ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 198 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ

Με την λαμπρότητα και τις τιμές που αρμόζουν στη μνήμη  του Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στην ομώνυμη τοπική κοινότητα του δήμου Εμμανουήλ Παππά

Τελέστηκαν οι εκδηλώσεις για τα 198 χρόνια από το θάνατο του  Εμμανουήλ Παπά ήρωα του 1821

Με την λαμπρότητα και τις τιμές που αρμόζει τελέστηκαν οι εκδηλώσεις για τα 198 χρόνια από το θάνατο του  ήρωα Εμμανουήλ Παπά, Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στην ομώνυμη τοπική κοινότητα του δήμου Εμμανουήλ Παππά. Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία , μνημόσυνο ,επιμνημόσυνη δέηση , κατάθεση στεφάνων, παρέλαση, δεξίωση 

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και  μνημόσυνο στην μνήμη του Ήρωα Εμμανουήλ. Ακολούθησε ομιλία σχετικά με την δράση του Εμμανουήλ Παπά από την  δασκάλα κ. Βασιλική Ψυρούκα.

Στην συνέχεια στο Ηρώο του χωριού τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του ήρωα Εμμανουήλ Παπά και κατάθεση στεφάνων . Στέφανα  κατέθεσαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης , ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά Δημήτρης Νότας, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο διοικητής του 10ου Συντάγγγματος Πεζικού, συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Αμασιαλίδης, ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών, Δημήτρης Μικρός, ο εκπρόσωπος  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Γιώργος Πάνου, εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων .

Ακολούθησε παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων, σχολικών και στρατιωτικών τμημάτων υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν  ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, οι βουλευτές Σερρών Λευτέρης Αβραμάκης και Κώστας Μπούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, ο Δήμαρχος Βιασαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης,ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Βασίλης Κατιρτζόγλου, εκπρόσωποι του Στρατού  της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων του τόπου.

Τέλος παρατέθηκε δεξίωση των αρχών και των δημοτών στην ισόγεια αίθουσα του ΚΑΠΗ της Τοπικής Κοινότητας  Εμμανουήλ Παππά.

Δηλώσεις                                                                                    

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στον εορτασμό δήλωσε : «Τιμήσαμε σήμερα έναν μεγάλο Έλληνα, ο οποίος θυσίασε τη ζωή του, τη ζωή των παιδιών του και την περιουσία του για τον αγώνα του 1821,198 χρόνια από το θάνατο του ήρωα Εμμανουήλ Παπά, Αρχιστράτηγο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς, καθώς αγωνίστηκε για την ελευθερία της Πατρίδας μας με όλες του τις δυνάμει»..

Ο Βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασίλειου, ανέφερε: «Πέρασαν 198 χρόνια από το θάνατο του ήρωα Εμμανουήλ Παππά, του Αρχιστράτηγου των μακεδονικών δυνάμεων στην Επανάσταση του 1821. Τιμούμε τη μνήμη ενός ανθρώπου που διέθεσε την περιουσία και κυρίως την ψυχή του στον αγώνα για την Ελευθερία. Δεν ξεχνούμε».

Αγώνας δρόμου στην μνήμη του ήρωα Εμμανουήλ Παπά

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 198 χρόνια από το ν θάνατο του ήρωα Αρχιστράτηγου Εμμανουήλ Παπά , πραγματοποιήθηκε ο 21ος δρόμος αντοχής 17.000 μέτρων, στην μνήμη του ήρωα Εμμανουήλ Παπά. Η εκκίνηση από την πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών (Ανδριάντας ήρωα Εμμανουήλ Παπά) και ο τερματισμός του δρόμου στην πλατεία της γενέτειράς του ήρωα, στην Τοπική Κοινότητα Εμμανουήλ Παππά του ομώνυμου Δήμου. Μετά τον τερματισμό των αθλητών πραγματοποιήθηκε η απονομή μεταλλίων & κυπέλλων στους αθλητές.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.