ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Στο πλαίσιο της συμμετοχής στην Πανελλαδική Κινητοποίηση που κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

 

Μουσική διαμαρτυρία στους δρόμους από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών

 

Οι μαθητές στους δρόμους διεκδικώντας το αυτονόητο, να έχουν καθηγητές μουσικής στο σχολείο τους, χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του σχολείου, και σίτιση.

 

Για μια ακόμη φορά οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών , άφησαν τις αίθουσες διδασκαλίας και βγήκαν χθες, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, στους δρόμους διεκδικώντας το αυτονόητο, να έχουν καθηγητές μουσικής στο σχολείο τους, χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του σχολείου, και σίτιση.

Ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Σερρών και οι Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών, συμμετείχαν στην Πανελλαδική Κινητοποίηση που κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Οι μαθητές και οι γονείς τους διαμαρτυρήθηκαν κάνοντας πορεία με την συνοδεία μουσικών οργάνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Σερρών,  τραγουδώντας συνθήματα και  γνωστοποιώντας σε όλους τα αιτήματά τους.

Τα αιτήματα είναι τα εξής:

1.Διενέργεια εξετάσεων πιστοποίησης στη φετινή σχολική χρονιά

2.Έγκαιρη κάλυψη των ωρών διδασκαλίας μαθημάτων μουσικών ειδικοτήτων με εκπαιδευτικούς

3.Επαρκής χρηματοδότηση για κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του σχολείου

4 Έγκαιρη έναρξη σίτισης 

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από το Μουσικό Σχολείο και έφτασε μέχρι το κέντρο της πόλης, μπροστά στο δημαρχείο Σερρών, με κεντρικό σύνθημα «Η μουσική παιδεία δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη» .

Έκαναν στάση μπροστά στο κτήριο των διευθύνσεων εκπαίδευσης, όπου τους συνάντησε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών , Κωνσταντίνος Τενεκετζής , ο οποίος χαιρετίζοντας τους μαθητές, τόνισε «Χαίρομαι γιατί ενδιαφέρεστε για το σχολείο σας και γενικότερα για την εξέλιξη των μαθημάτων σας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει παλμός, υπάρχει ζωή, υπάρχει στην νεολαία μας αυτός ο παλμός που αρμόζει σε άτομα τα οποία βρίσκονται σε αυτή την ηλικία. Από την άλλη μεριά λυπάμαι που δεν έχουν έρθει όλοι οι καθηγητές σας, από την δική μας μεριά κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε να πιέσουμε και να έχετε τους καθηγητές σας ρο συντομότερο δυνατόν. Μου είπαν ότι μέσα στο Νοέμβριο, στις αρχές θα έρθουν οι καθηγητές. Για μένα σημαντικό είναι από την αρχή να έχουμε καθηγητές».

Στην συνέχεια η πορεία διαμαρτυρίας των παιδιών κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλης και προχώρησαν στην επίδοση υπομνήματος με τα αιτήματά τους στον δήμαρχο Σερρών, Πέτρο Αγγελίδη για το θέμα της καθυστέρησης της σίτισης και την χρηματοδότηση για τις λειτουργικές ανάγκες του σχολείου και στα πολιτικά γραφεία της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας –Θράκης) Μαρίας Κόλλια –  Τσαρουχά και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτης Σταμπουλή  για το θέμα της διενέργειας εξετάσεων πιστοποίησης στη φετινή σχολική χρονιά και την έγκαιρη κάλυψη των ωρών διδασκαλίας μαθημάτων μουσικών ειδικοτήτων με εκπαιδευτικούς.

«Είμαστε ξανά στο δρόμο, με αιτήματα όπως κάθε χρονιά , και βασικά απαιτούμε να ρθουν καθηγητές στο Σχολείο μας, γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά το σχολείο. Μας υποσχέθηκαν ότι θα ρθουν εκπαιδευτικοί αλλά εμείς δεν ξέρουμε κατά πόσο τα αιτήματα αυτά θα πραγματοποιηθούν. Εμείς όμως πρέπει να βγούμε στο δρόμο και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Λείπουν Περίπου οκτώ καθηγητές, βασικοί, που καλύπτουν πολλές ώρες κάθε μέρα» δήλωσε στη «Σ», ο Κωνσταντίνος Μπόϊκος, πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου Σερρών.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*