ΜΟΝΟΚΙΝΗΤΗΡΙΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΠΡΟΣΟΨΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΡΡΩΝ

Το μικρό αεροσκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, στις 9.25 το πρωί συνετρίβη σε πρόσοψη σπιτιού

Μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε στην Κεντρική πλατεία της Πρώτης Σερρών σήμερα το πρωί

 Ο πιλότος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Σερρών και είναι καλά στην υγεία του και ευτυχώς δεν τραυματίσθηκε κανείς και από τους κατοίκους

 Μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε στην Κεντρική πλατεία της Πρώτης Σερρών σήμερα το πρωί Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020. Αναστάτωση και έντονη ανησυχία προκάλεσε η πτώση μονοκινητήριου εκπαιδευτικού αεροπλάνου στην κεντρική πλατεία της Πρώτης Σερρών.και που συνετρίβη σε πρόσοψη σπιτιού  Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα .

Ήταν 9:25 το πρωί όταν το μονοκινητήριο αεροπλάνο χτύπησε με το φτερό του τον  πλάτανο, στην πλατεία του χωριού, με αποτέλεσμα ο πιλότος να χάσει τον έλεγχο και να ακολουθήσει η συντριβή του αεροσκάφους  στην πρόσοψη του σπιτιού.

Στο σημείο έσπευσαν  άνδρες της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής όπου  έριξαν αφρό και νερό  τόσο στο σημείο όσο και στους δρόμους, καθώς η  μυρωδιά της κηροζίνης ήταν έντονη

Ο πιλότος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Σερρών και είναι καλά στην υγεία του και ευτυχώς δεν τραυματίσθηκε κανείς και από τους κατοίκους .

Ο  19χρονος χειριστής του μονοκινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που σύμφωνα με πληροφορίες κατάγεται από το Ροδολίβος Σερρών,  απογειώθηκε το πρωί από την Αλεξανδρούπολη και  πετούσε για αρκετή ώρα, αρκετά χαμηλά γύρω από το χωριό, χτύπησε με το φτερό του τον πλάτανο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Πρώτης Σερρών , με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να ακολουθήσει η πτώση.

Προς στιγμήν ακολούθησε αναστάτωση καθώς κάτοικοι του χωριού ακούγοντας το θόρυβο από το αεροσκάφος το παρακολουθούσαν καθώς πετούσε χαμηλά και έκανε κύκλους πάνω από το χωριό, όταν το είδαν να πέφτει πετάχτηκαν τρομαγμένοι  από τα σπίτια τους και έτρεξαν στην πλατεία. Ευτυχώς κανένας κάτοικος δεν βρισκόταν στο σημείο και δεν τραυματίσθηκε κανείς, επίσης σημαντικό ότι   το αεροσκάφος δεν πήρε φωτιά .Η επέμβαση της Πυροσβεστικός Υπηρεσίας ήταν άμεση με την συνεχή ρίψη αφρού και νερού για αρκετή ώρα.

Ο νεαρός πιλότος ήταν πεσμένος στο πλακόστρωτο δρόμο,οι κάτοικοι του χεριού του παρείχαν τις πρώτες βοήθεια και με ταξί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σερρών. Είναι καλά στην υγεία του  έχει μόνο εκδορές και μώλωπες και αναμένεται –ίσως και αύριο-σύντομα να πάρει εξιτήριο. Δήμητρα Mετόκη metoki63@hotmail.com