ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΥΛΟΥ «ΕΡΩΤΟ-ΚΥΚΛΟΙ»

Κοινωνικοί και πολιτιστικοί φορείς των Σερρών ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα ιερό σκοπό ,την ενίσχυση του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών

Μουσική παράσταση-συναυλία με το έργο του Λευτέρη Αερόπουλου «Ερωτό-κυκλοι»

Το έργο θα αποδώσει το «Σύνολο Λόγου &Μουσικής» του Μουσικού Εργαστηριού Σερρών- Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Κεντρικού Πάρκου Δήμου Σερρών, στις 9 μ.μ., με τιμή εισιτηρίου 10 ,00 ευρώ και τα όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την προσαρμογή και την επαναλειτουργία του ειδικού οχήματος- «λευκό ταξί», ένα όχημα το οποίο είναι απαραίτητο για τα άτομα με κινητικά προβλήματα

.

Πλειάδα κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων των Σερρών ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα ιερό σκοπό, την ενίσχυση του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών, και συνδιοργανώνουν μουσική παράσταση-συναυλία, όπου θα παρουσιαστεί το έργο του Λευτέρη Αερόπουλου «Ερωτό-κυκλοι» από το «Σύνολο Λόγου &Μουσικής» του Μουσικού Εργαστηριού Σερρών.

Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Κεντρικού Πάρκου Δήμου Σερρών, στις 9 μ.μ., με τιμή εισιτηρίου 10 ,00ευρώ και τα όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την προσαρμογή και την επαναλειτουργία του ειδικού οχήματος- «λευκό ταξί», ένα όχημα το οποίο είναι απαραίτητο για τα άτομα με κινητικά προβλήματα .

Την Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017, το μεσημέρι οι συνδιοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύλου κάνοντας κάλεσμα στους Σερραίους να στηρίξουν την προσπάθειά τους γιατί πραγματικά είναι για ιερό σκοπό. Συνδιοργανωτές είναι ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων. Σερρών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών ,ο Ιατρικός Σύλλογος Σερρών , ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών, το ΚΕ.Θ.Ι.Σ, το Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πνεύματος Σερρών. Τον συντονισμό της συνδιοργάνωσης έχει η Κρητική Αδελφότητα Ν.Σερρών «Το Αρκάδι». Η παράσταση έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών( ΣΕΑΝΣ) και της ΚΕΔΗΣ, μέ την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), ενώ η παραγωγή είναι του Μουσικού Εργαστηρίου Σερρών .

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Γιάννης Χουβαρδάς επεσήμανε την ανάγκη να επαναλειτουργήσει το «λευκό ταξί» για να μπορούν οι άνθρωποι με προβλήματα στην κίνησή τους, να μετακινούνται και να συμμετέχουν σε όλες τις πτυχές της ζωής της πόλη της, συμπληρώνοντας πως η ανάγκη της λειτουργίας «λευκού ταξί» προέκυψε διότι δεν μπορούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να καλύψουν της ανάγκες μετακίνησης των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.

Οι συνδιοργανωτές σημείωσαν ότι είναι καθοριστική η συμμετοχή και η παρουσία όλων μας στην εκδήλωση , εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι θα γεμίσει το θεατράκι ,το οποίο έχει χωρητικότητα 402 θέσεων συν 200 ατόμων στα διαζώματα, αισιοδοξούν πως θα απορροφηθούν 600 εισιτήρια και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δώσουν μεγάλη ανάσα στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Ο κ. Αερόπουλος, κατά την διάρκεια της συνέντευξης , ανέφερε ότι πριν την συνέντευξη, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Γιάννη  Μωυσιάδη, ο οποίος δεσμεύτηκε για ικανοποίηση του επιπλέον ποσού που απαιτούνται- περίπου 9.000 Ευρώ- για τη λειτουργία του «λευκού ταξί», διαβεβαιώνοντας πως θα υπάρξει και κοινωνική λειτουργός που θα συνοδεύει τα άτομα με κινητικά προβλήματα και οδηγός για το λευκό ταξί.

Τρεις ομόκεντροι κύκλοι Ερωτόκριτος, Φυλακισμένο σ’ αγαπώ, Τραγούδια της Κάτω Ιταλίας

«Ερωτό-κυκλοι», είναι το νέο έργο του Λευτέρη Αερόπουλου, που είναι μία αφηγηματική παράσταση για τραγουδιστές – υποκριτές ,όπου συνομιλούν «ο Ερωτόκριτος» – το ευαγγέλιο της δεκαπεντασύλλαβης ρίμας – του Βιτσέντζου Κορνάρου με το «Φυλακισμένο σ’ αγαπώ» του Λευτέρη Αερόπουλου και συνυπάρχουν με τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, καθώς και παραδοσιακές μεσογειακές μουσικές δραματοποιημένες.

Ο Λευτέρης Αερόπουλος αναφερόμενος στο έργο , τόνισε ««Ερωτό-κυκλοι», είναι η νέα μας πρόταση ,είναι ένα έργο που έγραψα με βάση τον Ερωτόκριτο .Ο οποίος παρουσιάζεται βεβαίως ολοκληρωμένο με όλα τα θέματα και επεισόδια σε μια διαφορετική εκδοχή, θεατρική εκδοχή. Περιλαμβάνει περισσότερο με συμβολισμούς την πορεία αυτού του εξαιρετικού έργου ,για το οποίο ο Κωστής Παλαμάς είχε πει για τον Βιντσέντζο Κορνάρο ότι είναι ο μέγα ς και αθάνατος ποιητής του ελληνικού έθνους. Αλλά και οι δικοί μου μουσικοί και θεατρικοί συνειρμοί ακολούθησαν αυτή την προσέγγιση και η συνομιλία και οι όλες οράσεις με οδήγησαν στο Φυλακισμένο σ’ αγαπώ, μια εκ βαθέων συνάντηση με τον Κορνάρο , την εικονοπλασία που ακολουθούν οι εικόνες του Ερωτόκριτου με όλα τα απρόσωπα , την σκηνική δράση που έχουμε σμιλέψει όσο γινότανε πιο ουσιαστικά αντικαθιστώντας τον ποιητή με τον χορό, γιατί αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της δικής μου οπτικής όσο αφορά με τον Ερωτόκριτο και βεβαίως με τον τρίτο κύκλο τα Τραγούδια της Κάτω Ιταλίας»

« Δηλαδή τρεις ομόκεντροι κύκλοι μουσικής Ερωτόκριτος, Φυλακισμένο σ’ αγαπώ, Τραγούδια της Κάτω Ιταλίας που συνομιλούν μεταξύ τους και δημιουργούν αυτή την αίσθηση της άλλης διάστασης ,αυτό που λέμε ελεύθερη βούληση ,σκηνική μουσική ,γλώσσα και δράση ,κράμα ανατολής και δύσης ,όπως θέλει ο καθένας» σημείωσε .

Συντελεστές της παράστασης είναι : Σολίστ – Κορυφαία του Χορού : Αλεξάνδρα Καραθανάση (πιάνο – κρουστά), Εξάρχουσα – Αρετούσα – διαλογικά μέρη: Μυρτώ Αεροπούλου (πιάνο – κρουστά), Εξάρχων – Ρήγας – φωνητικά – διαλογικά μέρη : Δημήτρης Ναζηρίδης, Κρητική λύρα: Γιώργος Βρανάς, Νένα – φωνητικά – διαλογικά μέρη: Ευαγγελία Αφείδου , Ερωτόκριτος – φωνητικά – διαλογικά μέρη: Γιάννης Φτερούγας, Φωνητικά – διαλογικά μέρη: Ειρήνη Βάκουλη, Χορός: Αεροπούλου Μυρτώ, Αφείδου Ευαγγελία, Βάκουλη Ειρήνη, Καραθανάση Αλεξάνδρα, Ναζηρίδης Δημήτρης, Φτερούγας Γιάννης.Στην παράσταση Ραψωδός – σολίστ είναι ο Λευτέρης Αερόπουλος ( λαουτο-κιθάρα-πιάνο).

Η Ταυτότητα της παράστασης

Διασκευή – Συγγραφή Έργου – Σύνθεση Μουσικής – Κίνηση – Σκηνοθεσία: Λευτέρης Αερόπουλος. Σκηνογραφία: Αλεξάνδρα Καραθανάση. Κοστούμια : Ευαγγελία Αφείδου. Φωτισμοί: Λευτέρης Ελευθεριάδης. Εγγραφή μουσικής – Studio – Ηχοληψία : Γιάννης Πετρακόγιαννης. Παραγωγή: Μουσικό Εργαστήρι Σερρών. Διεύθυνση παραγωγής: Μυρτώ Αεροπούλου .

Χορηγός επικοινωνίας της μουσικής παράστασης είναι η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ».

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*