!

Πέρυσι η κυβέρνηση του Σύριζα υλοποίησε τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης! Σύμφωνα με το νόμο η φοίτηση των παιδιών ηλικίας 4 ετών έγινε υποχρεωτική στο δημόσιο Νηπιαγωγείο μαζί με τα νήπια των 5 ετών.

Η θεσμοθέτηση προέβλεπε εφαρμογή της δίχρονης φοίτησης σε βάθος τριετίας και πέρυσι εντάχθηκαν 184 Δήμοι της χώρας για το σχολικό έτος 2018-2019 και κανένας Δήμος του νομού Σερρών, γιατί όλοι οι Δήμαρχοι του νομού ήταν αρνητικοί επικαλούμενοι ελλείψεις. Φέτος ακριβώς ένα χρόνο μετά ορίζονται επιπλέον 114 Δήμοι που θα εφαρμόσουν τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση από το σχολικό έτος 2019-2020. Πλέον οι Δήμοι όπου θα εφαρμοστεί ο νόμος φτάνουν στους 298 και απομένουν 37 ακόμη για να έχουμε καθολική εφαρμογή σε όλη την Ελλάδα!

Στο ΦΕΚ 623/26-2-2019 συμπεριλαμβάνονται και οι επτά  Δήμοι του νομού Σερρών, Δήμος Σερρών, Σιντικής, Ηράκλειας, Εμμ. Παππά, Βισαλτίας, Ν. Ζίχνης και Αμφίπολης! Η ένταξη και των επτά Δήμων  αποτελεί δικαίωση για το νομό Σερρών, στήριξη του Δημόσιου Νηπιαγωγείου, αλλά και εφαρμογή θετικής κοινωνικής πολιτικής γιατί με τη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης των προνηπίων, θα ανοίξουν θέσεις για παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς όπου θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν πάρα πολλές οικογένειες στέλνοντας τα παιδιά τους.

Η θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης θα δημιουργήσει μια σταθερή βάση για την εκπαίδευση των παιδιών, θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα εξομάλυνσης των όποιων ανισοτήτων και θα δημιουργήσει συνθήκες εξισορρόπησης των ευκαιριών για τα παιδιά από μειονεκτούντα κοινωνικομορφωτικά περιβάλλοντα. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων των παιδιών!