ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΦΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Μέλη και φίλοι της Αδελφότητας τίμησαν με την παρουσία τους την καθιερωμένη ετήσια γιορτινή εκδήλωση, και κατέκλυσαν την αίθουσα του κέντρου δεξιώσεων  «Κτήμα Κομπολόι» στο Νέο Σούλι Σερρών, το βράδυ του Σαββάτου 25  Ιανουαρίου2020

Με επιτυχία ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών « Ο Άγιος Πολύκαρπος»

Το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, ήταν ομολογουμένως μια ζεστή παραδοσιακή Μικρασιάτικη γιορτή που την χάρηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Συνεχίζοντας την παράδοση, η Αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, πραγματοποίησε  με μεγάλη επιτυχία τον ετήσιο χορό της. Μέλη και φίλοι της Αδελφότητας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δ.σ. της Αδελφότητας και τίμησαν με την παρουσία τους την καθιερωμένη ετήσια γιορτινή εκδήλωση, στην αίθουσα του κέντρου δεξιώσεων «Κτήμα Κομπολόι» στο Νέο Σούλι Σερρών, το βράδυ του Σαββάτου 25  Ιανουαρίου 2020..
Στην κατάμεστη αίθουσα από φίλους και μέλη της Αδελφότητας χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους απηύθυνε ο πρόεδρος Σωκράτης Κοτζάογλου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους που τίμησαν την εκδήλωση καθώς επίσης, τους χορηγούς αλλά και τους επιχειρηματίες των Σερρών που πρόσφεραν δώρα για την λαχειοφόρο αγορά του Συλλόγου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις επόμενες δράσεις της Αδελφότητας ,όπως τις εκδηλώσεις προς τιμήν  του προστάτη της Αδελφότητας Αγίου Πολυκάρπου στις 23  Φεβρουαρίου  και στο αντάμωμα των Συλλόγων Μικρασιατών που θα γίνει στην Καλαμάτα τον Ιούλιο . Αναφέρθηκε και στην  έκδοση του 22ου τόμου της Μικρασιατικής Σπίθας που θα είναι ένας τόμος περίπου 500σελίδων ,επετειακός για τα 100 χρόνια από την μικρασιατική Καταστροφή, που ετοιμάζεται και θα παρουσιαστεί πανηγυρικά..  

Στην συνέχεια εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, ένα από τα  παιδικά τμήματα,  το τμήμα ενηλίκων  και αυτό των Παραστάσεων, τα οποία παρουσίασαν χορούς των αλησμόνητων πατρίδων και με την άψογη εμφάνισή τους κέρδισαν το πιο θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Σωκράτης Κοτζάογλου κάνοντας δηλώσεις στη «Σ» αναφέρθηκε στην εκδήλωση και τόνισε: «Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η Αδελφότητα πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό της .Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσέλευση των μελών και των φίλων μας. Η αδελφότητα θα δείξει σήμερα μέρος της δουλειάς που γίνεται στα χορευτικά τμήματα. Οι καιροί είναι δύσκολοι, εμείς προσπαθούμε να προσφέρουμε με περισσότερη δουλειά και εθελοντισμό».

Συνεχίζοντας ανέφερε «Ο κόσμος μας στηρίζει ,η αδελφότητα, στηρίζεται στα μέλη της που είναι πολλά αλλά και η αδελφότητα στηρίζει τα μέλη της, είναι κοντά τους σε ότι χρειαστούν. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας και τους φορείς που όσο μπορούν μας στηρίζουν» σημείωσε  ο κ. Κοτζάογλου.   

Ο κ. Κοτζάογλου ευχαρίστησε για το έργο που παράγουν στα τμήματα της Αδελφότητας τον χοράρχη κ. Δημήτρη Αρδανιώτη και τις χοροδιδάακάλες κ Ματένια Ανατολάκη και Μαρία Σαμαρά. Ο κ. Κοτζάογλου ευχαρίστησε επίσης τον τοπικό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, που στηρίζει τις δράσεις της Αδελφότητας και τον χορηγό της εκδήλωσης Cityζεν, καθώς και την αρτοποιία  Παπούλια για την προσφορά των μικρασιάτικων λουκουμιών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβαλλόταν  βίντεο από τις ποικίλες δράσεις της Αδελφότητας κατά το 2019, που επιμελήθηκε η Μαρία Σαμαρά με την πολύτιμη βοήθεια της Δήμητρας Μετόκη, Εφόρου Δημοσίων Σχέσεων της Αδελφότητας και με πλούσιο υλικό – φωτογραφικό και βίντεο – που πρόσφερε από το αρχείο της η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής  Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας  και μέλος της Αδελφότητας κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Αδελφότητας κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, οι βουλευτές Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης,  του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λευτέρης Αβραμάκης και της Ελληνικής Λύσης κ. Κώστας Μπούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερρών και μέλος της Αδελφότητας κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών κ. Αθανάσιος Μαλλιαράς,ο τέως αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Γιάννης Μωυσιάδης, ο πρώην νομάρχης κ. Κώστας Παπαπαναγιώτου,o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών και αντιπρόεδρος της Αδελφότητας κ. Βασίλης Κατιρτζόγλου, η αντιδήμαρχος Σερρών και μέλος της Αδελφότητας κ. Σωτηρία Πάνου,η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κ.Χρύσα Παλάζη, οι δημοτικοί  σύμβουλοι κ. Δημήτρης Σιαμάγκας και κ. Αριάδνη Παπαφωτίου, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΣ και μέλος της Αδελφότητας κ. Νεκτάριος Κανακάρης, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάντζας, η συνιδιοκτήτρια και δημοσιογράφος της εφημερίδας «Σημερινή των Σερρών» και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Αδελφότητας κ. Δήμητρα Μετόκη, ο πρόεδρος του «τηλε Επιλογές», κ. Θεόδωρος Ελιόγλου, ο διευθυντής της Χορωδίας της Αδελφότητας και διευθυντής του Γυμνασίου Ποροϊων κ. Δημήτριος Αρδανιώτης, η προϊσταμένη Οικονομικού του δήμου Αμφίπολης κ. Ελένη Δασκάλου, ο νομίατρος κ. Αναστάσιος Αναστασιάδης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και μέλος της Αδελφότητας κ. Κυριακή Μηλίγκα, ο αναισθησιολόγος του Γ.Ν. Σερρών κ. Χάρης Λώτης, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΘΣ κ. Ελευθέριος Χατζόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών & κατοίκων Αγίου Ιωάννη Σερρών, κ. Πέτρος Άτσαλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων «Γεωργάκης Ολύμπιος», κ. Στεργιανή Βέρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων «Οι Ακρίτες», κ.Παύλος Καρυπίδης, η πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Προστασίας των Ανηλίκων, κ. Άννα Κωστοπούλου, ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Πρόοδος» , κ. Κώστας Κομητούδης, εκπρόσωποι  και μέλη δ.σ. πολιτιστικών συμβουλίων του νομού και πολλά μέλη και φίλοι της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Σερρών.

Τα μέλη του δ.σ. της Αδελφότητας φρόντισαν να περάσουν καλά όλοι οι παρευρισκόμενοι. Θυμήθηκαν τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας με τα τραγούδια και την μουσική από το πενταμελές παραδοσιακό μουσικό σχήμα .Το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι αργά το βράδυ , ήταν ομολογουμένως μια ζεστή παραδοσιακή Μικρασιάτικη γιορτή που την χάρηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

 Βασίλης Μετόκης

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.