ΜΠΛΟΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Στους δρόμους βρίσκονται από το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου2019 οι αγρότες σε όλη την χώρα .

Μπλόκο από την Αστυνομία στα τρακτέρ των Σερραίων αγροτών που στοχεύουν το Τελωνείο του Προμαχώνα

«Καθημερινά ενισχύεται το μπλόκο μας. Σήμερα (Τρίτη) έρχονται και άλλοι συνάδελφοι αγρότες με τα αγροτικά  μηχανήματα και ενισχύουν το μπλόκο», δηλώνει ο  Γιάννης Τουρτούρας,  πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών

Στους δρόμους βρίσκονται από το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου2019 οι αγρότες σε όλη την χώρα . Τουλάχιστον δεκατέσσερα μπλόκα έχουν στηθεί από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Μπλόκα έχουν στηθεί σε: Λάρισα (κόμβος Νίκαιας), Μαγνησία (κόμβος Αερινού), Φθιώτιδα (κόμβος Πελασγίας), Βέροια (κόμβος Κουλούρας), Νάουσα (διασταύρωση Νάουσας), Πέλλα (διασταύρωση Γυψοχωρίου), Σέρρες (κόμβος Λευκώνα – στροφή Σιδηροκάστρου), Φλώρινα (κόμβος Αντιγόνου Αμυνταίου), Αχαΐα( Ερύμανθος), Ηλεία (κόμβος Αγίου Γεωργίου), Μεσσηνία (σταθμός Μεσσήνης), Ηράκλειο Κρήτης (κόμβος Αστερουσίων), Χανιά (Μεγάλα Χωράφια), Ρέθυμνο (Μάντρες),ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να στηθούν μπλόκα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων  καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να βγουν στα μπλόκα, ενισχύοντας το μέτωπο του αγώνα τους. Καλεί επίσης  τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, την νεολαία να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα τους ,όπως τονίζουν, και να  συμπαρασταθούν σε αυτό τον αγώνα των αγροτών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Το μεσημέρι, της Δευτέρας, 28 Ιανουαρίου 2019, οι Σερραίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι με τα τρακτέρ τους συγκεντρώθηκαν στον εθνικό δρόμο Σερρών – Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Λευκώνα προσπαθώντας να κατευθυνθούν με τα τρακτέρ τους προς το Τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Τους αγρότες των Σερρών στο σημείο υποδέχθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Δύο κλούβες των ΜΑΤ, είχαν στηθεί στο δρόμο προς το Σιδηρόκαστρο και εμποδίζοντας  την διέλευση των αγροτών προς τον Προμαχώνα.

Οι αγρότες ζήτησαν με ειρηνικό τρόπο από τον υπεύθυνο της αστυνομικής δύναμης να τους επιτρέψουν να προχωρήσουν με τα τρακτέρ τους προς τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Μετά από συνέλευση των αγροτών αποφασίστηκε να αποχωρήσουν από το οδόστρωμα και να παρατάξουν τα τρακτέρ τους εκατέρωθεν της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης. Για ένα μισάωρο περίπου παρέμεινε κλειστή η οδός, μέχρι να πάρουν θέση τα τρακτέρ εκατέρωθεν της οδού.  

Ο Γιάννης Τουρτούρας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, σε δηλώσεις στη «Σ», τόνισε «Όπως είχαμε πει τα προβλήματα μας είναι μεγάλα και οι κινητοποιήσεις και τα μπλόκα είναι μονόδρομος. Θέλουμε δίκαιη και αξιοπρεπή αντιμετώπιση από την κυβέρνηση. Αναγκαζόμαστε να βγούμε στους δρόμους για ακόμη μια φορά για την επιβίωσή μας, για το μέλλον των οικογενειών τους και των παιδιών μας. Καθημερινά ενισχύεται το μπλόκο μας. Σήμερα (Τρίτη) έρχονται και άλλοι συνάδελφοι αγρότες με τα αγροτικά  μηχανήματα και ενισχύουν το μπλόκο».

«Στόχος μας είναι να μεταβούμε στο Τελωνείο Προμαχώνα, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή και το έχουμε πει και στην αστυνομία» σημείωσε ο κ. Τουρτούρας προσθέτοντας ότι θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο  να πάνε στο Τελωνείο Προμαχώνα.

«Μόνο ο σύλλογος συνταξιούχων αγροτών, έχει δηλώσει,  από φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, στήριξη στον αγώνα μας» ανέφερε ο κ. Τουρτούρας και κάλεσε όλες τις κοινωνικές ομάδες να στηρίξουν τον αγώνα τους .  

Επισημαίνεται ότι και χθες υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη στην περιοχή, ενώ κλούβες των ΜΑΤ είχαν στηθεί εμποδίζοντας την διέλευση των αγροτών προς το Σιδηρόκαστρο και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ενώ η κυκλοφορία γινόταν από παράδρομους.

 Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση (ολική ή μερική )του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα,  φωτογραφίες και βίντεο ) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.