«ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΘΑΡΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ» ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Η ΝΙΚΗ ΤΖΑΒΕΛΑ

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Τζαβέλα επισκέφτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 16 Μαρτίου 2019, τις Σέρρες και στο πλαίσιο της επίσκεψή της παρεχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Νίκη Τζαβέλα: «Με όρους καθαρά εθνικών εκλογών οι Ευρωεκλογές»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων,

χαρακτηρίζοντας τραυματική την τετραετία για τα εθνικά θέματα

«Πιστεύω ότι οι επερχόμενες εκλογές, δεν θα έχουν ατζέντα ευρωπαϊκή, θα πάμε με όρους καθαρά εθνικών εκλογών» δήλωσε από τις Σέρρες η Νίκη Τζαβέλα, υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Η κ. Τζαβέλα επισκέφτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 16 Μαρτίου 2019, τις Σέρρες και στο πλαίσιο της επίσκεψή της παρεχώρησε συνέντευξη Τύπου.

«Τραυματική τετραετία για τα εθνικά θέματα»

Η κ. Τζαβέλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων.« Περάσαμε μια τραυματική τετραετία σταεθνικά θέματα, είχαμε πολύ μεγάλα προβλήματα στην διαχείριση των εθνικών θεμάτων τα οποία μας οδήγησαν και προβληματικές αποφάσεις και λύσεις. Αυτό που βλέπω είναι ότι θα έχουμε πάτρα πολύ δύσκολα χρόνια στα εθνικά μας θέματα. Το σκοπιανό είχε ένα παταγώδες τραυματισμό για την ελληνική κοινωνία ,και δεν είναι μόνο συναισθηματικό το θέμα αλλά είναι και εθνικό και μας ανοίγει διάφορα θέματα Τα οποία σιγά-σιγά βγαίνουν μπροστά. Ανησυχώ  πολύ για το θέμα με την Αλβανία ο Ράμα είναι δεδηλωμένος ανθέλλην και ήδη ο Ελληνικός πληθυσμός πραγματικά έχει υποφέρει και ανησυχώ περισσότερο για το Αιγαίο. Αν εκλεγώ πάλι στη Ευρωβουλή πρώτο θέμα για μένα είναι το Αιγαίο μαζί με το Σκοπιανό το οποίο θα μας έρχονται όλα τα απόνερα, τα οικονομικά μας και τα εθνικά θέματα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον που επιδεινώνεται περισσότερο με τις εισροές των προσφύγων αλλά και των παρανόμων μεταναστών. Δηλαδή έχουμε ανοιχτά θέματα διεθνή πολλά και αυτά τα διεθνή ανοιχτά θέματα, η λύση τους δίνεται σε διεθνείς Οργανισμούς και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ποιους στέλνουμε πια εκεί. Εκεί δεν πάνε άνθρωποι για να λύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα, πάνε πολιτικοί για να τα διαχειριστούν και να διευκολύνουνε την εθνική κυβέρνηση για να τα πάει καλύτερα» τόνισε η κ. Τζαβέλα.

«Με όρους καθαρά εθνικών εκλογών οι ευρωεκλογές»

Η Νίκη Τζαβέλα αναφερόμενη στις ευρωεκλογές, δήλωσε «Πιστεύω ότι οι επερχόμενες εκλογές, δεν θα έχουν ατζέντα ευρωπαϊκή, θα πάμε με όρους καθαρά εθνικών εκλογών, γιατί τέσσερα χρόνια δεν έχουνε γίνει εκλογές, θα είναι οι πρώτες πανελλαδικές εκλογές οι οποίες θα γίνουν, είναι ευρωεκλογές, αλλά το βλέπω ότι η ατζέντα είναι καθαρά εθνική. Φοβάμαι λοιπόν ότι δεν θα μιλήσουμε για την Ευρώπη και πιστεύω ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε καταλάβει όλοι, όχι μόνο εμείς, αλλά οι πολίτες της Ευρώπης πόσο σημαντική είναι η Ευρώπη, γιατί όλες οι αποφάσεις, ότι βλέπουμε στην καθημερινότητά μας προέρχονται από εκεί και θα πρέπει να μιλήσουμε για την Ευρώπη, γιατί και αυτή υφίσταται αλλαγές και θα έχουμε καινούριο τοπίο ».

«Άνοδος ακροδεξιάς και Ευρωσκεπτικιστών»

Επισημαίνοντας η κ. Τζαβέλα, ότι  η Ευρώπη υφίσταται ήδη ριζικές αλλαγές στον πολιτικό της προσανατολισμό και πως θα υπάρξει ένα καινούργιο τοπίο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέφερε «Θα έχουμε μια άνοδο της ακροδεξιάς, μια άνοδο των Ευρωσκεπτικιστών, οι οποίοι είναι υπέρ της Ευρώπης αλλά με σκεπτικισμό, θα μειωθεί η δύναμη του Λαϊκού Κόμματος συντηρητικού κόμματος όχι όμως δραστικά, αλλά μειώνεται και η δύναμη των Σοσιαλιστών. Τι σημαίνει αυτό, σημαίνει ότι οι νομοθεσίες οι οποίες θα εκπορεύονται πλέον από τις Βρυξέλλες, δεν θα έχουνε την μεγάλη κοινωνική προσέγγιση την οποία είχαμε μέχρι τώρα, έτσι το ερμηνεύω εγώ, ξέροντας τα κόμματα αυτά τα οποία θα δυναμώσουνε μέσα στην Ευρωβουλή, δηλαδή θέματα κοινωνικής πολιτικής θα αμβλύνουνε θα δίνονται μάχες για να διατηρηθούν τα κοινωνικά κεκτημένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχουμε αλλαγές στα εργασιακά σίγουρα και δεν θα είναι πλέον από τη σύνθεση πλέον από τη σύνθεση του Σώματος της Ευρωβουλής αλλά και από την οικονομία που πηγαίνει πλέον προς στην 4η βιομηχανική επανάσταση, δηλαδή θα έχουμε ένα μείγμα όπου η οικονομία ταχύτατα μας οδηγεί σε μια ψηφιοποίηση, που συνοδεύεται από μείωση θέσεων εργασίας και περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων έτσι όπως τα ξέραμε παραδοσιακά  και ταυτόχρονα θα έχουμε πολιτικά κόμματα που θα αποφασίζουνε και δεν θα βλέπουνε τόσο πολύ την προστασία των εργαζομένων, όσο την πρόοδο της οικονομίας και μόνο. Μπαίνουμε λοιπόν σε μια καινούργια φάση στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική Ευρώπη».

Ερωτηθείσα  εάν κινδυνεύει το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα η κ. Τζαβέλα τόνισε πως αυτό απειλείται από την οικονομική του πολιτική υποστηρίζοντας ότι «όταν φτιάξαμε το Ευρώ το οικοδομήσαμε λάθος» και επισήμανε την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα υπουργείο Οικονομικών. «Πρέπει να γίνει οπωσδήποτε ένα Υπουργείο Οικονομικών, δε μπορεί το ευρώ να σταθεί με 18 Υπουργεία Οικονομικών πρέπει να έχουμε ένα υπουργείο Οικονομικών, ένα μισθολόγιο, ένα ασφαλιστικό σύστημα, ένα επιτόκιο, διαφορετικά εάν συνεχίσει έτσι η Ευρώπη θα πρέπει να μας πούνε να γυρίσουμε όλοι στα εθνικά μας νομίσματα. Στη δική μου θητεία είχαμε κάνει το Ενιαίο τραπεζικό σύστημα», πρόσθεσε.

«Δεύτερο μεγάλο πρόβλημα το προσφυγικό -μεταναστευτικό στην Ευρώπη»

«Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που η Ευρώπη έδειξε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει είναι το προσφυγικό και το μεταναστευτικό και είναι η κύρια αιτία που βλέπουμε την άνοδο της ακροδεξιάς» ανέφερε η υποψήφια ευρωβουλευτής και συνεχίζοντας, δήλωσε « Η ενιαία Ευρώπη ενώ κοίταξε πολύ καλά να γίνει ενιαία στη μετακίνηση ανθρώπων, αγαθών, θεσμών, ιδεών δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει μια μεγάλη εισροή ξένου πληθυσμού στην ήπειρο, ούτε ενιαία εξωτερική πολιτική είχαμε,ούτε ενιαία άμυνα και ασφάλεια, όλα αυτά πρέπει να γίνουν ταχύτατα. Οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να διαχειριστούν καλά το θέμα και πολλοί λαοί που δεν ήταν ρατσιστές τους βλέπουμε να γίνονται ξενοφοβικοί και ρατσιστές».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που παραμένει σταθερό με αξίες και αρχές»

«Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε ποτέ σχέση με την άκρα δεξιά, η άκρα δεξιά είναι ξενοφοβική. Η νέα δημοκρατία έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που μεγαλύτερη εξωστρέφεια  δεν υπάρχει. Η νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που παραμένει σταθερό ,μια ραχοκοκαλιά πολύ γερή σταθερή σε αρχές και αξίες που δεν τις αλλάξαμε ποτέ» υποστήριξε η κ. Τζαβέλα.

Δήμητρα Μετόκηmetoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.