ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝΜΕΓΑΛΗ ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Μηνύματα και δηλώσεις για τη μεγάλη διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Διαχρονικό και πάντα επίκαιρο παραμένει το μήνυμα της Επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Κάθε επέτειος αποτελεί αφορμή αλλά και υποχρέωση όλων μας να αποτίουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους που με γενναιότητα, θάρρος και αυταπάρνηση έδωσαν έναν αξιοθαύμαστο αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας.

198 χρόνια πριν οι ήρωές μας αντιστάθηκαν σθεναρά και ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον τουρκικό ζυγό, έχοντας βάλει ως στόχο να τον αποτινάξουν και να εξασφαλίσουν το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας. Αγωνίστηκαν με δύναμη και πάθος και ενωμένοι σαν μια γροθιά πάλεψαν για την υπεράσπιση ιδανικών και αξιών.

Από αυτούς λοιπόν τους ήρωές μας αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία καθώς ο αγώνας τους απέδειξε πως τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει τόλμη , ενότητα και ομοψυχία. Παράλληλα η γεμάτη αυταπάρνηση μάχη τους μας γεννά την υποχρέωση να σταθούμε αντάξιοι απόγονοί τους και να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές, όπως οι ίδιοι έπραξαν για την πατρίδα τους. Υψηλό φρόνημα, αίσθημα ευθύνης και ενότητα είναι τα χαρακτηριστικά που μπορούν να μας βγάλουν νικητές ακόμη και σε μεγάλους και άνισους αγώνες. Ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες όπως αυτές που βιώνει η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.

Η 25η Μαρτίου όμως είναι και μια μεγάλη μέρα για τη Χριστιανοσύνη. Όλοι τιμούμε και γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και προσβλέπουμε στην ευλογία και στη χάρη της Παναγίας. Γι’ αυτήν τη μεγάλη, διπλή γιορτή λοιπόν εύχομαι σε όλους τους Σερραίους και σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία».

Μήνυμα του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη για την Γιορτή της 25ης Μαρτίου

25 Μαρτίου 1821, η μεγάλη διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, ημέρα εθνικής μνήμης, υπερηφάνειας και απελευθέρωσης του Ελληνικού λαού από την οθωμανική κυριαρχία.

198 χρόνια μετά, και η ημέρα αυτή αποτελεί ορόσημο στην πορεία του Ελληνισμού και σύμβολο αγώνα ενός λαού που αντιτάχθηκε στους κατακτητές του και άλλαξε την ιστορική του μοίρα.

Αποδίδουμε τιμή σε όλους εκείνους, τους ήρωες – πεσόντες, που πάλεψαν με ήθος, αυτοθυσία και απίστευτο ψυχικό σθένος, για την Εθνική Ανεξαρτησία και Ελευθερία ύστερα από περίπου 400 χρόνια υποταγής στον Οθωμανικό ζυγό. Σε καιρούς ιδιαίτερα κρίσιμους για τον τόπο μας και με ασταθές το διεθνές περιβάλλον, που δοκιμάζεται από μεγάλα και δύσκολα προβλήματα, κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες και πολεμικές συγκρούσεις, ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του 1821 μας διδάσκει πως η πρόοδος του ανθρώπου και η διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος δε μπορεί να γίνουν, παρά μόνο μέσα από ριζικές και μαζικές ρήξεις.

Ας παραδειγματιστούμε, λοιπόν, από τους πρωτεργάτες και τους αγωνιστές, γιατί απέδειξαν ότι, ο αγώνας και η ισχυρή θέληση ενός Έθνους μπορούν να αλλάξουν αυτό, που κάποιοι άλλοι επιδιώκουν να ορίσουν ως μοίρα του.

Ας αναλογιστούμε όλοι μας, το χρέος, που έχουμε προς την πατρίδα και ας αντλήσουμε δύναμη και θάρρος για να αγωνιστούμε για την Ελευθερία, την Οικονομική Σταθερότητα, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την Αξιοπρέπεια, την Κοινωνική Ευημερία και την Ειρήνη.

Χρόνια Πολλά και θερμές ευχές για ένα καλύτερο μέλλον!

Μήνυμα Μιχάλη Τζελέπη για την 25η Μαρτίου

25η Μαρτίου 1821: Ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής, ημέρα δόξας για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν είναι απλώς η γενέθλια πράξη του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Αποτελεί ορόσημο των μακροχρόνιων αγώνων των προγόνων μας, οι οποίοι διεκδίκησαν την ελευθερία τους, μόνοι σ’ ένα εξαιρετικά δυσμενές και ασύμμετρο διεθνές πλαίσιο. Οι Έλληνες πάλεψαν με ομοψυχία και ενότητα για την ανεξαρτησία τους, την αυτονομία τους, την ισοπολιτεία.

Το σημερινό μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Στη σημερινή, δεινή, οικονομική συγκυρία με τις αναταραχές που σημειώνονται σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες οφείλουμε να εμπνευστούμε από τα ιδανικά και τις αξίες της Επανάστασης του ’21 και να πορευτούμε ενωμένοι, με αλληλεγγύη, ομοψυχία, αποφασιστικότητα, εθνική ενότητα για να θωρακίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και να προασπίσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα ενάντια στις προκλήσεις των γειτόνων.

Ας τους τιμήσουμε λοιπόν, ως λαός και ως Έθνος τους προγόνους μας, καθοδηγούμενοι από τις αρχές και τις αξίες που οι ίδιοι μας κληροδότησαν…

Χρόνια πολλά σ’ όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες!

Χρόνια πολλά στο Έθνος μας!

 Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για τον Σημαιοστολισμό εν όψει της 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου, ημέρα ανωτέρων και ευγενών συμβολισμών για το έθνος μας και τον Χριστιανισμό, στέλνει το δικό της διαρκές μήνυμα για μια Ελλάδα με περισσότερο φως.

Καλούμαστε όλοι να τιμήσουμε την Εθνική μας Επέτειο, δίνοντας ο καθένας μας το δικό του παρόν, με μια κίνηση γεμάτη νόημα, αναρτώντας το Εθνικό μας σύμβολο, τη σημαία μας, στο μπαλκόνι, στο παράθυρο και στις προσθήκες των καταστημάτων την ημέρα της Εθνικής μας εορτής. Μια παράδοση που όλο και σβήνει.

Σε καιρούς που η κοινωνία και το έθνος μας έχουν ανάγκη αναβίωσης των παραδόσεων και των θεσμών, ας «ντύσουμε» την πόλη μας στα γαλανόλευκα της και ας αναλογισθούμε στη θέα της σημαίας μας, τη δική μας θέση και ευθύνη, απέναντι στους ήρωες του 21, στα μεγάλα νοήματα της εποχής και στο μέλλον της πατρίδας μας.