ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΜΑΣΚΑΡΑΤΑ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού, την ΚΕΔΗΣ και το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Με πολύ κέφι, γιορτινή και χαρούμενη διάθεση οι Σερραίοι στην πρώτη «Σερραϊκή μασκαράτα».

Εντυπωσιακή η έναρξη της Σερραϊκής Μασκαράτας την Τσικνοπέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 με την συμμετοχή Σερραίων κάθε ηλικίας.

Με πολύ κέφι, γιορτινή και χαρούμενη διάθεση οι Σερραίοι, μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στην Σερραϊκή Μασκαράτα, τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού, την ΚΕΔΗΣ και το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Εντυπωσιακή η έναρξη της Σερραϊκής Μασκαράτας την Τσικνοπέμπτη ,20 Φεβρουαρίου 2020. Οι εκδηλώσεις που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα. Καρναβαλική μουσική ακουγόταν από τα μεγάφωνα ενώ εκατοντάδες Σερραίοι κάθε ηλικίας, προσήλθαν στην πλατεία Κρονίου προκειμένου να παρακολουθήσουν το διαγωνισμό κρύου ανέκδοτου αλλά και την καρναβαλική παρέλαση.

Το έναυσμα για την έναρξη των εκδηλώσεων, έδωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού, κα Σωτηρία Πάνου-Αναστασιάδου. Παρουσιαστής του διαγωνισμού κρύου ανέκδοτου, ήταν ο Στάθης Παναγιωτόπουλος (γνωστός από τον Ράδιο Αρβύλα), και νικητής αναδείχθηκε ο Ακύλας Μυτιληναίος.

Ακολούθησε μια μεγαλειώδης καρναβαλική παρέλαση στον πεζόδρομο  Κωνσταντίνου Καραμανλή, με αφετηρία από το ύψος του κτιρίου  της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και κατεύθυνση την πλατεία Ελευθερίας. Με Βασίλισσα του Καρναβαλιού την τραγουδίστρια Josephine, 27 ομάδες παρέλασαν μπροστά στο κοινό, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Κάθε μια απ’ τις ομάδες, ανέβηκε στην εξέδρα που είχε στηθεί στην Πλατεία Κρονίου, προκειμένου να παρουσιάσει το νούμερό της και να κριθεί απ’ τους κριτές. Επικεφαλής της Κριτικής Επιτροπής, ήταν η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, Καλλιόπη Ευαγγελίδου και συμπλήρωναν ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και ο standup Comedian, Αλέξανδρος Χαριζάνης.

Στη συνέχεια, η δράση μεταφέρθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, με το σύνολο σχεδόν των καρναβαλιστών να έχει συγκεντρωθεί στην «καρδιά» της πόλης, όπου η Josephine σε μια συναυλία, στην οποία κυριάρχησαν η ζωντάνια, το πάθος και η εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου, η δημοφιλής καλλιτέχνης ερμήνευσε δικές της επιτυχίες, αλλά και τραγούδια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους.

Στο διάλειμμα της συναυλίας, εν μέσω ρίψης πυροτεχνημάτων, ανακοινώθηκαν οι νικητές του καρναβαλικού διαγωνισμού και έγινε η απονομή των επάθλων στις δύο  καλύτερες καρναβαλικές ομάδες της Mascarata, έπειτα από συμψηφισμό κοινού και κριτών. Μεγάλη νικήτρια, ήταν η ομάδα «Πειραματικά Πρωτόνια», του Πειραματικού Σχολείου Σερρών, που πήρε το έπαθλο  των 2.000€ μετρητά, την δεύτερη θέση, η ομάδα ZOULOU Volta, του Κώστα Πασχαλίδη, η οποία πήρε το έπαθλο των  500€ μετρητά. Την τρίτη θέση, κατέλαβε «Ο κόσμος των συναισθημάτων», που παρουσίασε το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Στις δυο πρώτες ομάδες, τα βραβεία παρέδωσε ο κ. Ιωάννης Μυλωνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της «ΘΕΡΜΗ Σερρών Α.Ε.», της εταιρείας που ήταν και χορηγός των βραβείων.

Η πρώτη μέρα της Σερραϊκής Μασκαράτας, που σημείωσε επιτυχία, ολοκληρώθηκε  λίγο μετά τις 23:00, με ένα ξέφρενο αλευροπόλεμο. Οι καρναβαλιστές και όχι μόνο που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Ελευθερίας αφού προηγουμένως «οπλίστηκαν» με σακιά γεμάτα αλεύρι, χωρίστηκαν σε δυο αντίπαλες ομάδες, διασκέδασαν με την ψυχή τους, πετώντας αλεύρι ο ένας στον άλλο.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο με την συμμετοχή συλλόγων σε διάφορες δράσεις

Δήμητρα Μετόκη  metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.